מאכלי שבת בעדות שונות

• הוסף לסימניות
אני מחפשת אנשים מכל מיני עדות,אני גם בטוחה שבין הניקים יש כאלו מכל הסוגים.
אז אשמח אם תעזרו לי לדעת אלו מאכלי שבת נוהגים לאכול אצלכם.
אני מכירה רק את המאכלים שלנו :): געפילטע פיש, מרק עוף, פערפל, צימעס, טשולנט וקיגל, וכיו"ב.
אשמח אם כתבו לי מה אוכלים אצלכם (בתוספת הסבר במה מדובר לבורה שכמוני), וכמובן לאיזו עדה המאכלים שייכים.
ישר כח!

• הוסף לסימניות
יש ג'חנון וקובנה לתימנים,
יש "סְכֶנָה" -חמין למרוקאים,
יש סביח- פיתה עם חצילים מטוגנים, עמבה, סלט ירקות וביצה קשה- לעירקים,
יש אריסה- חמין מחיטה לתוניסאים,

זהו, זה מה שאני מכיר...

• הוסף לסימניות
ויותר חשוב לי לדעת:
אצל כולם אוכלים טשולנט (כנראה שכן, בגרסאות שונות)
קוגל?
ביצים בשבת בבוקר?
מרק בליל שבת?

• הוסף לסימניות
אצלינו (אשכנזים) אוכלים גם סלמון אפוי חם ברוטב פיקנטי ולאו דווקא גיפילטע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לו יצוייר;781158:
ויותר חשוב לי לדעת:
אצל כולם אוכלים טשולנט (כנראה שכן, בגרסאות שונות) הגיוני.
קוגל? לא
ביצים בשבת בבוקר? שלילי
מרק בליל שבת? מה פתאום?! בטח לא בקיץ...
זה מה שידוע לי :)

• הוסף לסימניות
אצלינו(אשכנזים, מוצא הונגרי) אין טשולנט(אין ביקוש)
יש צלי קבוע של עוף, תפו"א ורוטב. פתיתים או קוסקוס או נודלס מוקפץ(לא מתים על אורז פה), תוספת ירק(שעועית ירוקה, או אטריות עם כרוב מאודה, או לצ'ו, או קישואים מאודים-מאד אוהבים אצלי!)
מרק עוף קבוע בכל העונות-עם אטריות ושקדי מרק
קיגל לא אוהבים אצלי
סלטים לרוב-חצילים, טחינה ביתית,זיתים במיונז ועוד...
ומנה ראשונה בורקס או משה בתיבה עם רוטב פטריות.
לא תמיד יש אצלינו דג(לא מתלהבים נואשות מזה)

• הוסף לסימניות
לעירקים יש בשבת בבוקר טְבִית
כמין אורז ועוף.
והביצים גם נהוג לאכול ביצים חומות

• הוסף לסימניות
אפשר לומר שמאכלי השבת העדתיים התערבבו במהלך הדורות והשנים
(אצלנו למשל, אשכנזים - הונגרים - יקים, יש מן שעטנז של ג'חנון בתוך הטשולנט ודגים מרוקאיים - חריימה עם חריין)
אני מבינה שלו יצוייר התכוונה לשאול מהם המאכלים המסורתיים השייכים לכל עדה בלי קשר אם על שלחן השבת הפרטי שלכם מחבבים אותם.

בתאבון!
חני

• הוסף לסימניות
במחנות השבת של הסמינרים בד"כ נשלחים לחתולים סירי טשולנט מלאים , משום מה זה נהיה יוקרתי אצל בנות שלא לאהוב טשולנט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;781238:
אני מבינה שלו יצוייר התכוונה לשאול מהם המאכלים המסורתיים השייכים לכל עדה בלי קשר אם על שלחן השבת הפרטי שלכם מחבבים אותם.

בתאבון!
חני
בהחלט.
בעצם הייתי אמורה לצייר מאכלי שבת בתור איזו עבודה לילדים, אבל מאכלים שכולם יזהו אותם,
עכשיו אני מבינה שזה קצת לא הגיוני, כי אין מידי הרבה דברים זהים חוץ מחלות...

• הוסף לסימניות
יש ייקים שלא אוכלים מרק בליל שבת
(כן, גם בחורף. את הטראומה הזו שחוויתי של ה"אין מרק" בליל שבת בטבת מקפיא, בשבת השבע ברכות של גיסתי, לא אשכח) אבל מקנחים בכוס תה מהבילה.
תימנים אוכלים:קובנה, ג'חנון. ועוד. (תימנים, איפה אתם?)
חמינדוס- הביצים החומות מהטשולנט אני מכירה מהצד הירושלמי שלי, אבל המקור מהיהודים הספרדים.
כבד עם ביצה - מהצד ההונגרי. (בנוסף לגעפילטע עם גזר, ולטשולנט)

• הוסף לסימניות
אם כבר ייקים, אצל משפחתה המורחבת של סבתי וידידיהם אוכלים חלבי בשבת ביום.

• הוסף לסימניות
אם הציור ש/ל אז תוכלי לצייר את החמין/ טשולנט/ טפינה/ סחינה...
אך אם את הולכת לצבוע אז זה באמת בעיה...;)

• הוסף לסימניות
טוב אז התימנים כך:
ליל שבת תמיד מרק, קיץ חורף. לצד זה פיתות תימניות, לחוח, חילבה.
שבת בבוקר :קובנה/ג'חנון/סביה +רסק עגבניות ביצה קשה.
היו שהוסיפו חמין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה