כללי לקוח שרוצה חשבונית

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרת הגרפיקאים.
עשיתי עבודה ללקוח ועדיין אין לי חשבוניות.
הוא לא מוכן לשלם לי עד שאתן לו חשבונית. ובינינו הוא צודק רק שאני לא עסק רשום.
מה עושים במקרה כזה.?
לא משנה לו אם זה חשבונית של מישהו אחר. העיקר חשבונית מס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדזי;2073250:
ובינינו הוא צודק .

אז זהו שלא... הוא לא צודק...
הוא יכול לבקש קבלה חוקית אבל חשבונית מס... ממש לא.
תסבירי לו שחשבונית מס לצורך החזר מע״מ, מוצאת רק אם הוא משלם לך מע״מ, מכיון שאת לא עוסק רשום, לא ביקשת ממנו מע״מ והוא גם לא שילם אותו... כך שהוא לא ממש צודק בבקשתו.

אם הבקשה היתה לקבלה חוקית זו כבר בקשה לגיטימית ולעסק קטן ומתחיל לכאורה כדאי להרשם כעוסק פטור, זה לא דורש השקעה כספית זו פרוצדורה קצרה וכך יש לך פנקס קבלות משלך.
רק חשוב גם כאן להדגיש ללקוחות שלא מדובר על חשבונית מס אלא קבלה כי מכיון שאינך דורשת מע״מ כעוסק פטור אינם יכולים לקבל החזר על מה שלא שלמו...

• הוסף לסימניות
לפעמים הלקוח צריך משהו כתוב כדי להגיש למישהו (בארגונים בד"כ) לצורך התשלום.
במקרה כזה אני מוציאה דרישת תשלום ממוספרת ומסודרת, שבעצם אין לה שום משמעות מבחינתי אבל ללקוח זה פותר את הבעיה.

• הוסף לסימניות
בעוסק פטור אכן לא שולחים חשבונית מס.
אך חשבונית עסקה לפני התשלום כן ניתן לשלוח.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים על התשובות המפורטות..:)

• הוסף לסימניות
קבלה של עוסק פטור, דינו כחשבונית מס. נכון שאי אפשר לקזז מזה מע"מ, אבל בהנה"ח צריך רישום ההוצאה.
ובמילא הוא צודק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה