- הוסף לסימניות
אם אפשר לכתוב את היתרונות של כל קופה
נכתב ע"י רותי קפלר;n5020868:מכבי פתחו לאחרונה בפנינת חמד סניף חרדי, ובגני גאולה כבר מזמן.
נכון שהפריסה עדיין לא כמו מאוחדת, ויש אי אלו חסרונות, אבל היתרון האדיר הוא הזמינות הטכנולוגית.
אפשר לפנות לרופא דרך המחשב, לבקש מרשמים/הפניות/התחייבויות/ייעוץ, ולקבל אותם בלי לזוז מהכסא.
כל המערכת של זימוני התורים, אוטומטית ונוחה. יש מוקדים טלפוניים זמינים.
התיק הרפואי נגיש, אפשר להוציא בקלות בדיקות עד הרבה מאד שנים אחורה, לראות מתי קנו תרופות ואיפה (החסרון: גם הרופא רואה מיד שלא קנינו את הברזל שהוא המליץ עליו)
בעבר היה במכבי את היתרון של התקשרות עם בתי החולים של הדסה. מבוטחי מכבי היו יכולים לבוא חופשי להדסה, עין כרם והר הצופים, למרפאות חוץ, בדיקות ומכונים בלי צורך בהתחייבות. רק העבירו כרטיס במקום וזהו. בשנים האחרונות, עם תוכנית ההבראה של הדסה, ההתקשרות הופסקה. שמענו שהיא עתידה להתחדש, אם זו שמועה נכונה, רק בשבילה כבר שווה להיות במכבי.
כל תחום התפתחות הילד נגיש וזמין במיוחד. מיד אחרי פניה למכון, אפשר לקבל תור מיידי לפיזיותרפיה או ריפוי בעיסוק. כשמבוטחי הקופות האחרות חיכו חודשים ארוכים מאד לתורים, מבוטחי מכבי קיבלו אותם מיד. (נכון ללפני כמה שנים - בתקופה האחרונה לא ניסיתי).
נכתב ע"י פרוגיוזר;n5020906:אכן כמו שכתבו גם האתר של מאוחדת מספק מענה לא רע.
החסרונות העיקריים של מאוחדת בעיני:
- כדי לקבל אישור מחלה חייבים להגיע לסניף.
- בדיקת דם חייבת הפניה של רופא מהקופה ולא רופא פרטי. ויטמין B12 אגב הם מאשרים היום לבדוק רק אחת לשלוש שנים.
- תור לרופאת נשים יכול לקחת נצח. יש רופאות נשים שהתור הראשון הפנוי הוא 9 חודשים קדימה, בלי הגזמה. ואז מגיעים לתור שחיכית אליו כמה חודשים, ומחכים בתור במשך זמן שמרגיש כמה חודשים בגלל כל מקרי החרום הרפואיים שהצליחו להדחף. בקיצור - קטסטרופה.
נכתב ע"י פוזי;n5020881:כמו כן מכבי מערימים קשיים על טופס 17 ומעבירים ממוקדן אחד לשני לשלישי וכו'....
נכתב ע"י רותי קפלר;n5021123:אולי תלוי איזה טופס 17. אנחנו קיבלנו המוני התחייבויות בלי שום בעיה.
אבל אם למאוחדת יש היום נגישות לתיק רפואי כמו מכבי, זה אכן שיקול לטובתה.
(במשך הרבה שנים לא היה, וגם אח"כ - לא ברמה של מכבי).
נכתב ע"י שריתיש;n5021184:חסר לי שאין מוקד רפואי טלפוני בכלל...
כלומר, אם נתקעתי עם שאלה - עלי לגשת למרפאה / מוקד / טרם / מיון...
נכתב ע"י שריתיש;n5021034:כולל בקשת מרשמים, אישורים וכו' *יש חלק מהרופאים שהצטרפו למהלך. ונראה לי שזה רק אם היית ברבעון אצל הרופא הספציפי.
זה משהו ממש חדש. אני גם עשיתי כמה פעמים בשנים האחרונות, אבל עכשיו לא נתנו לי לבדוק.נכתב ע"י שריתיש;n5021034:ומענין מה את אומרת על B12... עשיתי הרבה פעמים ב3 שנים האחרונות...
נכתב ע"י userit;n5021330:בירושלים, בעלי במאוחדת ואני והילד במכבי. מרגישה כל הזמן הירושלמית הטיפשה האחרונה בקופה הזו.
כל פעם שאני צריכה להשיג משהו קצת לא סטנדרטי - סיוט אמיתי. בשבוע 40-41 לקח לי כמה שעות וכמויות של אנרגיה ועצבים להשיג תורות לעירוי ברזל... צריך אחות ורופא שיהיה בו זמנית במרפאה, והסתבר שזו דרישה מוגזמת בקיץ...
מוקד נשים- יש רק במודיעין.
כשאני צריכה רופא לא משפחה, אני צריכה לחכות המון זמן, וההצעות שלהם בפסגת זאב ובהר חומה, לא רלוונטיות מבחינתי...
הם מאד אוהבים להגיד 'המחשב לא נותן לי' וכשאני מבקשת מישהו שהמחשב שלו כן נותן , מברברים אותי מנציג לנציג.
זה נחמד שיש אפשרות בקשה מרופא באינטרנט, אבל לרב מדובר ברופא משפחה בלבד, וחלקם עונים רק אחרי הרבה זמן (מעדיפה להגיע למרפאה מלחכות שבוע) לא מחוברים לשירות כלל או עונים לאחר כמה ימים שאני צריכה להגיע בשביל זה (בקשות פשוטות לבדיקות דם שגרתיות, אבל האגו של הרופאה נפגע מצורת התקשורת הזו).
במאוחדת המערכת קצת פחות ידידותית אבל יש למשל אפשרות של רשימת המתנה שזה מעולה.
במכבי הלכתי לרופאה פרטית בהריון- רציתי דווקא רופאה, היו רק שתי אפשרויות מעשיות, אחת אנטיפטית והשניה עובדת יום אחד פעם בשבועיים, כך שלא נותרה לי ברירה.
כשצריכים רופא דחוף במכבי הם פשוט אומרים - אין. ודחוף כוונתי השבוע, לא השעה. כי אם יש לך איזו נפיחות חריגה, דלקת בעין או מי יודע מה- אתה לא רוצה רופא עוד חודש, נכון? הם אומרים - אין. ואני שואלת - אז למות? האופציות היחידות שלי בקופה שלכם היא בית חולים או למות? ואז אחרי הרמת טון הוא מנסה להציע רופאים שיש להם הסדר עם הקופה.
חוץ מזה, יש לי מכבי שלי. וההרגשה היא שבמקום להמציא הטבות חדשות בשביל הביטוח החדש שהם הוסיפו, הם פשוט גזרו אותן ממכבי זהב .
כבר הרבה זמן שאני רוצה לעבור למאוחדת, אבל חוששת שבגלל שהם שולטים הם מזלזלים ובסוף לא מקבלים שירות.
נכתב ע"י תמנונה;n5021444:אני עברתי למכבי והתכנון בעז"ה לחזור למאוחדת בהקדם האפשרי.
במכבי נהניתי מההטבה של טיפולי שיניים ב21 ש"ח- 4 עקירות שיני בינה ב84 ש"ח היו שוות לי את המעבר.
וכן 50% על הסרת שיער.
המרפאה באגריפס מעולה, הכל מאד מסודר, ממוחשב, יותר ממה שהיה במאוחדת לפני 3 שנים עכ"פ.
מעבר לזה השירות של בקשה מהרופא מאד פרקטי, מי שצריכה הרבה מרשמים זה חוסך המון טרחה.
מצד שני- מאוחדת עכשיו הוסיפו הטבות משמעותיות שמתחרות עם הטבות מכבי שלי.
המרפאות יותר קרובות.
תורים למרפאת שיניים במכבי לעוד 3 חודשים (מקווה שבמאוחדת יהיה יותר טוב, לא בטוח)
ולא מצאתי רופא נשים טוב במכבי.
בשביל זה שווה לי לחזור.
דרך אגב,
העלות של ביטוח מכבי שלי מאד גבוהה כך שכל חודש אני צריכה להשוות אם ההחזרים שאני מקבלת לא מאבדים מטעמם כשאני משלמת על ריק... מצד שני לא רוצה להוריד רמת ביטוח כדי שתהיה המשכיות כשאעבור למאוחדת..פלונטר.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים