דרוש מידע מאיזה גיל לאפשר לילד לחזור הביתה לבד? זה תלוי גיל התפתחותי או תלוי אופי?

• הוסף לסימניות
כמו שרק מגיל 9 הילד מגיע לבשלות ע"מ לחצות כביש לבד. מהו הגיל שבו ניתן לתת לילד לחזור לבד או לשמור על אחיו הקטנים בבית? אולי זה קשור רק לאופי הילד ורמת האחריות ושיקול הדעת?

• הוסף לסימניות
תלוי באזור מגורים ובתווי הדרך.
הבן שלי בן 6 חוזר כל יום לבד מתחילת השנה.
הדרך היא ללא כביש ובערך 200 ילדים עושים את הדרך איתו הביתה בחזרה.
בהלוך כיון שאין הרבה ילדים (כל אחד יוצא בשעה אחרת) וגם אני לא יכולה לדעת עם הגיע אני לוקחת אותו עד החיידר.

יש לציין הילד בוגר ואחראי.

• הוסף לסימניות
אני מניחה שאני לא האמא היחידה שהילדים מתביישים שהחברות/ים יראו... :cool:
בגיל 8 גדלו והחליטו ללכת לבד אע"פ שעפ"י חוק צריך מגיל 9
האמת היא שמדובר בדרך קצרה של כ-3 דקות

• הוסף לסימניות
לילד שלי בן 6.5 היתה הסעה ורצה מאד ללכת לבד מרחק 7 דקות הליכה למבוגר, בתוך ב"ב
לקראת פסח אפשרנו לו זאת רק בחזור והיה לו אור בעינים, כיום הולך וגם חוזר, לוקח לו כ50 דקות בחזור, עם חבר שגר קרוב.
הם נהנים מאד ואני שמחה ומתפללת...

• הוסף לסימניות
תלוי בגיל
תלוי באופי
תלוי בעצמאות הילד
תלוי בתוואי הדרך
תלוי במשך זמן הדרך
תלוי באופי התושבים באזור
תלוי בעומס החברה בדרך (כמה ילדים הולכים יחד)

אצלי הבנות צעדו כבר מגיל 3 לבד - הגן מול הבית ורואה אותם כל הדרך.
ולעומת זאת, הבנים רק מגיל 6+, כי החיידר לא במרחק ראיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה