כללי לקוח רוצה קובץ פתוח במחיר רגיל

• הוסף לסימניות
סיכמנו על עבודה ועל מחיר. עכשיו לפתע רוצה הלקוח את הקובץ הפתוח - ללא תוספת תשלום. מה מקובל בשוק? כמה מוסיפים על המחיר המקורי?
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
לא מקובל ויש על זה הרבה אשכולות

• הוסף לסימניות
תסביר לו שבכל מקרה אין לו את הפונטים וכו'

• הוסף לסימניות
דנו בזה המון בפורום, ומסקנא אחת - על קובץ פתוח משלמים המון!

• הוסף לסימניות
רגע רגע.
צריך לדעת במה מדובר, וגם מה כתוב בהסכם העבודה.
אם זה לוגו - לגמרי מקובל וזה הסטנדרט לתת את הלוגו בקובץ פתוח.
אם זה גריד למגזין או עלון - אפשר לסגור את הגרפיקה אבל שיוכל לערוך טקסטים
אם זו עבודה פשוטה (כרטיס ביקור פשוט, קבלה, מעטפה) - לטעמי אין עניין יותר מדי להתווכח.
אם מדובר במשהו רציני - כמו למשל -
הלקוח נתן לך לעמד מגזין, ועכשיו הוא נזכר שבעצם הוא צריך את הקובץ של הגריד כדי להפיק את הגליונות הבאים - בוודאי שיש תוספת. או שיעשה אצלך את העימוד הבא גם כן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1172457:
דנו בזה המון בפורום, ומסקנה אחת - על קובץ פתוח משלמים המון!

מובן מאליו שהדיון היה בין צד א' - גרפיקאים המעונינים להגדיל את ההכנסה שלהם לכמה שיותר לבין צד ב' שכלל בתוכו גרפיקאים המעונינים להגדיל את ההכנסה שלהם לכמה שיותר.

נכון, המסקנא היתה אחת. (ואם מישהו חשב אחרת... ה' ישמור)

• הוסף לסימניות
לדעתי תלוי למה הוא רוצה את הקובץ פתוח
אם הוא או הבת שלו יודעים לטפל בקובץ הייתי נותן לו
אם זה ע"מ לקבל משהו מקצועי ואח"כ ללכת למישהי יותר זולה לא הייתי נותן לו

גם אם הייתי נותן הייתי משטח שכבות ככל האפשר ע"מ שלא ישתמש עם העיצוב שלי לדברים אחרים שלא שילם עבורם

ולמיכל 123
דעתך ידועה, אבל גרפיקאים לא מקבלים באמת את השכר המלא שצריכים לקבל כמו כל אמן
אז למה אתה מיצר על כך שלפחות בקובץ פתוח שלא חייבים לתת לפחות אז יקבלו את מלא התמורה לעבודתם?

• הוסף לסימניות
כמו שנגר לא נותן את המשור עם השולחן, כך גרפיקאי לא נותן קובץ מקורי עם ה-PDF או ה-JPG. הקובץ המקורי הוא כלי העבודה של הגרפיקאי.
ואם הלקוח רוצה את המשור - שישלם עליו בנפרד.
עדי רביד אמר לי שהמחיר המקובל הוא תוספת 50 עד 100 אחוז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משה2013;1173977:
גם אם הייתי נותן הייתי משטח שכבות ככל האפשר ע"מ שלא ישתמש עם העיצוב שלי לדברים אחרים שלא שילם עבורם

תמיד אני נתקלת בזה..... איך בדיוק עושים את זה?
כי גם קובץ PDF שאני נותנת ללקוח זה בעצם קובץ פתוח, ואם הוא פותח את זה על AI זה קובץ פתוח!! מה עושים??
(לסגור קודם על JPG מוריד מהאיכות שלו, אז מה כן?)
תודה!!

• הוסף לסימניות
לי יש לקוח שעשה אצלי כמה פרסומות קטנות ועכשיו הוא רוצה את הכל פתוח כדי ששנה הבאה הוא יוכל ללכת לגרפיקאית אחרת לנצל אותה(אני גם קבלתי פתוח מהפריארית של שנה קודמת...)
בנתיים אני דוחה אותו בתרוצים בשביל להוציא לו את המיץ....
למרות שלא אכפת לי לתת לו ושיעזוב אותי כי זה לא פרסומות מי יודע מה....
אבל מגיע לו ללמוד לקח אחרי ההתנהגות שלו
(בדרך כלל אנשים כאלו לא מעריכים עבודה וגם דואגים לומר זאת...)
תלוי איזה עבודה זו
אם זו עבודה מושקעת אל תוציאו לפני תשלום הגון !
ותלמדו את חסרי ההבנה פרק בלכבד אנשים ולהבין שלבעל מקצוע זכות לבקש שכר הולם לעבודתו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1174213:
כי גם קובץ PDF שאני נותנת ללקוח זה בעצם קובץ פתוח, ואם הוא פותח את זה על AI זה קובץ פתוח!! מה עושים??
תודה!!

משטחים את הPDF.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1174066:
כמו שנגר לא נותן את המשור עם השולחן, כך גרפיקאי לא נותן קובץ מקורי עם ה-PDF או ה-JPG. הקובץ המקורי הוא כלי העבודה של הגרפיקאי.
ואם הלקוח רוצה את המשור - שישלם עליו בנפרד.
עדי רביד אמר לי שהמחיר המקובל הוא תוספת 50 עד 100 אחוז.

ישנם סוגי עבודות שגם בתוספת של 100 אחוז לא שווה לתת..

• הוסף לסימניות
צריך לקחת בחשבון שכשמעבירים קובץ פתוח זה גם להעביר שיטת עבודה....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1174213:
תודה!!

זה לא ממש קובץ פתוח באילוסטרייטור. אפשר אולי להזיז אוביקטים אבל לא ממש לעבוד על האפקטים שלהם אם סוגרים את זה לדפוס בלי אפשרויות עריכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ari;1174388:
מה זאת אומרת?

זאת אומרת שאחרי סגירת הקובץ פותחים אותו באקרובט ומבצעים בו שיטוח שקיפויות, מה שגורם להסרת כל החלקים של העצמים שברקע המוסתרים ע"י השכבה העליונה.

• הוסף לסימניות
כשזה קורה לי ולא קורה המון, אבל דוקא שבוע שעבר היה לי לקוח כזה, אני פשוט מתמחר את מחיר העבודה פי חמש. לא פחות.
ואכן מדובר בדר"כ על עבודות שהלקוח רואה את הרווח העתידי בכך, שייפטר משירותיי ויקח במחיר אפסי את הגרפיקה להמשך עבודה בעתיד באופן עצמאי / מישהו אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1174475:
זה לא ממש קובץ פתוח באילוסטרייטור. אפשר אולי להזיז אוביקטים אבל לא ממש לעבוד על האפקטים שלהם אם סוגרים את זה לדפוס בלי אפשרויות עריכה

איך עושים את זה? אפשר הסבר מדוייק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1174534:
איך עושים את זה? אפשר הסבר מדוייק?

עוד יותר פשוט:
לפתוח קובץ אינדיזיין בגודל הקובץ שנבנה באילוסטרייטור, לשם לזרוק את ה-pdf שנשמר באילוסטרייטור, ולשמור שוב כ-pdf.
זהו,
עכשיו גם אם תרצי מאוד - זה לא יפתח לאף אחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה