מידע שימושי מאחרים למטפלת? למה אתם חושבים שזה בסדר???

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מה אפשר לעשות כשבאותה רבע שעה עלי להוציא 2 ילדים שנמצאים במרחק 20 דקות זה מזה? לעזוב את הכולל ? שאשתי תעזוב את העבודה ?
ומה אם בדרך כלל זה מסתדר אך בימים גשומים זה לוקח 5 דקות יותר. מה לעשות ????
@227 לאיפה נעלמת? כתבת תגובה ו"שלום עלי נפשי"?

ונניח שתדע שבמקרה שתאחר הילד יחכה ע"י שער הגן ללא שמירה, גם אז תאחר בגלל מגז אויר או מרחק בין מוסדות הילדים?

חוצפה של תגובה.

• הוסף לסימניות
יש בהודעה הזאת נקודה שהתעלמו ממנה.
בהרבה גנים בימי שישי (לא במהלך השבוע בצהרון) לא פותחים את הגנים לפני 12:00
וזה לא יעזור להגיע לפני הזמן. הורים שמגיעים לפני הזמן מחכים בחוץ.
צריך לקחת לפעמים שני ילדים (אפילו באותו קומפלקס גנים) בדיוק ב-12:00 ו-12:01 זה כבר איחור.

שאלתי את הגננות מה אני אמורה לעשות ולא קיבלתי תשובה.

ולא לשחרר לפני 12:00 זה לא בגלל שזה החוק או משהו זה כביכול יותר נוח לגננות לכן הן עושות את זה.
בלת"ק
הסדר עם בן הזוג/ הורה אחר / שכן בוגר - שיאסוף עבורך את הילדה מהגן

• הוסף לסימניות
בדרך כלל הגננות באמת מקפידות להיות בגן ב7:30 או שיש מישהי אחרת שאחראית לפתוח את הגן... דווקא על זה די מקפידים אז אני מבינה שהן גם רוצות שיקפידו על שעת היציאה.

ממש לא!!!!
לפחות בגנים שלי לפני 7:45 אין מה לבא לגן בכלל.....
(ושוב אני מדבר על שתקדים את שעת היציאה , ולא תאחר חלילה על חשבונה וכנ"ל)
גם אצלי
כששאלתי את הגננת בעדינות למה היא מגיעה במקרה הטוב ב7:40, היא ענתה שעד השנה שלמו לה החל מ7:30 והשנה זה השתנה להחל מ7:40 (!)
ואני, שצריכה להיות בשעה הזאת כבר על אוטובוס? מה אני אעשה?
אשאיר ילדה בת 3 ברחוב ליד הגן?

• הוסף לסימניות
הסדר עם בן הזוג/ הורה אחר / שכן בוגר - שיאסוף עבורך את הילדה מהגן
מצחיק
לא לכולם זה אפשרי
לא לכולם יש שכן /מישהו אחר בשביל זה
זה לא יכול להיות כהוראה גורפת!

• הוסף לסימניות
אז הנה מהצד השני:

מה אפשר לעשות כשבאותה רבע שעה עלי להוציא 2 ילדים שנמצאים במרחק 20 דקות זה מזה? לעזוב את הכולל ? שאשתי תעזוב את העבודה ?
ואגב, גם כשניסיתי להוציא ילד אחד יותר מוקדם אז השער סגור, או שהילד עדיין לא קיבל את הממתק של היומולדת. בקיצור, באלאגן...
אז כן, גם למטפלת מותר טיפה להתחשב.
הזמן והכח של המטפלת שווה כסף.
לשלם לה על הזמן הזה
או להוציא את התינוק מהמטפלת מוקדם יותר.

• הוסף לסימניות
באחד הגנים ביקשנו פעם באסיפת הורים בנוכחות המפקחת שאישרה לשמחת הגננות
ומאז סיימו ב11:45 את הקבלת שבת
זו אכן היתה הקלה משמעותית!
אין קשר לפיקוח.
אין שום הגבלה מצד הפיקוח לפתוח את הדלך להורים לפני 12:00.
הגננות בעצמן אומרות שככה נוח להן.

• הוסף לסימניות
התגובות פה נוראיות מרגע לרגע מצד האלה שחושבים שאפשר לאחר.

בתור הורה שמאחר - קודם כל התנצלות.
אח"כ תשאל כמה אתה צריך לשלם, אל תיתן לגננת או סייעת לומר זאת. זה מביך. זה אולי 10 ש"ח, אבל זה לפעמים המתנה של 15 דקות לאוטובוס הבא.

בתור גננת וכו'- אם זו פעם ראשונה תנסו להבין...
תמיד יש פעם ראשונה. אחרי פעם שניה זה קנס. לא משנה אם הייתה תאונה באוטובוס כמה תחנות לפני/ שהייתה ישיבת צוות חשובה.
הקנס לא מרתיע הורים אולי, אבל זה יוצא משתלם... לפעמים 300 ש"ח נוספים לחודש על שעה עבודה במצטבר של כמה דקות ביום.

אבל באמת שאין מרגיז יותר מאשר איחורים של הורים ... במיוחד לגננות שחושבים שהם לא ממהרות לשום דבר כי הם רווקות/בלי ילדים/מבוגרות...
ואז בסדר למי את ממהרת? לבית ריק?
" מתנצלת שאיחרתי ", אבל על העיניים שלה אני רואה בסדר את עוד צעירה , אין לך תינוק להוציא ולא ארוחה לבשל...

שימו לב שבני אדם רוצים לסיים את עבודתם באותה שעה בה נגמרת המשמרת שלהם, לא משנה בני כמה הם, ולא משנה אם הם ישבו על הספסל ליד הבן שלכם ודיברו בפלאפון/ סידרו עיסוקים שלהם.

זה אוטמטית בנפש. סיימנו לעבוד? היידה הביתה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות
התחברתי ממש לזה-
שימו לב שבני אדם רוצים לסיים את עבודתם באותה שעה בה נגמרת המשמרת שלהם, לא משנה בני כמה הם, ולא משנה אם הם ישבו על הספסל ליד הבן שלכם ודיברו בפלאפון/ סידרו עיסוקים שלהם.
כן, גם אם המשפחתון מתנהל בבית ואין אוטובוס שצריך להספיק- עדיין, זו לא הצדקה לאיחורים, גם לא של 'כולה 2 דקות...'
גם המטפלת היא בן אדם אנושי עם צרכים וכמה שאוהבת את הילדים והעבודה- יש לה חיים, ואיחור הכי קטן יכול לפגוע בתוכניות שלאחרי העבודה...

• הוסף לסימניות
מצחיק
לא לכולם זה אפשרי
לא לכולם יש שכן /מישהו אחר בשביל זה
זה לא יכול להיות כהוראה גורפת!
אז הסדר אחר...
לא להנחית איחור על הצוות ולהרגיש צודקים
לפעמים זה יכול להיות גם הסדר מוסכם מראש ובתשלום עם המטפלת/הגננת

• הוסף לסימניות
גם אצלי
כששאלתי את הגננת בעדינות למה היא מגיעה במקרה הטוב ב7:40, היא ענתה שעד השנה שלמו לה החל מ7:30 והשנה זה השתנה להחל מ7:40 (!)
ואני, שצריכה להיות בשעה הזאת כבר על אוטובוס? מה אני אעשה?
אשאיר ילדה בת 3 ברחוב ליד הגן?
אם אלו שעות עבודתה, אז או שתדברי עם הפיקוח או שתדאגי לסידור אחר או שתשני את שעות העבודה שלך

ואם ידרשו בעבודה שתגיעי בשעות הערב, תדעי לדאוג לביביסיטר או שתגידי לילדים להסתדר עם עצמם?

• הוסף לסימניות
אז הנה מהצד השני:

ואגב, גם כשניסיתי להוציא ילד אחד יותר מוקדם אז השער סגור, או שהילד עדיין לא קיבל את הממתק של היומולדת. בקיצור, באלאגן...
אז כן, גם למטפלת מותר טיפה להתחשב.
איזו תגובה הזויה?
למה הגננת אמורה לחכות עד שאתה תסתדר - אולי בעלה ממהר לכולל?
אולי היא צריכה לרוץ למטפלת הפרטית של הבת שלה כדי להוציא אותה ובגלל האיחור שלך היא משלמת לגננת טבין ותקילין ומקבלת מבטים נוזפים??
בתור גננת - הכי קשה לי ימי שישי:
הגן נגמר ב12, שבת נכנסת ב4 ויש הורים (אותם קבועים לא נעים להגיד..) שיש להם זמן מגיעים ב12 ורבע וחצי והלאה - תסלחו לי אבל זה פשוט לא בסדר.

• הוסף לסימניות
כן, גם אם המשפחתון מתנהל בבית ואין אוטובוס שצריך להספיק- עדיין, זו לא הצדקה לאיחורים, גם לא של 'כולה 2 דקות...'
גם המטפלת היא בן אדם אנושי עם צרכים וכמה שאוהבת את הילדים והעבודה- יש לה חיים, ואיחור הכי קטן יכול לפגוע בתוכניות שלאחרי העבודה...
על המשפחתונים לא דיבר הכתוב...
ואוו , גם אם היא בבית והתיישבה בינתיים לאכול/ לקרוא ספר עם קפה על הספה ...
גם אם התינוק רדום בעגלה ,
אין שום אבל שום רשות לאחר.

אפילו אם המטפלת הלכה לנוח והשאירה את הבת שלה בת ה17 בסלון.
ב4 נגמר היום? ב4:00 בדיוק הבית אמור להיות ריק. לא להיות בדלת ב4:00 ורק להתחיל לקחת ולהתעניין כמה אכל מתי ישן וכו...

בנאדם עובד מהבוקר ומ3 מחכה שיגיע כבר 4, ובשעות האלה כל דקה היא קריטית. תהיו אנושיים.

ואם גם אתם עובדים עד רבע לארבע, וצריכים לרוץ לילדים עד 4- אני מבינה אתכם.
אבל הארץ מלאה בפתרונות.
תדמיינו אתכם רוצים להגיע הבייתה ומתעכבים עד 4 במשרד שחתמתם אצבע כבר ברבע ל... וכל זה בגלל שמישו חסם את היציאה...
הייתם צופרים בעצבים?

כנ"ל פה אצל גננות. מטפלות. וכו. רק שעם ילדים העבודה הרבה יותר שוחקת....

• הוסף לסימניות
אגב- לפעמים איחור של 2,3 דקות, זה עוד 20 דקות לגננת, כי היא איחרה את האוטובוס.
ועוד משהו- אם הגעתם מאוחר (או בדיוק בזמן) זה לא הזמן לשאול את הגננת איך הילד היה היום, מה אכל איך שיחק וכו'. בשביל זה תבואו כמה דקות קודם.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני קצת יוצאת מהנושא,
אבל גם אתם נתקלתם בגננות שלא פותחות לכם את הדלת??
אני הרגשתי כעס גדול על כך שלא פותחים להורה את הדלת של הגן!!
זה הילד שלי!
הילד שלך הגן לא!
מותר לגננת לנעול את הדלת (יותר נכון היא חייבת..)
מעבר לכך שיש בגן סדר יום ובמידה ואת באה מוקדם את צריכה לבוא מוקדם את צריכה להודיע לגננת וככה היא יכולה להיות ערוכה וזה לא הורס את כל סדר היום.

• הוסף לסימניות
הגן נגמר ב12, שבת נכנסת ב4 ויש הורים (אותם קבועים לא נעים להגיד..) שיש להם זמן מגיעים ב12 ורבע וחצי והלאה - תסלחו לי אבל זה פשוט לא בסדר.
מכירה מישהי שזה היה קורה קבוע, ופשוט פעם לקחה את הילד לבית...........

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לאחר זו לא אופציה.
כמובן שכולנו בנ"א ויש פשלות נדירות,
אבל יוצאים מנקודת הנחה שזו אפשרות בלתי אפשרית, מתנצלים כהוגן ומפצים את הגננת.

אבל,
יש נקודה שהיא כן בעייתית-
יש גנים שלא מסכימים לפתוח את הדלת לפני 1:30,
ומה יעשה הורה שיש לו שני ילדים בגן כזה, וכל אחד בקצה השני של השכונה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה