דרוש מתכון לקט ירקות קפוא - (אפונה, גזר שעועית ירוקה וצהובה) איך מכינים בצורה טעימה (קלה) ובריאה?

• הוסף לסימניות
אני הייתי חולטת במים רותחים חמש דקות ומסננת.
ואז מקפיצה עד לריכוך במעט שמ"ז, מוסיפה מלח , פלפל גרוס, שום כתוש, מעט סויה ומקפיצה עוד מספר דקות לאיחוד טעמים
אפשר להגיש על מצע אורז לבן.
לכאורה ניתן גם לדלג על שלב החליטה ולהקפיץ יותר זמן.

• הוסף לסימניות
והנה מתכון קצת יותר מושקע שצד את עיני לפני מספר שנים. עוד לא נואשתי מלהכין אותו

• הוסף לסימניות
אני הייתי חולטת במים רותחים עשר דקות
ואז מקפיצה במעט שמ"ז, מוסיפה מלח , פלפל גרוס, שום כתוש, מעט סויה ומקפיצה עוד מספר דקות לאיחוד טעמים
אפשר להגיש על מצע אורז לבן.
מקפיצה זה אומר שופכת את המים קודם, כן?

• הוסף לסימניות
הקבוע שלנו, פשוט ובסיסי:
שמה בסיר עם מים רותחים קצת יותר מגובה הירקות (לא משנה בדיוק... אפשר גם פחות אפשר כמובן יותר), ומביאה לרתיחה.
אחרי הרתיחה משאירה כ5 דק' על אש נמוכה (אפשר גם עשר... אבל לא יותר מדי).
שופכת את המים (אפשר במסננת, לי נוח בין המכסה לסיר, ככה שנשאר מים בסיר).
מוסיפה שמן ומלח, אפשר גם פלפל, סוכר ו/או אבקת שום, מערבבת וזהו. מאוד טעים להוסיף רוטב סויה או טריאקי, אני לא משתמשת.

• הוסף לסימניות
מאדה הרבה בצל ושום מוסיפה את הירקות מערבבת טוב ומוסיפה מים לרתיחה מלח אבקת מרק (עדיף בצל) מבשלת עד שזה רך והגוון עוד לא השתנה אבל גם אם השתנה לא נשאר פרור. למראה חגיגי הוסיפי קופסת שימורי פטריות אפשר גם שומשום קלוי

• הוסף לסימניות
אגב מה הערך התזונתי של יקרות אלו (ביחס למרק ירקות מירקת טריים לדוג')?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה