מידע שימושי מאחרים למטפלת? למה אתם חושבים שזה בסדר???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אז לא הבנתי איפה הבעיה? המטפלת\גננת נשארה וקיבלה עוד כסף על זה... ומאמינה שזה יותר מהסכום שהיא מקבלת (נטו) לעשר דקות במהלך היום עבודה.
"לא מדובשך ולא מעוקצך"
לא צריך את הכסף ולא תוספת בעבודה.

• הוסף לסימניות
אני גם לפעמים אומרת את זה בארבע אחרי צהרים במשרד כשאני לא רואה את הסוף...
אבל זה החיים, מה אפשר לעשות?... 🤐🫤
לא
ממש לא
הורים צריכים להגיע בזמן!
פעם שאלתי צהרונית אחת למה היא לא גובה כסף על איחורים של הורים
ומה היא אמרה לי?
"אם ההורים משלמים על האיחור הם מרגישים שמותר להם לאחר כמה שבא להם
עדיף לי שלא ישלמו וירגישו נבוכים וינסו להגיע בזמן"

• הוסף לסימניות
הגגנת מתעלפת להגיע הביתה
ותקציב של 60 ש"ח לשעה (כלומר 9 ש"ח ל 9 דק' איחור לא שווה לה, בפרט שאף אחד לא מעדכן אותה מראש, זה פשוט קורה :mad:)
יש לה גם ילדים להוציא/ בייביסיטר לשחרר/ אוטובוס להספיק/ תוכנית שהיתה אמורה לעשות/ רוצה להכנס למיטה/ אנארף

בפעם היחידה שקרה לי בחיים דבר כזה, איחור של 5 דק' באונס גמור, שילמתי לגננת מונית שתחזור הביתה מהר.

• הוסף לסימניות
אז הנה מהצד השני:

מה אפשר לעשות כשבאותה רבע שעה עלי להוציא 2 ילדים שנמצאים במרחק 20 דקות זה מזה? לעזוב את הכולל ? שאשתי תעזוב את העבודה ?
ומה אם בדרך כלל זה מסתדר אך בימים גשומים זה לוקח 5 דקות יותר. מה לעשות ????
ואגב, גם כשניסיתי להוציא ילד אחד יותר מוקדם אז השער סגור, או שהילד עדיין לא קיבל את הממתק של היומולדת. בקיצור, באלאגן...
אז כן, גם למטפלת מותר טיפה להתחשב.

יש בהודעה הזאת נקודה שהתעלמו ממנה.
בהרבה גנים בימי שישי (לא במהלך השבוע בצהרון) לא פותחים את הגנים לפני 12:00
וזה לא יעזור להגיע לפני הזמן. הורים שמגיעים לפני הזמן מחכים בחוץ.
צריך לקחת לפעמים שני ילדים (אפילו באותו קומפלקס גנים) בדיוק ב-12:00 ו-12:01 זה כבר איחור.

שאלתי את הגננות מה אני אמורה לעשות ולא קיבלתי תשובה.

ולא לשחרר לפני 12:00 זה לא בגלל שזה החוק או משהו זה כביכול יותר נוח לגננות לכן הן עושות את זה.

• הוסף לסימניות
יש לי שתי עצות בעניין מקווה שיועיל,

א. מאחרים תמיד יהיו, אם בשנה זו או לפני שנה או שנתיים והלאה. וגם בשנה הבאה או בעוד שנתיים יהיו הרבה מאחרים.
שהסייעת/גננת תצא מהבית מוכנה לכך שיהיה היום מאחרים, ובכך גם אם יאחרו לא יקרה כלום היא לא תצא מהכלים.
ב. יחס חם משני הצדדים, אתן דוגמא ההורה כמובן מידי פעם בחודש או חודשיים יפנק את צוות הגן וכיוצא בזה, וממילא אם ההורה יאחר צוות הגן יתעלם כלא היה, אגב עצה זו גם טובה לנתינת פינוקים למורים ומורות כך שהילד שלכם יהיה בראש העדיפויות. ומצד שני שהגננת תעדכן את ההורה על מצבו של הילד, אוי יש לך ילד נהדר הוא ממש מיוחד כל פעם או פעם בשבוע, הפרגון הזה יגרום לאי נעימות להורה שמאחר כי יש כאן סייעת או גננת ממש אבל ממש טובה ולא נעים לגרום לה צער.

בדרך אגב אם קרה לי שאני מאחר, וזה יוצא אחת לשנה אולי, אף אחד לא מדבר איתי מילה. למה? יחס חם ופינוקים
מקווה שזה יעזור.

• הוסף לסימניות
הגגנת מתעלפת להגיע הביתה
ותקציב של 60 ש"ח לשעה (כלומר 9 ש"ח ל 9 דק' איחור לא שווה לה, בפרט שאף אחד לא מעדכן אותה מראש, זה פשוט קורה :mad:)
יש לה גם ילדים להוציא/ בייביסיטר לשחרר/ אוטובוס להספיק/ תוכנית שהיתה אמורה לעשות/ רוצה להכנס למיטה/ אנארף

בפעם היחידה שקרה לי בחיים דבר כזה, איחור של 5 דק' באונס גמור, שילמתי לגננת מונית שתחזור הביתה מהר.
כל הכבוד לך על ההתחשבות. רעיון ממש נחמד...
אף אחד לא חשב שהגננת נורא רוצה להישאר בגן... בסה"כ מה שאמרתי ומה שעוד כתבו זה שיכול להיות מקרים חד פעמיים, אף אחד לא משלם שישים שקל באופן קבוע לבייביסיטר, גם לא 15 שקל ליום לכל הגננות של כל הילדים שלו.

נכון שמדובר בגן של 30+ ילדים אז מקרה כזה יכול להיות כמעט כל יום, אבל גם אני, בתור עובדת משרד, כמעט כל יום צריכה להישאר יותר מאוחר בגלל כל מיני בלת"מים שתלויים באנשים אחרים, וגם לי זה מעצבן, ואם לא היה לי סידור לילד (בגלל שזה קורה כמעט כל יום אני לא הולכת לשלם עשר שקל תוספת באופן קבוע...) אז גם הייתי צריכה למצוא מישהי שתיקח אותו ולשלם לה על זה.

אני חושבת שאם יש הורים שלוקחים את הילד כל יום באיחור של כמה דקות אפשר להגיד להם משהו על זה כי זה באמת לא בסדר, אבל בדרך כלל מדובר במקרים חד פעמיים שאפשר לקבל בהבנה (שגם המקרים האלו הרבה פעמים קורים מאנשים אחרים שלא התחשבו באמא שהיא מצידי קופאית בסופר ומישהו רק רצה להעביר כמה דברים ובגלל זה יצאה יותר מאוחר ומרוב שהייתה עמוסה לא הספיקה למצוא מישהו אחר שיוציא את הילדה או להתקשר למטפלת ורצה כל עוד רוחה בה ואיחרה בעשר דקות ושילמה עליהן...)

• הוסף לסימניות
אסור לאחר!!!!
גזל גמור!!!!
ואחרי שכתבתי את זה אני רוצה לחדד את מה שכתבו פה לעיל. בבקשה מהגננות (בעיקר בגנים לגדולים יותר ולא במשפחתונים) תהיו יותר גמישות ותפתחו את הגן מוקדם יותר ולתת מרווח של 20 דק' לפחות שבו ניתן לקחת את הילד.

היה תקופה שגרתי במקום מרוחק מהגן והייתי תלוי באוטובוס שיצא בדיוק בדקה שהגן מסתיים האוטובוס אחריו 20 דקות נוספות של המתנה מורטת עצבים, ואני שומע איך הגננת ממש לא עושה שום דבר מיוחד העיקר שלא לפתוח.
תהיו גמישים מ13:05 עד 13:30 אפשר לבא ולקחת את הילדים.

לדעתי כשיהי גמישות ולא לחץ של מספר דקות מועט שבו צריך להספיק סיבוב שלם, יהיו הרבה פחות איחורים!
ונהלי משרד החינוך........כשהגננת תהיה ב7:30 בדיוק שגם תדקדק על שעת היציאה מהגן!

• הוסף לסימניות
אז הנה מהצד השני:

מה אפשר לעשות כשבאותה רבע שעה עלי להוציא 2 ילדים שנמצאים במרחק 20 דקות זה מזה? לעזוב את הכולל ? שאשתי תעזוב את העבודה ?
ומה אם בדרך כלל זה מסתדר אך בימים גשומים זה לוקח 5 דקות יותר. מה לעשות ????
ואגב, גם כשניסיתי להוציא ילד אחד יותר מוקדם אז השער סגור, או שהילד עדיין לא קיבל את הממתק של היומולדת. בקיצור, באלאגן...
אז כן, גם למטפלת מותר טיפה להתחשב.
באמת אתה רוצה תשובה ???
הזוי!
אתה אמור לקחת את הילדים שלך
וזה לא מעניין הכולל או העבודה של אישתך !!!!
שמתם את הילדים איפה ששמתם
תנהלו את הזמן שלכם לפי המרחק ומזג האוויר וכל השטויות שרשמת פה

תחשוב שאשתך הייתה במקום המטפלת וכל יום מתחשבת בילד אחר ומגיעה 40 דקות יותר מהזמן שלה כי הפסידה את האוטובוס או מפסידה תור שנקבע כי איחרה וכו..

גם אז היה נרשם פה הצד השני ??

ונראה לי שנפתח פה אשכול כי זה כבר על בסיס קבוע ...

גילוי נאות
אני לא מטפלת אבל אמא שלי הייתה
זוכרת כמה חיכינו לאמא שתחזור כבר...
אגב גם אבא שלי היה מאחר לכויילל בזכות מקרים כאלו...

וכן התגובה קוממה אותי מאד כי
מהנימה שנרשמו הדברים נשמע כאילו המטפלת היא הבעיה ..וזה שאיחר רוצה שיקבלו אותו בזרעות פתוחות ובהתחשבות מלאה
ואין פה שמץ של מבוכה או התנצלות שזה קורה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ונהלי משרד החינוך........כשהגננת תהיה ב7:30 בדיוק שגם תדקדק על שעת היציאה מהגן!
בדרך כלל הגננות באמת מקפידות להיות בגן ב7:30 או שיש מישהי אחרת שאחראית לפתוח את הגן... דווקא על זה די מקפידים אז אני מבינה שהן גם רוצות שיקפידו על שעת היציאה.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל הגננות באמת מקפידות להיות בגן ב7:30 או שיש מישהי אחרת שאחראית לפתוח את הגן... דווקא על זה די מקפידים אז אני מבינה שהן גם רוצות שיקפידו על שעת היציאה.
ממש לא!!!!
לפחות בגנים שלי לפני 7:45 אין מה לבא לגן בכלל.....
(ושוב אני מדבר על שתקדים את שעת היציאה , ולא תאחר חלילה על חשבונה וכנ"ל)

• הוסף לסימניות
כל הכבוד לגננות והמטפלות, עבודת קודש!!
לא חושב שצריך להכניס לדיון האם זו עבודת קודש או לא. זה הופך את העבודה לתרומה שאפשר לגנוב ממנה דקות בהסתמכות על הקדושה של הגננת.

מי שלא יכול לעמוד בדרישות הגן או המוסד שיחפש מוסד שבכללים שלו הוא יכול לעמוד.
אנשים מסתכלים על עצמאים וגננות פרטיות כאילו הם עובדים אצלם במשרה מלאה.
מעניין אם אותו אחד ששאל האם עליו לעזוב את הכולל או העבודה בשביל לא לאחר לגננת, היה שואל את זה גם אם נקבע לו תור לבנק או לנותן שירות רשמי אחר.

• הוסף לסימניות
וזה מהצד שלי -
קורה לפעמים שבדיוק ברבע שעה האחרונה לעבודה נכנסות לי 10 משימות לביצוע מיידי........
קרה לי כמה פעמים שנתקעתי בדרך לגן.
אבל כיון שיש לי מודעות (היה לי גן בבית למשך שנה והספיק לי לכל החיים, גם בגלל הנושא כאן + תגובות מנותקות שכבר העלו כאן) אני השתדלתי להתקשר לגננת לעדכן על האיחור (כשזה התאפשר)! כשהגעתי התנצלתי ושאלתי כמה אני צריך לשלם! (אגב, מעולם לא לקחו ממני תשלום על כך)
אז צודקים האומרים שיש לפעמים שזה קורה בלית ברירה וכדו', אבל לא ראיתי אף אחד שנתקע במישהו והפיל אותו על הרצפה - שממשיך הלאה באדישות תוך כדי אמירה "מה לעשות, קורה".

• הוסף לסימניות
אז צודקים האומרים שיש לפעמים שזה קורה בלית ברירה וכדו', אבל לא ראיתי אף אחד שנתקע במישהו והפיל אותו על הרצפה - שממשיך הלאה באדישות תוך כדי אמירה "מה לעשות, קורה".
לא חושבת שיש מישהו פה ש'ממשיך הלאה באדישות'.... אני בתור אמא אם יקרה לי דבר כזה אני ודאי אתנצל ואשלם. אבל הגננות מתוסכלות כי היום זה אני, מחר זה אמא אחרת, ככה כפול שלושים...
אז לא יודעת, כנראה שמי שעובדת בזה צריכה לקחת בחשבון שדבר כזה קורה לכל הורה פעם בכמה חודשים, וזה אומר בעצם שהיא יוצאת באיחור לפחות פעם בשבוע...

• הוסף לסימניות
צריך לקחת לפעמים שני ילדים (אפילו באותו קומפלקס גנים) בדיוק ב-12:00 ו-12:01 זה כבר איחור.

ולא לשחרר לפני 12:00 זה לא בגלל שזה החוק או משהו זה כביכול יותר נוח לגננות לכן הן עושות את זה.
אין ספק שאת צודקת.
הודעתי לגננת שעם כל ההבנה והשיקולים המאד חשובים שלה
אני אוציא את הילדה כשאני צריכה.
מאז הגן כבר לא נעול ביום שישי
סליחה על הביטוי, אבל זה פשוט לא מענין את קצה הזרת של הגננת
יש לך ולאשתך בעיה? תחפשו גן שמסיים מאוחר יותר
תתאמו עם נערה שתוציא בתשלום
בקיצור- תסתדרו.

• הוסף לסימניות

באחד הגנים ביקשנו פעם באסיפת הורים בנוכחות המפקחת שאישרה לשמחת הגננות
ומאז סיימו ב11:45 את הקבלת שבת
זו אכן היתה הקלה משמעותית!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה