- הוסף לסימניות
מכירה ממש מקרוב סיפור כזה שהתפוצץ לאחרונה.סיפור, זה רק בשביל סיפור.
קרו מקרים כאלו שאדם שחשב שהוא יהודי נודע לו שלא. יש למישהו מידע על זה?
לא רוצה לפרט, אבל זה קורה לא רק בספרים.
מכירה ממש מקרוב סיפור כזה שהתפוצץ לאחרונה.סיפור, זה רק בשביל סיפור.
קרו מקרים כאלו שאדם שחשב שהוא יהודי נודע לו שלא. יש למישהו מידע על זה?
אי אפשר שלא להתרגש מהשאלה הנוקבת, מלאת ה"גאון יעקב" היהודי במלא הדרו.כאילו לא שמעת מספיק על הייחודיות של העם הזה? לא הרגשת עד הרגע גאוות יחידה?
איך קבלו אותה, אם היא לא מאמינה?אני שמעתי (מקור שני) על אישה שהתגיירה רק כי הבן שלה (ילד קטן) החליט שהוא רוצה להתגייר...
גם הם יודעים שזה האמתאי אפשר שלא להתרגש משאלה הנוקבת, מלאת ה"גאון יעקב" היהודי במלא הדרו.
אם יורשה לי להעיר:
אבל כל התחושות האלו ממלאות את האדם בסיפוק רק כשהוא מרגיש שהוא חלק מזה. ברגע שמבין שכל הגדלות הזאת היא מעלה של אחרים, ועכשיו נדרש ממנו להיות כמותם, זה משהו אחר!
אפשר לשים לב שכל ההתרגשות והגאוות יחידה (כלשון ההודעה) היא באה מתוך ההרגשה שהנה - זה אני!
שאלה מפחידה עוד יותר: כמה יהודים מבטן יודו בחדרי לבם שהיו לוחצים על כפתור שפוטר אותם מכל המצוות? רק לי נראה שיש יותר ממניין כאלו?
הכל נכון.גם הם היו מעדיפים ללחוץ על כפתור אחר שיתן להם חשק וחיות בזה שהם יהודים ובכל מצוה שהם עושים
יתכן שהם באמת מחפשים כפתור כמו שכתבת שאין להשיג אותוהכל נכון.
אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות שיש כאלו שלצערנו יהודתם היא עול עליהם, לפחות בחדרי הבטן, וכשאין כפתור מהסוג שאתה הצעת, אולי היו מחפשים את הכפתור שאני כתבתי...
לא!שאלה מפחידה עוד יותר: כמה יהודים מבטן יודו בחדרי לבם שהיו לוחצים על כפתור שפוטר אותם מכל המצוות? רק לי נראה שיש יותר ממניין כאלו?
אני לא ממש זוכרת את הסיפור, אבל כנראה כשהבן שלה התעקש היא הבינה שיש דברים בגו, היא עשתה זאת מבחירה.איך קבלו אותה, אם היא לא מאמינה?
או יותר נכון, הבינה שאין דברים בגוי.היא הבינה שיש דברים בגו
יש שכן, יעידו על כך כל החוזרים בשאלה..לא!
אלוקים!
בחיים לא הייתי מוותרת על חיי תו"מ!
באמת שלא!!!
לעניות דעתי, גם החוזרים בשאלה (לפחות חלקם) לא היו מוותרים על יהדותם.יש שכן, יעידו על כך כל החוזרים בשאלה..
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: הבזק של שפיות1 //