דרוש מידע לשון קשורה ושפה קשורה (לא לשון עברית. לשון של ילד.)

• הוסף לסימניות
סתם עצה טובה למניעת עוגמת נפש בכל המובנים, לשאול על כך באופן יזום.
לפני השחרור, או יועצת בטיפת חלב/קופת חולים ושני רופאי משפחה (כדאי שניים).
במקרה שלי יועצת בטיפת חלב גילתה זאת.
המודעות בגיל מוקדם חשובה לאין ערוך!
במקרה דנן רק כירורג או/ומומחה פה ולסת יועיל.
ככל הנראה הדבר יהיה כרוך בהרדמה ואשפוז יום.
אמנם שמעתי מבוגר שהלמ"ד שלו נשמעת כאילו הוא מחזיק דבר מה בפיו, אך זה לא מפריע לו עד כדי טיפול.
אולם זה
מצב בו הלשון קשורה מלידה, וגם השפתיים העליונות לא מופרדות לגמרי מהחניכיים. גם הלחיים פחות משוחררות משל ילד רגיל
נשמע סבוך יותר, הרבה הצלחה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם זה עדיין עוזר:
אני שחררתי לשון קשורה לתינוקת בת כ6 שבועות
עשינו את זה במאוחדת הטורים בי-ם אצל ד"ר לב זלטקוביץ. עד כמה שאני זוכרת היה שם תור תמידי של פציעות וחתכים שבאו לתפור.
הוא היה בסדר גמור. עשה רושם מאוד מקצועי.

• הוסף לסימניות
יש לי רקורד עשיר בנושא.
כל הילדים שלי עם לשונות קשורות, לחלקם לא ידעתי אפילו, הכל זרם פרפקט בהנקה וכד'.
וחלקן, ניצחו אותי, פתחנו אצל ד"ר פורר, שהוא באמת איננו היום.
ילדתי בהדסה, שם אכן "פותחים" אבל כלום לא הועיל.
כשהיינו אצל פורר הוא אמר לי שלמעשה גם לי הלשון קשורה ומיד בדקות אמר לי את כל הבעיות שאני סובלת מהן, זה היה מידי אמיתי ונכון, הוא המליץ לי לפתוח גם, לא הספקתי לאזור אומץ והא כבר לא כאן כדי לעשות את זה...
לא כדאי להתמהמה, השלווה והרגיעות שיש אח"כ שווים את הכל.

• הוסף לסימניות
ממליצה להתייעץ עם ד"ר אייל בוצר, מקבל באיכילוב, מרפאת פה ולסת. או באופן פרטי בכפר הירוק.
יש כמה סוגים של קשירות, ויש להעריך את ההשפעה על האכילה, מובנות הדיבור בעתיד (לפי דרגת הקשירה), כיום גם יודעים שללשון תת תפקודית השלכות משמעותיות ורבות על תפקודים שונים, לאו דווקא של אזור הפה.
אבל מה שחשוב: יש להעריך באופן אינדיבידואלי את התינוק, מכיון שהתגובות שכאן לא בהכרח מייצגות את המצב של התינוק לגביו את מתייעצת .
לגבי שיניים: כשהלשון קשורה ברמה כזו שאינה מאפשרת ניקוי יעיל של הטוחנות (פעולה שאנו מבצעים באופן אוטומטי), מצטברים שיירי מזון שגורמים לעששת. סטטיסטית לילדים עם לשון קשורה יש יותר חורים בשיניים בגלל זה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק

מכירה אחת שעשתה בגיל בוגר , שנות בי"ס מאוחרות , והאמת זה היה די מאוחר.

עד היום (נשואה כבר) שומעים על הדיבור שלה את הבעיה שהיתה .

• הוסף לסימניות
לגבי השפה: שפה קשורה בד"כ לא מתירים: אלא אם יש אינדיקציה לכך- קושי בשמירה על היגיינת השיניים או קושי בהיגוי (הפקת של מ' ב, או קושי בעיגול שפתיים), מניסיוני, לרוב אין השפעה על ההיגוי, וגם השפה יכולה להינתק מעצמה, בעקבות מכה וכדו'.

• הוסף לסימניות
לי היתה לשון קשורה וניתקו לי אותה בגיל 13, לפני שהתחלתי טיפול אורטודנטי.
הניתוק בוצע בהדסה (עין כרם) בלייזר, בהרדמה מקומית.

• הוסף לסימניות
לי יש לשון קשורה. גיליתי את זה ממש בטעות כשהלכתי לעשות צילום לאורטודנט.
אין לי ברוך השם שום בעיות לא באוכל לא בשינה וכו'
מה שכן נולדתי בהדסה ככה שלא תמיד זה קשור לבית חולים.
אין לי ענין להתיר כי ברוך השם הכל בסדר.

• הוסף לסימניות
לא קראתי
פרופסור יודאיסין מקבל מאוחדת במרכז כלל
אלוף

• הוסף לסימניות
תודה גדולה לכל העונים,

בקשר לדר לנדא - שיטת לייזר ? אין המלצות בינתיים...

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
ד"ר רון ביליק - מומחה בסדר גודל(היה מנהל מחלקת כירורגיית ילדים בתל השומר)
3 ילדים חתכנו אצלו(בבית הרופאים בב"ב, או מגדלי בסר).

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה