- הוסף לסימניות
אני מניח שהרב קפלן הכיר את הלכה יותר ממך.ומה שאני כן יודע זה שהייתה תקופה שהם לא יכלו להדליק ועשו את הרב קפלן זצ”ל רב העיר צפת לשעבר כממלא מקומם
אני במקומו הייתי אומר להם אני לא שלוחכם, אני מדליק כי אני רוצה להדליק
אני מניח שהרב קפלן הכיר את הלכה יותר ממך.ומה שאני כן יודע זה שהייתה תקופה שהם לא יכלו להדליק ועשו את הרב קפלן זצ”ל רב העיר צפת לשעבר כממלא מקומם
אני במקומו הייתי אומר להם אני לא שלוחכם, אני מדליק כי אני רוצה להדליק
אין כל קשר בין מה שהאר"י עשהממה נפשך אם שייך בזה פיקוח נפש מה עוזרת המסורת, אלא מאי אין בהדלקה אחת פיקוח נפש ושאלתי בתמימות אמיתית ממי הם קנו את זה ושלא בתמימות שאלתי למה זה תופס לעולמי עד
יש סרטון שהאר”י ירד מהחמור בדיוק ליד הבניין של אור הרשב”י
ולמי שמכחיש אז מדוע בויאן לא יסכימו להדליק בכיכר האורות?
מכרו את זה כמו שמוכרים מצוות (עליה לתורה וכו'), ובא יהודי עם 2,000 רובל שקיבל מהרוז'ינער או מאחד הבנים שלו,ממה נפשך אם שייך בזה פיקוח נפש מה עוזרת המסורת, אלא מאי אין בהדלקה אחת פיקוח נפש ושאלתי בתמימות אמיתית ממי הם קנו את זה ושלא בתמימות שאלתי למה זה תופס לעולמי עד
כי הם קנו את זכות ההדלקה על גג הציון, מה לא ברור?יש סרטון שהאר”י ירד מהחמור בדיוק ליד הבניין של אור הרשב”י
ולמי שמכחיש אז מדוע בויאן לא יסכימו להדליק בכיכר האורות?
לגבי התורנויות, זה שייך רק לבויאן...אין כל קשר בין מה שהאר"י עשה
לבין ההדלקה של באיאן
ולגבי ממי הם קנו ואיך קנו אין לי תשובות בעניין
ואגב מי שקנה את זה היה הרה"ק רבי ישראל מרוז'ין
אולי כדאי לעשות תורנות בין כל החסידויות לבית רוז'ין
אין כל כך קשר בין הקניה שעליה שאלו לקניה שמצוטטת בדרשו.בידי מי היתה זכות ההדלקה המרכזית במירון עד לפני כ-200 שנה?
5 דברים שידעתם או לא... על מסורת ההדלקה על גג ציון רשבי בלג בעומר, בידי מי היתה זכות ההדלקה המרכזית במירון עד לפני כ-200 שנה?www.dirshu.co.il
ממש לא מדוייק !לבויאן יש את זכות ההדלקה, שנקנתה בכסף מלא כבר לפני המון שנים.
ו-כן. הגיוני שהם יקבלו כרטיסים משורינים מראש, ויארגנו הסעות פרטיות.
רוצה לבוא- בכבוד. אם נשארו כרטיסים במכסה.
כהיום זה ברור שיש להם חזקה, ולא משנה איך בדיוק זה הגיע להם.ממש לא מדוייק !
הספרדים היו מוכרים בכל שנה את ההדלקה כמו מכירת עליות בבית הכנסת
האדמו"ר שלח כסף וקנה וכך גם בשנה שאחרי עד שנקבע בהסטורייה שזה שלו... אבל לא ידוע לנו שהוא ממשיך לקנות עד היום ולא ידוע שהוא קיבל בלעדיות על ההר
הוא קנה את זה בסכום עצום לנצח...ממש לא מדוייק !
הספרדים היו מוכרים בכל שנה את ההדלקה כמו מכירת עליות בבית הכנסת
האדמו"ר שלח כסף וקנה וכך גם בשנה שאחרי עד שנקבע בהסטורייה שזה שלו... אבל לא ידוע לנו שהוא ממשיך לקנות עד היום ולא ידוע שהוא קיבל בלעדיות על ההר
זהו, שבשנתיים האחרונות כבר אין שם את האווירה של פעם, לא דחיפות לא ריקודים מתפרצים מיד אחרי ויהי נועם לא ההדלקה של 'כל עמך בית ישראל'אבל יש הרבה שנענים מהאווירה שבמקום יש ובמסך בבית אין וגם מהדחיפות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים