דיון לשחרר ספר אחרי ספר בקצב, או לא?!

• הוסף לסימניות
בואו נשמע את דעתכם.
מה עדיף,
להוציא ספר פעם בשנה, לעבוד עליו זריז, ומה שיצא יצא,
או להוציא ספר בכמה שנים ולעבוד עליו ממש יסודי?
אני מאמינה שיש יתרונות וחסרונות משתי הצדדים, להוציא ספרים במהירות, מצד אחד מכירים אותך ומצד שני יכול להיות שהספר לא יהיה מושלם...
ולהוציא ספר בכמה שנים, יהיה ספר מושלם מבחינת מידע וספרותיות, אבל באיזה שלב ישכחו אותך, לא?!
וזה רק חלק מהצדדים....

בקיצור, מה אומרים?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדאי לעבוד על ספר עד שיהיה 'פצצה' מכל בחינה (ומכך שהוא כל כך טוב - ודאי שלא ישכח כ"כ מהר). לגבי זה:
באיזה שלב ישכחו אותך, לא?!
כותבת מחוסר ניסיון בעניין, אבל אולי צריך לתחזק את ה'שם' ע"י כתיבת סיפור בהמשכים\קצר, לשבועונים וכו'...

• הוסף לסימניות
צריך לחדד מהי המטרה, ולפי זה להשקיע בתחום היותר חשוב לסופר.
האם הוא מוציא לאור ספר כדי ש'הקוראים יזכרו אותו', או שכותב את הספר כדי לכתוב ספר.

נ.ב.
גם אם המטרה היא כדי שהקוראים יזכרו את הסופר (גם זה צריך דיוק האם זה בשביל היקף המכירות?) הרי צריך ספר טוב שיחזיק את זה, כי אני מכירה לפחות שם אחד שהוציא כמה ספרים לאחרונה תוך זמן קצר ועדיין לא זוכרים אותו פשוט כי כנראה אין קונים וקוראים את הספרים.

• הוסף לסימניות
נ.ב.
גם אם המטרה היא כדי שהקוראים יזכרו את הסופר (גם זה צריך דיוק האם זה בשביל היקף המכירות?) הרי צריך ספר טוב שיחזיק את זה, כי אני מכירה לפחות שם אחד שהוציא כמה ספרים לאחרונה תוך זמן קצר ועדיין לא זוכרים אותו פשוט כי כנראה אין קונים וקוראים את הספרים.
לא התכוונתי שהספר ייצא מכוער ובלי רמה, אלא ספר סטנדרטי, מושקע, אבל לא מושלם.

ואגב, אני שמעתי, שאם סופר רוצה להרוויח באמת, הוא חייב להישאר על המפה עם ספר כל שנה.

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי שהספר ייצא מכוער ובלי רמה, אלא ספר סטנדרטי, מושקע, אבל לא מושלם.

ואגב, אני שמעתי, שאם סופר רוצה להרוויח באמת, הוא חייב להישאר על המפה עם ספר כל שנה.
אני רוצה להאמין שאף אחד לא מוציא לאור ספר מכוער ובלי רמה לדעתו. וגם ספר מושלם אני עוד לא מכירה.

אפשר לנתח את המציאות וההיסטוריה, למה צריך לפעול לפי שמועות.
במציאות שאני מכירה, יש סופרים/ות שלמרות שהוציאו ספר פעם בכמה שנים, או ספרים בודדים - לפני שנים, אף אחד לא שוכח אותם. מחכים לעוד ספרים, למהדורות מחודשות.
ויש שאני מכירה שהוציאו ערימת ספרים תוך שנים ספורות, והם היו מדוברים מאד, אבל ברגע שתמו הספרים החדשים הסופר וספריו נשכחו מלב.

שוב, לעניות דעתי הכל תלוי במטרה וביעד.
מעניין אותי באמת - למה את כותבת ספרים?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להאמין שאף אחד לא מוציא לאור ספר מכוער ובלי רמה לדעתו. וגם ספר מושלם אני עוד לא מכירה.
ברור, אבל תמיד יש את הפשלות האלו, שאת אומרת, אם הייתי עובדת עליו עוד קצת---
אפשר לנתח את המציאות וההיסטוריה, למה צריך לפעול לפי שמועות.
במציאות שאני מכירה, יש סופרים/ות שלמרות שהוציאו ספר פעם בכמה שנים, או ספרים בודדים - לפני שנים, אף אחד לא שוכח אותם. מחכים לעוד ספרים, למהדורות מחודשות.
ויש שאני מכירה שהוציאו ערימת ספרים תוך שנים ספורות, והם היו מדוברים מאד, אבל ברגע שתמו הספרים החדשים הסופר וספריו נשכחו מלב.
(y)
שוב, לעניות דעתי הכל תלוי במטרה וביעד.
מעניין אותי באמת - למה את כותבת ספרים?
כי יש לי ביד מה לכתוב. והיד כותבת...
ובסוף, מה לעשות, יוצא ספר שלם...
;)

• הוסף לסימניות
כי יש לי ביד מה לכתוב. והיד כותבת...
ובסוף, מה לעשות, יוצא ספר שלם...
וזה מרגיש לך טוב אם תוציאי אותו מהר כי כך תרוויחי יותר, אבל בידיעה מושכלת שיש פגמים בספר והוא יכול להיות יותר טוב?

• הוסף לסימניות
וזה מרגיש לך טוב אם תוציאי אותו מהר כי כך תרוויחי יותר, אבל בידיעה מושכלת שיש פגמים בספר והוא יכול להיות יותר טוב?
ברור שלא
אבל מניסיון, גם בפעם ה 100 שתקראי אותו יהיה לך מה לתקן, ככה זה.
השאלה אם לחכות לפעם ה 100 הזו
או לעשות את ההשתדלות, לעבוד עליו חצי שנה וזהו.

• הוסף לסימניות
@לוטם , שאלה טובה.
אני אצדד עם הדעה שאומרת 'להוציא ספר מדי שנה' (שמעתי גם חלוקת זמן כתיבה שמתאימה לכך).
יש גם סופרים שונים (בלי לנקוב בשמות) שמוציאים יותר מספר אחד בשנה (והספרים נמכרים לא רע (לפחות ע"פ דעתי).
בנוגע לפאשלות - תמיד הם יהיו ויתגלו, כי אני עדיין לא פגשתי אדם מושלם, אבל 'קוראי בטא' ו'הגהה' - יכולים לעזור.. (וביננו, לא חייבים 'שנה שלמה'..).
אני כשלעצמי עדיין לא הוצאתי לאור ספר. אני רק חולם על זה. ספר לא כותבים ביום. אבל אני לומד ומתכונן לשלב ההו"ל. וגם על האפשרות שנשאלה חשבתי, כך שכרגע יש לי כמה רעיונות לספרים נוספים אחרי שאוציא, בעז"ה, את הראשון.
אבל אני מסכים עם מי שאמר שכשיותר משקיעים זמן בספר, האיכות משתפרת.

• הוסף לסימניות
בעז"ה

שאלה מעניינת מאד,
הייתי שמחה שהסופרות המנוסות יעניקו לנו את חוות דעתן כאן- @יונה ספיר , @dvory @Ruty Kepler
ואם כבר הסופרות מוכנות להעניק לנו את נקודת מבטן, הייתי שמחה להוסיף על זה שאלה נוספת, שקשורה לאותו עניין: בהנחה שיש חשיבות להוצאה תכופה של ספרים על מנת להתקבע בתודעה הציבורית, האם יש בכלל אפשרות למי שיש לה עבודה מלאה\נוספת בכלל להתחיל להשקיע בכתיבה? האם אתן התחלתן בכתיבה כמשרה העיקרית שלכן וכהשקעת הזמן העיקרית שלכן, או שזה הגיע עם הזמן? האם לדעתכן אפשר להוציא ספר במצב של משרה מלאה\נוספת?
בתודה מראש על כל רצון לתרומת ידע ונסיון:giggle:

• הוסף לסימניות
בעז"ה

שאלה מעניינת מאד,
הייתי שמחה שהסופרות המנוסות יעניקו לנו את חוות דעתן כאן- @יונה ספיר , @dvory @Ruty Kepler
ואם כבר הסופרות מוכנות להעניק לנו את נקודת מבטן, הייתי שמחה להוסיף על זה שאלה נוספת, שקשורה לאותו עניין: בהנחה שיש חשיבות להוצאה תכופה של ספרים על מנת להתקבע בתודעה הציבורית, האם יש בכלל אפשרות למי שיש לה עבודה מלאה\נוספת בכלל להתחיל להשקיע בכתיבה? האם אתן התחלתן בכתיבה כמשרה העיקרית שלכן וכהשקעת הזמן העיקרית שלכן, או שזה הגיע עם הזמן? האם לדעתכן אפשר להוציא ספר במצב של משרה מלאה\נוספת?
בתודה מראש על כל רצון לתרומת ידע ונסיון:giggle:

האם יש אפשרות להשקיע בכתיבה במקביל לעבודה נוספת - בוודאי שכן. לא בטוחה לגבי משרה מלאה וילדים קטנים בבית, אבל מי שעובדת במשרה חלקית או בהוראה, יכולה להשקיע בכתיבה.

התחלתי בכתיבה בתור תחביב צדדי, המשכתי בה ככה.

בואו נשמע את דעתכם.
מה עדיף,
אני מאמינה שיש יתרונות וחסרונות משתי הצדדים, להוציא ספרים במהירות, מצד אחד מכירים אותך ומצד שני יכול להיות שהספר לא יהיה מושלם...
ולהוציא ספר בכמה שנים, יהיה ספר מושלם מבחינת מידע וספרותיות, אבל באיזה שלב ישכחו אותך, לא?!
וזה רק חלק מהצדדים....

בקיצור, מה אומרים?

כמובן שעדיף להוציא ספר יסודי.
כמו בסיפור על הארנבת שהתפארה בפני הלביאה: "אני ממליטה שישה צאצאים כל פעם, ואת - רק אחד!"
ענתה לה הלביאה בנחת: "אחד. אבל אריה".

• הוסף לסימניות
כמובן שעדיף להוציא ספר יסודי.
כמו בסיפור על הארנבת שהתפארה בפני הלביאה: "אני ממליטה שישה צאצאים כל פעם, ואת - רק אחד!"
ענתה לה הלביאה בנחת: "אחד. אבל אריה".
יפה ;)

אבל יש סופרות, כמו ליבי קליין שמוציאות ספר כל שנה ממש, הן הרי לא יכולות לעבור עליו ממש יסודי בפרק הזמן הזה אלא בצורה בסיסית של עריכת ספר,
היית ממליצה לסופרות כאלה לאחר את ההוצאה שלהן עוד קצת ואז להוציא?
כי כן יש את הכיף הזה של כל שנה - ספר...

• הוסף לסימניות
יפה ;)

אבל יש סופרות, כמו ליבי קליין שמוציאות ספר כל שנה ממש, הן הרי לא יכולות לעבור עליו ממש יסודי בפרק הזמן הזה אלא בצורה בסיסית של עריכת ספר,
היית ממליצה לסופרות כאלה לאחר את ההוצאה שלהן עוד קצת ואז להוציא?
כי כן יש את הכיף הזה של כל שנה - ספר...

אצל @ליבי קליין זו העבודה העיקרית שלה, ולכן הספרים יכולים להיות מושקעים מאוד גם אם הם יוצאים בכל שנה.
ומה פתאום להמליץ לה שתאחר את ההוצאה? אני רוצה ספר שלה בכל חג פסח.

• הוסף לסימניות
בואו נשמע את דעתכם.
מה עדיף,
כל אחד לפי יכולתו.
אם יש לך ספר כל שנה, למה לא?

רק, אנא, שיהיה מוגה משגיאות כתיב ותחביר.
לאחרונה קראתי מספר ספרים עם שגיאות כתיב, ושגיאות תחביר מצחיקות, איבדתי את ההנאה שיש בקריאה שוטפת. וזה חבל מאוד.
אגב, ספר טוב, גם אם הוא יצא מזמן, ממשיך גם לדור הקוראים הבא. (אני אומרת את זה על פי השאלות בספרייה).

• הוסף לסימניות
מבחינתי להוציא ספר כל שנה מראה על רמה ירודה (לא בצורה גורפת, כמובן).
כשסופרת מוציאה ספר כל שנה, מתי יש לה זמן לכתוב אותו, לעבור עליו, לתקן, לשנות, לעשות תחקיר עומק, אמינות. זה לא בא ברגל. אלא אם מדובר באמת במישהי עם כישרון יוצא מגדר הרגיל.
לאחרונה, לצערי, קראתי כמה וכמה ספרים שהפוטנציאל שלהם כל כך גדול, אבל כפי שהבנתי יצאו במהירות, העיקר להוציא, והרמה... נראתה בהתאם.
ספר איכותי גם אם יצא מטעם הסופרת פעם בכמה שנים, הוא לא ישכח, תאמינו לי. רובנו זוכרות את הספרים שאנחנו אוהבות יפה מאוד. סופרת לא צריכה להילחם להוציא כל שנה ספר, אם באמת אין לה את היכולת והפניות להשקיע בו כמו שצריך.
אם הספר טוב, הוא יעיד על עצמו, שנים קדימה.

• הוסף לסימניות
מבחינתי להוציא ספר כל שנה מראה על רמה ירודה (לא בצורה גורפת, כמובן).
כשסופרת מוציאה ספר כל שנה, מתי יש לה זמן לכתוב אותו, לעבור עליו, לתקן, לשנות, לעשות תחקיר עומק, אמינות. זה לא בא ברגל. אלא אם מדובר באמת במישהי עם כישרון יוצא מגדר הרגיל.
לאחרונה, לצערי, קראתי כמה וכמה ספרים שהפוטנציאל שלהם כל כך גדול, אבל כפי שהבנתי יצאו במהירות, העיקר להוציא, והרמה... נראתה בהתאם.
ספר איכותי גם אם יצא מטעם הסופרת פעם בכמה שנים, הוא לא ישכח, תאמינו לי. רובנו זוכרות את הספרים שאנחנו אוהבות יפה מאוד. סופרת לא צריכה להילחם להוציא כל שנה ספר, אם באמת אין לה את היכולת והפניות להשקיע בו כמו שצריך.
אם הספר טוב, הוא יעיד על עצמו, שנים קדימה.
אני קצת חולק.
אם הספר עצמו טוב (אחרי הכל, הקורא זה שקובע), אין סיבה שלא יצאו עוד ספרים. בפרט אם יש טעם טוב בפה (ובכלל אם מדובר בספר המשך שכולם רק יחכו שהוא יצא וכמה שיותר מהר (-כמובן, באופן שלא יפגום באיכות)).
אגב, ראיתי שיטה לכתיבת ספר תוך שנה (ואין הכוונה לכתיבה יומית, אלא שבועית), כך שבסוף השנה יישאר לסופר כשלושה או ארבעה חודשים להגהת הספר עצמו.

• הוסף לסימניות
אגב, ראיתי שיטה לכתיבת ספר תוך שנה (ואין הכוונה לכתיבה יומית, אלא שבועית), כך שבסוף השנה יישאר לסופר כשלושה או ארבעה חודשים להגהת הספר עצמו.
אפשר לינק?

בלי ניסיון בתחום, אבל בקצב כזה נשאר זמן לחשוב על הספר? לשים לב לחורים, לשהות קצת..
(כי יש ספרים שקראתי, והיה נראה שלסופר לא היה זמן לקרוא אפילו פעם אחת מה שכתב)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה