לקראת עליה משמעותית במדד תשומות הבניה - האם שווה להקדים תשלומים בשלושה חודשים?

• הוסף לסימניות
או שאותה עליה תתבטא לבעלי משכנתאות בעליה במסלולים צמודי מדד.

תודה לעונים!!!

• הוסף לסימניות
תסתכלו בהסכם אם אתם יכולים להקדים.
אנחנו הקדמנו ב- 2022 ותכלס המשיכו להצמיד לנו עד למועד המסירה כי זה מה שהיה רשום בחוזה.

לנו עדיין היה שווה כי הריביות עלו באותה תקופה אז לפחות קיבלנו ריביות נמוכות

• הוסף לסימניות
אפשר להקדים
ואין מדד על תשלומים שהוקדמו.
רק שיהיה לי טווח ארוך של משכנתא גבוהה + שכירות והשאלה היא רמת הכדאיות כי זה יגרום לי לוותר על דברים אחרים שחשבתי לעשות עם הסכום הזה

• הוסף לסימניות
אפשר להקדים
ואין מדד על תשלומים שהוקדמו.
רק שיהיה לי טווח ארוך של משכנתא גבוהה + שכירות והשאלה היא רמת הכדאיות כי זה יגרום לי לוותר על דברים אחרים שחשבתי לעשות עם הסכום הזה
תלוי כמה תצליח להיחנק כמה חשוב לך החיסכון

• הוסף לסימניות
החיסכון חשוב
אבל אם זה חיסוך לי סכום משמעותי אז שווה לי
השאלה כמה החיסכון משמעותי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש איזה חישוב חדש
העליה המשמעותית בגלל החישוב החדש היתה בינואר. עליה של יותר מ2 %
חודש אחרון לא עלה בכלל
חודש לפני עלה ב0.1

• הוסף לסימניות
ואם זה כתוב בחוזה שחתמתם עליו אז זה חוקי
לא כל מה שכתוב בחוזה הוא חוקי. יש דברים שהחוק מכר מעל החוזה. שווה לבדוק.
לי זה נשמע הזוי שהחברה השתמשה בכסף והצמידה אותו למדד אצל הלקוח

• הוסף לסימניות
העליה המשמעותית בגלל החישוב החדש היתה בינואר. עליה של יותר מ2 %
חודש אחרון לא עלה בכלל
חודש לפני עלה ב0.1
"הלמ"ס שוקדת על עדכון מדד תשומות הבניה ,
ומסקנות ראשונות צפיות באוגרוסט הקרוב .
בפברואר עדכנה הלמ"ס רק את רכיב שכר העבודה במדד"

מדובר על עדכון של פעם ב7-10 שנים של המרכיבים וכו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא כל מה שכתוב בחוזה הוא חוקי. יש דברים שהחוק מכר מעל החוזה. שווה לבדוק.
לי זה נשמע הזוי שהחברה השתמשה בכסף והצמידה אותו למדד אצל הלקוח
זה חוקי לגמרי.
חברה לא חייבת לפטור לקוח ממדד במידה והוא הקדים תשלום.
מרבית החברות פוטרות במידה ומקדימים כי זה משתלם להם אבל לא כולם וגם אם לקוח הקדים זה אשמתו בלבד ואי אפשר לחייב אותם לפטור.

• הוסף לסימניות

הלמ"ס ענו לבג"ץ שהם ישנו את ההרכב רטרו מלפני שנה וזה צריך לגרום לעלייה משמעותית בגלל שיתנו משקל יותר גדול לשכר העובדים שעלה משמעותית בשנתיים האחרונות מאז ה7 באוקטובר.
תכלס יש ויכוח בין הכלכלנים כמה העליה תהיה משמעותית בגלל ששכר העובדים די התאזן בחצי שנה האחרונה.

• הוסף לסימניות
זה חוקי לגמרי.
חברה לא חייבת לפטור לקוח ממדד במידה והוא הקדים תשלום.
מרבית החברות פוטרות במידה ומקדימים כי זה משתלם להם אבל לא כולם וגם אם לקוח הקדים זה אשמתו בלבד ואי אפשר לחייב אותם לפטור.
99% שבכל החוזים החדשים של מחיר למשתכן מופיע סעיף שמחייב את הקבלן להסכים להקדמה (ותשלום בהסכמה בעיני לפחות פירושו פטור ממדד)

• הוסף לסימניות
99% שבכל החוזים החדשים של מחיר למשתכן מופיע סעיף שמחייב את הקבלן להסכים להקדמה (ותשלום בהסכמה בעיני לפחות פירושו פטור ממדד)
מאז ששינו שההצמדה היא רק על 50% מהסכום זה יותר נפוץ.

לפעמים אנשים מקדימים בלי לשאול.

• הוסף לסימניות
הלמ"ס ענו לבג"ץ שהם ישנו את ההרכב רטרו מלפני שנה וזה צריך לגרום לעלייה משמעותית בגלל שיתנו משקל יותר גדול לשכר העובדים שעלה משמעותית בשנתיים האחרונות מאז ה7 באוקטובר.
תכלס יש ויכוח בין הכלכלנים כמה העליה תהיה משמעותית בגלל ששכר העובדים די התאזן בחצי שנה האחרונה.
אני מבין שיש כאן שני נושאים .
1 שכר העובדים
2 עדכון הרכב המדד גם בדברים אחרים , חוץ משכר עובדים .

והחשש כרגע זה עליה בגלל נושא מספר 2

• הוסף לסימניות
שכר העיבדים עלה מאוד בשנתיים האחרונות והמשקל שלו במדד היה בטעות זעום מידי ועכשיו מתקנים את זה.

• הוסף לסימניות

מאיפה הציטוט?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה