התייעצות לשון קשורה בגיל שנתיים מי יודע??

• הוסף לסימניות
שלום וברכה!!
אשמח לייעוץ אני ממש מתוסכלת ומבולבלת!
יש לי ילד מתוק בן שנתיים וחצי, שלפני כמה חודשים שמנו לב שיש לו שפה קשורה, הלכנו איתו לרופא אא"ג והוא טען שצריך לנתק ויש לו גם לשון קצת קשורה. משם הלכנו לרופאת ילדים שטענה שזה סה"כ אסתטי ובקשר ללשון הכל בסדר (היא אמרה לו להוציא לשון והוא הוציא) ואין צורך לנתק.
מה שקורה עכשיו זה- שיש לו עיכוב בדיבור, היינו אצל קלינאית באבחון והיא טענה שהוא לא מרים את הלשון כלל כשהוא מדבר, וכן שמנו לב שיש לו צורת לב בלשון-בקצה הלשון כאילו, (יש לציין שמיד כשנולד לא הסכים למצוץ כלום רק לאחר כמה ימי נסיונות רבים ומעייפים, הצליח לתפוס בקבוק ולמצוץ, בזמנו בדקו לשון קשורה בבי"ח ולא מצאו, ואח"כ הכל היה בסדר ואכל כרגיל)
השאלה היא: עכשיו רק הדיבור שהוא לא מרים את הלשון למעלה זה המפריע העיקרי + שפה קשורה (משהו נטו אסתטי),
יכול להיות מצב כזה בלשון קשורה שהוא מוציא לשון אבל לא מרים אותה? ?? מה לעשות?? לנתק למרות שהרופאה אומרת שאין צורך? ומה לשפה? ואם כן איפה?? מהורים מנוסים..
תודה מראש על העצות וסליחה על האריכות!!

• הוסף לסימניות
לשון קשורה = ד"ר רון ביליק.

מקבל במגדלי בסר.
מקצוען אמיתי, תקבעי תור ותתיצעי איתו.
הוא חותך לשון קשורה בשניה גם בגילאים גדולים כמעט ללא כאב ותוך שלוש שניות...

• הוסף לסימניות
אז ככה בעיקרון אפשר לעשות ניתוח קטן שחותך את זה
ואפשר להשאיר את זה אם זה לא כל כך משמעותי אני מכירה משפחה שכולם נולדו ככה
והם השאירו את זה והכל בסדר ברוך ה' בלי שום בעיות

• הוסף לסימניות
הי יקרה ,
עונה לך בתור קלינאית שמתעססקת הרבה בתחום הזה,
כיום מבחינה מחקרית כבר לא מתייחסים למונח לשון קשורה \לא קשורה אלא לשון תפקודית\תת תפקודית,
לצערי רוב הרופאים והכירוריגים לא מספיק מבינים בתחום הזה (תחשבי בתוך 7 שנות רואה כמה זמן מקדישים ללמוד על תחום כ"כ נישתי, אני מקווה שיותר משעה) ,
ההתויה אם לחתוך לשון זה תלוי הרבה בהשפעה של הקשר על התפקוד (אכילה, דיבור, נשימה ועוד המון תחומים שמושפעים מזה למרות שלא נראים קשורים)
בכל מקרה הנטייה היום היא נסות תרגול מוטורי להארכת טווח הלשון והתפקוד ואם לא מספיק אז נוטים לחתוך ,
ואם לחתוך אז רק אם עושים תרגול לפני ואחרי כי אם לא זה בד"כ יתאחה בחזרה,
ממליצה בחום על ד"ר אייל בוצר מס' 1 בארך בחום הזה,
הרבה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
השאלה היא: עכשיו רק הדיבור שהוא לא מרים את הלשון למעלה זה המפריע העיקרי + שפה קשורה (משהו נטו אסתטי),
יכול להיות מצב כזה בלשון קשורה שהוא מוציא לשון אבל לא מרים אותה? ?? מה לעשות?? לנתק למרות שהרופאה אומרת שאין צורך? ומה לשפה? ואם כן איפה?? מהורים מנוסים..
אף אוזן גרון אמור להיות יותר מקצועי בזה מרופאת ילדים כללית.
תתיעצו עם אחד המומחים בתחום (למשל רון ביליק שהוזכר פה) ותחליטו לפי חוות דעת של מומחה.

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי-
לשון קשורה משפיעה על המון מערכות בגוף. כולל שרירי צוואר, לסת, נשימה, דום נשימה בשינה
עם השנים הלסתות עלולות להתעוות, נהיה מנשך הפוך, השיניים יותר בסיכון לעששת והרס כי הלשון לא מתפקדת מספיק.

תתייעצו עם רופא שמבין בזה, ואל תדחו את הטיפול כי הכל בסדר. יותר קשה להבין בגיל 45 שהלסתות כבר מעוותות ודורשות טיפול רציני+ ניתוק+ קלינאית תקשורת+ הבנה שאפשר היה לחסוך שנים של עייפות ונחירות

• הוסף לסימניות
וואו תודה לכל העונים ,
באמת ההמלצות ששמענו הן או ד"ר ביליק או ד"ר בוצר
השאלה אני לא רוצה לקבוע אליהם ולבוא לנתק , הם ידעו להמליץ אם צריך/חובה או לא??

• הוסף לסימניות
שלום וברכה:
א. אם את באיזור ירושלים, יש את פרופ' יודסין ברמת אשכול.
ב. היום הרבה מנתקים בלייזר.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
וואו תודה לכל העונים ,
באמת ההמלצות ששמענו הן או ד"ר ביליק או ד"ר בוצר
השאלה אני לא רוצה לקבוע אליהם ולבוא לנתק , הם ידעו להמליץ אם צריך/חובה או לא??
התור הראשון זה ייעוץ,
בכל מקרה רופא מקצועי בגיל כזה לא מנתק לפני תרגול וניסיון לראות אם אפשר לטפל בלי התערבות ניתוחית,
התרה זה בתור נוסף,
לבי המחיר יש לי מטופלים רבים שהצליחו לקבל החזרים כמעט מלאים אחרי ששכנעו את המרפאה שצריך רופא מקצועי וכ'...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה