לשון קשורה - ורחמנות על התינוקות

• הוסף לסימניות
אחרי בירור די איטנסיבי בענין, נשארנו בסימן שאלה גדול האם לא לחינם חותכים לשונות. :(
טיפה הבהרה - יש חילוקי דעות בין הגישה המקובלת בין רוב הרופאים, כמו רופאים כירוגים מומחים בתחומם, לבין כמה רופאים בודדים שנחשבים מומחים בתחום - אולי בצדק ואולי לא - והם חותכים הרבה יותר מהמקובל. הרופאים בקופה נגד ה'אופנה' הזו, אבל האופנה חזקה יותר, ויש נהירה למומחים. שאולי מומחים ואולי לא.

לגבי הכאבים של התינוקות - מקובל להגיד שזה לא כואב ו/או עובר מהר. זה לא נכון. התינוקות צורחים נורא. בטח ובטח תינוקות קצת גדולים, מגיל חודש ואילך. זה נשמע נורא ואיום איך שהם בוכים, גם אם הם אכן נרגעים מהר.
הענין הוא שאפשר לעזור להם לפחות חלקית, ולכן באה הודעה ארוכה מדי זו. אם נותנים לתינוק פתילת אקמול כעשרים דקות לפני החיתוך, זה מקל עליו.
אותו דבר גם לגבי המשך הטיפול בבית. ההורים הרי מתבקשים להפריד מקום החתך פעמיים שלש ביום כדי שלא יווצר שוב חיבור. זה כואב נורא לתינוק. וכאשר נותנים לו פתילת אקמול כעשרים דקות קודם לכן, הוא רגוע הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
האופנה הזו מתחילה משום מה בבית ההחלמה ליולדות. לא?

• הוסף לסימניות
שהשם ישמור, מי מבקש מההורים דבר כזה?! (להפריד את המקום!)
ממני לא בקשו, ושאלתי את הרופא על התופעה הזו - הוא אמר לי שזה מיותר לחלוטין, ואכן ב"ה החיתוך (ברררררר) נותר על כנו.
האם לחתוך או לא?
לרוב אין צורך. רק מומחה יידע לומר אם יש ענין או לא.
אני הלכתי לד"ר פלוצניק בב"ב, שבד"כ נוטה לומר לא לחתוך, (זה ייסורים איומים!!! אל תאמינו ל'לא כואב' הזה, הילד שלי לא צרח ככה בברית - זה נורא ואיום מאד!)
וספציפית כאן הוא אמר לי - אם לא יחתכו יהיו לו קשיים בדיבור ואכילה.
אז מה לעשות... הם מרססים איזה חומר הרדמה (חלקם לא - למה?!?!) שעוזר מעט מאד, אבל גם זה משהו.
חוויה טראומטית, לבדוק טוב טוב - כי הרבה מסתדרים מצוין עם זה, ויש רופאים שלא אכפת להם לחתוך על ימין ועל שמאל, וחבל! אין צורך!
ונחל - אקמול זה לא אפידורל, בכמה זה כבר מקל על סוג כזה של כאב? ודאי שיש לתת, גם לפני חיסון אני נותנת. אבל זה עדיין לא מאפשר לעשות את זה 'ליתר בטחון', אנא הורים אם לא צריך - המנעו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;852548:
שהשם ישמור, מי מבקש מההורים דבר כזה?! (להפריד את המקום!)
ממני לא בקשו, ושאלתי את הרופא על התופעה הזו - הוא אמר לי שזה מיותר לחלוטין, ואכן ב"ה החיתוך (ברררררר) נותר על כנו.
האם לחתוך או לא?

אני מכירה תינוק שחתכו לו 3 פעמים כי זה נדבק בחזרה...

• הוסף לסימניות
מה זה כל ההנחיות האלה? אצלנו חתכו עוד בבית חולים (יממה אחרי הלידה) והכל בסדר שום דבר לא נדבק חזרה וגם הצרחות היו סבירות בהחלט! אולי עצם העובדה שהוא סוף סוף יכל לינוק הרגיעה אותו...

• הוסף לסימניות
הכל תלוי בדרגת החומרה.
מי שלא יכול לאכול כך, או שזה יזיק לו בדיבור - שווה המאמץ עם מיזעור נזקים (אקמול ואילחושים נוספים)
הבעיה שיש רופאים שאצלם הפתרון לכל בעית אכילה/שינה/עיכול הוא חיתוך הלשון
(כך בכו"א האופנה בקרית ספר...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;852563:
אני מכירה תינוק שחתכו לו 3 פעמים כי זה נדבק בחזרה...

הרופא ששאלתי אותו ציין שמדובר בעבודה לא מקצועית שהכירורג עשה.

נכתב ע"י נעמי ברקאי;852717:
מה זה כל ההנחיות האלה? אצלנו חתכו עוד בבית חולים (יממה אחרי הלידה) והכל בסדר שום דבר לא נדבק חזרה וגם הצרחות היו סבירות בהחלט! אולי עצם העובדה שהוא סוף סוף יכל לינוק הרגיעה אותו...

נכון שככל שהזמן עובר הדבר קשה יותר, לפעמים ליולדת אין כוח לטפל בדברים בטווח של יממה אחרי הלידה, וחשוב לטפל - משמע קודם כל לשאול מומחה, אבל זה מאד חשוב מהסיבה שציינת.

נכתב ע"י כוכב103;852721:
הבעיה שיש רופאים שאצלם הפתרון לכל בעית אכילה/שינה/עיכול הוא חיתוך הלשון
(כך בכו"א האופנה בקרית ספר...)

ממש כך. וזה אסור שיקרה!

• הוסף לסימניות
ואצלי סתם הלחיצה אותי היועצת הנקה שיש בעיה של לשון קשורה,
והסתובבתי כמה ימים בחיםושים ובלחצים וכו',
עד שבבית החלמה הרופא אמר שאין שום בעיה והכל מקסים!!

לפעמים הם סתם מקשקשים... (סליחה על המילה, ככה הרגשתי...)

• הוסף לסימניות
פספסתי נקודה חשובה: ככל שאני הבנתי, יש בעצם שני סוגים של חיתוך. יש תינוקות שיש להם כמו מין קרום באמצע הלשון, למטה, ואז החיתוך הוא אכן לא כואב כמעט, וגם לא צריך להפריד אחר כך וכו'. בהודעה שלי התיחסתי לסוג אחר. שחותכים בעצם את הבשר. מה שלצערי לא הבנתי לפני מעשה.

• הוסף לסימניות
יש לי ב"ה שלושה ילדים וכולם אובחנו כבעלי לשון קשורה.
אצל אחד מהם עשינו ניתוק, לאחר שעברנו מכבש לחצים ומסע הפחדה (ולא, זו לא הגזמה) שאם הילד לא יינק, אז...
אז- עשינו ניתוק, ולא היה שום שינוי לגבי ההנקה. הילד גדל על ברכי הסימילאק, ולכל מדריכות ההנקה שבסביבה- הילד ב"ה נורמלי! שופע אימרי שפר וחכמה!! והתפתח כרגיל!!! לא סבל מגזים אסטמה ושאר מרעין בישין. ופטפטן חסר תקנה. (איזה ילדון חצוף... ככה לבעוט בסטטיסטיקות, מחקרים והדיאגרמות?)
ברוך ה' יום יום.
אצל השניים הבאים חזר התסריט על עצמו, רק שהללו לשם שינוי לא עברו חיתוך.
בינתיים כולם מרוצים- מהאחיות בטיפת חלב עד אחרון המלמדים. בתפילה שכך ימשיך הלאה בעז"ה.

לא כתבתי את דברי ע"מ להתרברב, אלא פשוט כדי לעודד ולחזק. יולדות חלושות עוברות מסע לחצים קשה ביותר. ועד כמה שבדקתי, לחיתוך אין בד"כ תוצאות משמעותיות בשטח.

ואם הפחד הוא לגבי לקוי בדיבור, אפשר בגיל כמה חודשים ללכת לרופא אף אוזן וגרון, שידע להמליץ האם זה קריטי או לא.

• הוסף לסימניות
מודה לה' על חמישה ילדים שאף אחד לא אובחן כבעל לשון קשורה...
או שמא לא לקחנו לאבחן, ולכן הם לא אובחנו????????????? לאלוקים פתרונים....

• הוסף לסימניות
ילדתי נולדה עם לשון קשורה, וכל הרופאים המליצו שבמצבה לא צריך , ולא תמיד יש השפעות בכלל, וכו' וכו' . אז נכון שזה "נקרא" שהיא אכלה, וכביכול לא "הפריעה בדיבור" כלומר לא היתה לה הפרעה נוראית בדיבור שממש שמו לב, אבל: קצב האכילה שלה היה כמו של צב זקן צולע, ושניצל לקח לה שעה לאכול, והאותיות הלשוניות שלה היו אפילו מעט מעצבנות, וכולם מסביב -אז מה? היא קטנה, זה כזה חמוד!?
בסופו של דבר עשינו לה את זה בגיל 7!! בחדר ניתוח בהרדמה מלאה!!
הילדה נכנסה לשיגרה תוך יומיים , הדיבור שלה ניהיה תקין תוך שבוע, וקצב האכילה שלה - נורמלי, והיא לא חוזרת לי כל יום עם חצי מהכריך הביתה.
אז לכל המפקפקים , אם יש אפשרות לעשות את זה בגיל מה שיותר מוקדם, מה טוב, שום נזק לא נגרם, אבל לסחוב בעיות ולנסות למצוא פתרון אחר כך בגילאים גדולים יותר, זה לא אידיאלי לא לילד ולא להורים.

• הוסף לסימניות
כיום מאבחנים את זה מיד בבי"ח.
ופוסטר - ודאי וודאי שיש מקרים שצריך לחתוך,
אבל צריך מומחה שיידע לומר דברים מדויקים!
חבל לעבור את הסבל הנורא הזה לחינם,
כמו שחבל לסבול מקיום הקישור המפריע, כשמפריע.
ממליצה על ד"ר פלוצניק בחום!

• הוסף לסימניות
האמת היא שבתינוקות קטנטנים שווה לאבחן גם אם לא לחתוך, היה לי מקרה של תינוק בן שבוע שלא עלה במשקל והצוות מאוד הלחיץ, כשיועצת אבחנה את הלשון הקצת קשורה היו לה שיטות לעזרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;853291:
כיום מאבחנים את זה מיד בבי"ח.
ופוסטר - ודאי וודאי שיש מקרים שצריך לחתוך,
אבל צריך מומחה שיידע לומר דברים מדויקים!
חבל לעבור את הסבל הנורא הזה לחינם,
כמו שחבל לסבול מקיום הקישור המפריע, כשמפריע.
ממליצה על ד"ר פלוצניק בחום!

פה אני מדברת על מקרה שלא "חייב" את החיתוך ,
ועדיין אני מתחרטת שלא עשינו זאת בגיל מוקדם יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;853357:
פה אני מדברת על מקרה שלא "חייב" את החיתוך ,
ועדיין אני מתחרטת שלא עשינו זאת בגיל מוקדם יותר.

מה פירושו של "חיוב" אם לא התופעות שציינת לעיל?
אלו התופעות השליליות שגורמת לשון קשורה המצריכות חיתוך -
הפרעות אכילה,
ושיבוש הדיבור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;853399:
מה פירושו של "חיוב" אם לא התופעות שציינת לעיל?
אלו התופעות השליליות שגורמת לשון קשורה המצריכות חיתוך -
הפרעות אכילה,
ושיבוש הדיבור.

הילדה ינקה רגיל!
וגם הבעיות בדיבור שהיו לה יש עוד הרבה ילדים שעם לשון לא קשורה יש להם את הבעיה הזאת. אבל עובדה שברגע שחתכו לה זה נעלם.
סתם נקודה למחשבה ,ואני עולה פה על הגל, זה לא מכוון דווקא אליך, אני פונה כאן לכולם ניסיתם פעם לאכול ארוחה שלימה עם לשון שבקושי אפשר להזיז אותה?
תנסו, זה לא יהיה נעים.

אז גם אם הילדה אוכלת ואין בעיות בדיבור, אם אפשר למנוע את הקושי הזה אז למה לא ?
גם לעשות עגילים לילדים זה כואב, אין הרבה אמהות שיוותרו על זה רק בגלל ש"שזה כואב"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה