מאיזה גיל מומלץ לשלוח ילדים ללימוד כלי נגינה

• הוסף לסימניות
מאיזה גיל מומלץ לשלוח ילדים ללימוד כלי נגינה ובמה מומלץ להתחיל?
(ניכר כשרון מוזיקלי..)

• הוסף לסימניות
זה מאד מאד תלוי בילד כמ הכישרון מוזיקלי יש לו וכמה סבלנות והתמדה.
בתור ילדה מאד רציתי ללמוד אורגנית זה היה מאד באופנה, הורי קנו לי אורגנית טובה והשקיעו במורה מאד מנוסה ומוצלחת, אחרי שנה עזבתי אותה לאנחות, למה? אהבתי לנגן אבל ממש לא היה לי כשרון, לא היה לי הרבה סבלנות להתמיד בלימוד ושיעורי בית והמורה טענה שיש לי פוטנציאל נו...
העדפתי לשבת ליד המחשב וליצור כרטיסי ברכה בפינטשופ ופריהנד ולגלות את הגראדינט בכוות עצמי.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שנגינה זה גם חוויה, אבל גם השקעה מרובה.
זה אף פעם לא יהיה כמו חוג סתמי, אלא זה משהו שצריך להשקיע בו שעות, ולאהוב אותו בהחלט,
וגם אחרי זה עדיין יהיו תקופות קשות.
אנחנו התחלנו ללמוד נגינה בגיל 5. זה נותן המון לנשמה, גם אם לא לחיים.
אני ממליצה.
אבל לקחת בחשבון, שזה לא תמיד רק כיף ונח וחוויה....

• הוסף לסימניות
ממליצה להתחיל לא מתחת לגיל 8

מדברת מינסיון אני ואחיותי למדנו פסנתר. למדתי 9 שנים והתחלתי מאד מאוחר יחסית בגיל 15 . לבן שלי עכשיו התחלתי בגיל 10 פסנתר ובן אחר מתחיל גיטרה עכשיו גם בגיל הזה ומתקדמים מאד יפה מה שאין כן בגיל נמוך יותר צריך הרבה משמעת עצמית הרבה סבלנות על ש"ב כמו שאמרו פה

• הוסף לסימניות
הבת שלי המדוברת בת 5
וחשבתי לשלוח אותה ללמוד אקורדיון.. האם זה הגיוני בגיל כזה?
והאם שייך להתחיל בזה..
אני אישית למדתי גיטרה שנה אחת.. ולא כ"כ התחברתי..
בעלי מנגן באורגן מקסים.. למד לבד..
וכמעט כל כלי שמגיע לידו הוא מצליח להוציא ממנו איזו יצירה..
(נו, אמרתי ניכר כשרון)

• הוסף לסימניות
נראה לי מאד קשה להחזיק אקורדיון בגיל כזה..

אולי תתחילי משהו קל (תרתי משמע..) יותר..
אני התחלתי בכיתה א חלילית והיה בסדר לצורך התחלה וטעימה.. לראות אם בכלל מתחברים לנגינה..

• הוסף לסימניות
נראה לי מאד קשה להחזיק אקורדיון בגיל כזה..
ראיתי פעם אקורדיונים קטנים ..:)

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה ללמד על אורגן ולעבור אח"כ לאקורדיון.
הילדים שלי מגיל 6 לומדים לנגן, זה תלוי ברצון ובכשרון של הילדה.

• הוסף לסימניות
דוקא לא היתי ממליצה להתחיל מאורגנית

אורגנית זה כלי קל במובן שהתופים עושים לך את כל העבודה במינימום מאמץ יש לך מנגינה ובלגן...
מה שאין כן בפסנתר ואקורדיון וכלים אחרים שאין את הלווי הזה ואז יהיה לה קשה לעבור אליהם-לדעתי

• הוסף לסימניות
יש סיכוי שילדה בת 3 יכולה ללמוד לנגן על אורגנ\ית?
זה אולי מצחיק,אבל היא רוצה.והיא כל היום שרה ועושה עם הידיים תנועות של נגינה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;725658:
יש סיכוי שילדה בת 3 יכולה ללמוד לנגן על אורגנ\ית?
זה אולי מצחיק,אבל היא רוצה.והיא כל היום שרה ועושה עם הידיים תנועות של נגינה...
הכל אפשרי. מוצרט הופיע בקונצרטים בנגינה בפסנתר בגיל 4.

לילד מוסיקאלי מאוד הייתי ממליצה ללמוד כלי טבעי, אורגנית היא שעשוע.
הכלי הטבעי שמביא תוצאות יחסית מהר הוא הפסנתר, לעומת כינור או כלי נשיפה שהפקת הצליל עצמה קשה.
יתרון נוסף לפסנתר שהוא כלי הרמוני.
חשוב ללמוד אצל מורה טוב שיקנה הרגלים נכונים כבר מההתחלה להפקה טובה של צלילים עשירים מהפסנתר, ויקנה טכניקה לביצועים טובים ומרשימים בעתיד.

על החתום:מורה לפסנתר בדימוס

• הוסף לסימניות
לא כדאי אקורדיון לפעוטה - בנוסף לכשרון הנגינה, היא תצטרך להתאמן הרבה על קואורדינציה בין שתי הידיים - וזה לא קל. (אני כנערה, התיאשתי מהאקורדיון בגלל הקושי של התאמת יד ימין ליד שמאל כשכל יד מנגנת אחרת - וזה לא דומה לנגינה בשתי ידיים בפסנתר)
כלים אחרים - תלוי בילד. ילד שיש לו מטיבציה גבוהה, והוא טיפוס משקיען - אפילו כינור אפשר לקחת בחשבון. ילד שצריך מהר תוצאות ואם לא - לא יתמיד, כדאי להתחיל בחלילית או בפסנתר.
מה שחשוב לזכור, בכל כלי נגינה שהוא, הנגינה היא לא רק הנאה, יש בה גם עבודה מעייפת ומעצבנת לפעמים. חשוב להכין מראש את הילד לעובדה זו, ולידע אותו שככל שיעבוד יותר ויתאמץ בחלקים הפחות נחמדים - כך יצליח יותר בחלקים הנעימים יותר.
(למדתי פסנתר בגיל 10, והתקשיתי להחזיק מעמד עקב הצורך בתרגילים מתישים, לעומת זאת הגיטרה שהחילותי ללמוד בגיל 13 עד היום בת לוויתי בכל הזדמנות. בנותי לומדות אורגנית וכנור - החלו בגלאי 7, 8 - הן טיפוס משקיען, נהנות ומצליחות. ואני מצטערת על כך שאין באפשרותי לרכוש פסנתר, ומשום כך פנינו לאורגנית. אי אפשר להשוות בין השניים. על אף שהילדה אמורה ללמוד גם ליווי פסנתרני.)

• הוסף לסימניות
מצטרפת לדעתה של נוי: במידה והילד מוזיקלי מאד, יש עדיפות לכלי נגינה טבעי.
ההצעה שלי - חלילית מצד אחד, או פסנתר מצד שני,
הכל תלוי ביכולת ההשקעה, ה"זיצ" והמשמעת העצמית שיש לבת שלך.
(האמת היא, שאם הילד מוזיקלי מאד, הרי שגם אם עד היום הוא לא היה משקיען, את תגלי שעבורו זו פשוט שפה נוספת, והוא ישקיע...)

ולא לשכוח, שבגיל הזה יש תפקיד משמעותי להורים - הרבה עידוד ודירבון!

• הוסף לסימניות
מוסיקה צודקת לגמרי. בגיל הצעיר להורים יש משקל רב בעניין.
אני מדיחה כלים ומבקשת מבתי שתבוא להנעים לי את הזמן.
מתענינת בשירים שהיא מנגנת, מדרבנת להתאמן וכו...

• הוסף לסימניות
מה עם גיטרה? ילד בן 5... יש גיטרות קטנות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliaviva;726690:
מה עם גיטרה? ילד בן 5... יש גיטרות קטנות?
ראיתי פעם בחלון ראווה של חנות מוצרי תינוקות- אז אולי יש.

• הוסף לסימניות
יש גיטרות קטנות. אבל לא הייתי ממליצה להתחיל בגיל כה צעיר נגינה בגיטרה. בשונה מכלי קלידים או נשיפה - הגיטרה דורשת שימוש בשתי הידיים בו זמנית - ובכל יד ביצוע של משהו אחר. לדעתי, זה מידי קשה בגיל כה צעיר. עדיף להתחיל בכלי שלא מוכרחים שתי ידיים בצוותא, אלא אפשר בזו אחר זו.
על החתום
גיטריסטית.

• הוסף לסימניות
כמובן שיש שיקולים לכאן ולכאן-
אני רק אתן שיקול שהוא לדעתי ענק לכיוון של הבעד (בעד גיל מוקדם ככל האפשר)
לדעתי מוזיקה מגיל מוקדם מקנה לילד חינוך, תובנות והרגלים מוזיקליים, שבגיל מוקדם הם הופכים באופן טבעי למושכל ראשון, ובגיל מאוחר- גם 20 שנה של לימוד לא יתנו.

ואם החלטת על כן- אז ממליצה בכל ליבי על פסנתר, (ואם לא - חלילית) מהטעמים שהובאו קודם, רק עם 20 סימני קריאה. והמלצה חמה מאד- להתנזר מאורגנית (40 סימני קריאה)
על החתום ויולנית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה