לתועלת הציבור

• הוסף לסימניות
בס"ד
ברצוני לבקש עזרה אם / וממי שיש לו יד ורגל בנושא ויוכל לעזור לכלל הציבור והיה זהו שכרו.
וזה הסיפור:
1. לפני מספר שבועות הגענו עם תינוק קטן (בן שבועיים) למרפאת טר"ם בי-ם ביום שישי מספר שעות לפני הדלקת נרות, התעקבנו שם למשך מס' שעות - למזלינו הטוב לקחנו שני נרות מהבית, אך כשהגיע זמן ההדלקה שאלנו את הצוות האם יש מקום להדליק נרות שבת, ונענינו שאסור להדליק בבניין זה נרות שבת, לבסוף הלכתי לרח' המ"ג ודפקתי על דלת משפחה וביקשתי להדליק נורות שבת. - ההרגשה שלנו היתה כאילו אנחנו מצויים נכר - לא במדינה יהודית- שבמקום ציבורי שכזה אין ולא שולחן קטן לטובת הנשים שומרות השבת?!
2. יצא לנו פעם נוספת להגיע לטר"ם באותו סניף במהלך השבת - וכל הצוות היו שם יהודים.

שאלתינו היא:
האם כאשר ד"ר אפלבויום הי"ד הקים את מקום זה - כך היה רוצה לראות אותו מתנהל? (בחייו - ותחת ניהולו המקום היה נראה שונה לחלוטין)

אין לי מושג כיצד מתנהלים הסניפים בשאר רחבי הארץ אך אם גם שם זו מתנהל באותה מתכונת יש צורך בטיפול יסודי, אך גם ולו יצויר שזה רק בסניף י-ם יש לטפל בכדי למנוע מאנ"ש עוגמת נפש, וכן לגרום ליהודי לחלל שבת.

בתודה מראש למי שיכול לעזור או למי שימסור נושא זה לאדם שכן יכול לפעול.

• הוסף לסימניות
1. מה העניין להדליק שם נרות שבת? אתם אוכלים שם סעודת שבת? ישנים שם?
הפוסקים כתבו שבבתי מלונות שמייחדים חדר מיוחד להדלקת נרות שבת יש איסור ברכה לבטלה שמדליקים שם.
2. אין בעיה עם זה שהצוות יהודים, הם בכוננות של פיקוח נפש. בעיות הלכתיות של התנהלות במקרים שאינם בגדר ספק פיקוח נפש או סכנת איבר וכד', ניתן לפתור באמצעות פתרונות הלכתיים של המכון המדעי לטכנולוגיה והלכה ו/או מכון צומ"ת.

• הוסף לסימניות
זה היה כבר לאחר זמן הדלקת נרות ונאלצנו להשאר שם זמן נוסף,
ברצוני להבין:
אם לא אוכלים ולא ישנים שם- יש פטור לאישה יהודיה מלהדליק נרות שבת?!

• הוסף לסימניות
כן, אין חיוב להדליק במקום שלא אוכלים או יושנים.
מה שצריך, זה למנות שליח במקום שאוכלים שידליק גם עבורכם.

בשורות טובות

• הוסף לסימניות
צריך לשאול רב פוסק מה הדין במקרה כזה

זה תלוי בהרבה גורמים כמו איפה אוכלים סעודת שבת, אם יש בבית מישהו שיכול להדליק (ילד וכד') ועוד.
בכל אופן - מדובר כאן באונס, וודאי שלא צריך להדליק מכאן והלאה נר נוסף

אין חובה דוקא שהאשה תדליק. מצוה באשה יותר מבאיש, אך אם הם לא בבית ועתידים לחזור לאכול שם סעודת שבת אפשר להתקשר הביתה שמי שנמצא ידליק שם ויכוין לפטור אותם, או להתקשר לאחת השכנות שתדליק גם בבית שלכם (לפני שהיא מקבלת שבת) ותכוין להוציא אתכם

כך נראה לי אבל יותר טוב לשאול רב.

• הוסף לסימניות
כאני הייתי שם בערב שבת ההמזכירות שישבו בקבלה היו ערביות.
גם כמה רופאים... בררר...

• הוסף לסימניות
למה מדליקים נרות שבת? זה לא נרות חנוכה ולא פרסום נס. זה משום שלום בית שלא יהיה חושך בבית בשבת. זה הכל.

אם אי אפשר להדליק במקום שאוכלים מותר להדליק במקום שישנים. בכל מקרה צריך לשהות ליד הנרות זמן מסויים בלילה כשהם דולקים כדי להנות מהאור של הנרות שההדלקה והברכה לא יהיו לבטלה.

לפרטים נוספים, נא לפנות לרב המקומי...

בשורות טובות תמיד!

• הוסף לסימניות
גם לנו צא לצערנו להיות שם ממש סמוך לשבת, והצוות כולו (רו רוב רובו) היה ערבי.
אכן... ברררר....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;461265:
גם לנו צא לצערנו להיות שם ממש סמוך לשבת, והצוות כולו (רו רוב רובו) היה ערבי.
אכן... ברררר....
אפשר להסתכל על זה גם אחרת: ברוך ה' שהצוות ערבי ולא נגרם חלילה חילול שבת ע"י יהודים בגיננו.
דרך אגב, יתכן מאד שההוראה לא להדליק נרות במקום היא הוראה בטיחותית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;461307:
אפשר להסתכל על זה גם אחרת: ברוך ה' שהצוות ערבי ולא נגרם חלילה חילול שבת ע"י יהודים בגיננו.

ומה היית אומרת אם היית שומעת שהאח הערבי התחתן עם יהודיה? זה פחות חמור מחילול שבת?

האם ידוע לך שבשנה וחצי האחרונות היו 231 פניות ליד לאחים לגבי בנות מבתים חרדיים ועוד 190 פניות לגבי בנות מבתים דתיים שמסתובבות עם ערבים / התחתנו עם ערבים / התאסלמו וכד'?

אם זה פיקוח נפש - "כל פקוח נפש דוחה שבת והזריז הרי זה משובח", ואפילו בספק פיקוח נפש,
ואם זה לא פיקוח נפש - יש פתרונות הלכתיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף פלוס;461185:
אם לא אוכלים ולא ישנים שם- יש פטור לאישה יהודיה מלהדליק נרות שבת?!
אין פטור מלהדליק נרות שבת, אבל יש חשש (לא איסור) של ברכה לבטלה,

• הוסף לסימניות
פתחו בנר וסיימו ביד לאחים...
אברהם היקר!
הם חיים כאן בתוכנו והם מתערבים בכל תחומי החיים
שצוות המשרד הוא גויי בשבת זה מצויין. אין שם ענין להחזיק יהודיות למלאכות מזכירות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;461969:
פתחו בנר וסיימו ביד לאחים...
אברהם היקר!
הם חיים כאן בתוכנו והם מתערבים בכל תחומי החיים
שצוות המשרד הוא גויי בשבת זה מצויין. אין שם ענין להחזיק יהודיות למלאכות מזכירות.

כמה שאפשר להימנע ממגע ומקשר איתם - יותר טוב

המספרים שציינתי מדברים בעד עצמם, וזה לא כולל את הבנות מבתים שאינם שומרי תומ"צ וכן פניות לארגונים אחרים המטפלים בנושא הטמיעה כגון להב"ה.
אם אתה שואל אותי מה קודם למה - המזכירות ב"ט.ר.ם." או מסדרי המדפים ב"יש" - ודאי שאם הייתי המנהל גם של "יש" וגם של "ט.ר.ם", קודם כל הייתי מטפל במה שקורה ב"יש".

אני לא נגד "גוי של שבת" כשצריך, אבל צריך לתת את הדעת לכל ההשלכות.

(אגב, יש לך אולי נתונים על בנות מביתר שמתגוררות עם ערבים? ידוע לי שיש יותר ממקרה אחד אבל אני אשמח לשמוע נתונים מדוייקים.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה