כללי [מאמר מתורגם] הונאות עיצוב נפוצות

• הוסף לסימניות
מאמר מתורגם ע"י כהן עמיר
מקור: http://www.youthedesigner.com/2008/03/07/common-design-scams/
השראה: פונטגרפר
סיבת הרצון לתרגום: http://prog.co.il/showthread.php?p=89237#post89237

הונאות עיצוב נפוצות
כל מעצב פרילאנסר שמצוי בעסקים כמה שנים בוודאי מכיר את ה"לקוחות הפוטנציאליים" שמנסים להשיג עבודה ללא תמורה או בעבור תשלום נמוך בטירוף. בקטע הזה (נחסוך לכם את הצפיה בקטע הדיבלי למרות שזה הקישור אליו: http://www.mayhemstudios.com/HOWIES/images/designer.gif) מופיע דו שיח בין מעצב וסוחר מכוניות המבקש את עבודתו ללא תמורה, רק בשביל הפרסום. מקבץ הערות על כמה אנשים המנסים לשכנע מעצבים לתת להם את עבודתם בחינם ע"י זאת שהם תמריצים כמו "קישור/באנר בתחתית האתר", "עבודה עתידית" וכמובן... "אני אספר לחברי עליך." (כמה שאתה פרייאר, תוספת שלי)

הונאות נפוצות אחרות
עבודה משוערת - קודם תעשה את העבודה ואח"כ אשלם לך אם אני אוהב אותה. (לעיתים זו האפשרות היחידה כאשר רשת שיווק רוצה לעשות פרוייקט גדול מאוד והיא מעמידה במבחן את אחד השלבים הראשוניים כדי לראות מי מתאים, בפרוייקט כגון זה, שיטה זו מקובלת. הסבר שלי) אבל צריכים למנוע זאת כאשר מדובר בפרוייקט קטן שהמבחן הוא כל הפרוייקט כולו.
נסיון לתיק העבודות - "זה יהיה נהדר עבור תיק העבודות שלך" (לצערי אני מתחיל עסק, אבל אין לי כסף עבור עבודות עיצוב)
תחרות מזוייפת - אנשים יבקשו ממך להכנס לתחרות עיצוב, אבל הם בסך הכל מעוניינים בעבודה גמורה בחינם, או שתעשה עבורם איזו עבודה.
שלח לי את הקבצים קודם - ודא שאתה תמיד מקבל את התשלום לפני שאתה מתחיל איזה פרוייקט, ואת שארית התשלום לפני שאתה שולח את הקבצים הסופיים.

שורש הבעיה
אין סיבה יחידה למה אנשים מנסים לנצל לרעה מעצבים, אבל הנה כמה סיבות אפשריות שגורמות להתעללות זו.
1. עיצוב הוא מקצוע משגשג מבחינת כמות המעצבים וכל אחד כנראה מבין בעיצוב גרפי.
2. התחרות אכזרית, ובמקומות רבים נענות מודעות ה"דרושים" בעיתונים במאות מעצבים הנאבקים על אותה משרה ומעצבים רבים יזרקו מחיר נמוך כדי לקבל את העבודה.
3. תוכנות כמו פוטושופ מצויות כיום לרוב, ואנשים שעשו "עיצוב" לתמונה מסויומת כבר קוראים לעצמם "פוטושופאים".
4. עסקים רבים מייצאים עבודות עיצוב למקומות כמו הודו ומשיגים מחירים סופר זולים, מחירים אלו הורסים בעיניהם את התדמית של העיצוב, כפי שהיא באמת שווה.

עמוד על שלך
לא משנה מה הסיבה תיהיה, מעצבים צריכים לעמוד על שלהם ולא לכפוף עצמם לכל ההונאות ושקרי ההזדמנויות שנקרות בדרכם. היו בטוחים בעבודתכם ודרשו מחיר הוגן כמו בכל משרה מקצועית אחרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה