מאשדוד לא נוסעים למירון?

• הוסף לסימניות
אין פרסומות! מישהו יודע איך מגיעים מאשדוד למירון בל"ג בעומר? מקווה שלא נצרטך ללכת ברגל...

• הוסף לסימניות
לא חייבים ללכת ברגל. לא חייבים בכלל ללכת.
את יכולה לבוא היום, ובל"ג בעומר תדליקי נר נשמה לכבוד הצדיק.
לא מבינה את כל הטלטולים שמשפחות לוקחות על עצמן בשביל נסיעה רחוקה דווקא ביום כזה עמוס. מילא אם היה איזה עניין.
יום שמחתו/פטירתו של רשב"י- מי אומר שהיה בלג בעומר? אין מקור מדויק לזה.
רוחניות אפשר לקבל גם היום במירון. בדקתי ואין עומס...

• הוסף לסימניות
שמעתי שאחד האדמור"ים אמר שאחרי מה שהולך במירון ביום הזה, ר' שמעון בורח משם.

• הוסף לסימניות
אגד פרסמו היום ביתד שהם מוציאים אוטובוסים גם מאשדוד. החל מיום רביעי מכירה מוקדמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;1263003:
שמעתי שאחד האדמור"ים אמר שאחרי מה שהולך במירון ביום הזה, ר' שמעון בורח משם.

מסופר בספר שבחי מירון,
על אחד מהצדיקים שאמר את מה שכתוב פה,ורצה לבטל את הנסיעה, ורשב"י בא אליו בחלום ואמר לו למה אתה מבטל את שמחתי, ורח"ל הוא לא גמר את שנתו.
חכמים הזהרו בדבריכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1263002:
לא מבינה את כל הטלטולים שמשפחות לוקחות על עצמן בשביל נסיעה רחוקה דווקא ביום כזה עמוס. מילא אם היה איזה עניין.

אבל היא שאלה איך היא יכולה להגיע. היא לא שאלה לדעת חכמי הפורום אם כדאי לה להגיע.
לא חייבים לעזור, לא חייבים בכלל להגיב...

• הוסף לסימניות
אני מהמרת שכל מי שתוהה מה יש לחפש במירון בלג בעומר לטאי/ת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1263002:

אני חושבת שהאר"י הקדוש היה יותר חכם ממך! הוא עולה ברגל עם עוד עשרות גדולים וחכמים להר מירון!! ודווקא בל"ג בעומר!
אני לא חושבת שאנשים באים מחו"ל ומבזבזים בחינם המון כסף כי משועמם להם בחיים! אצלינו במשפחה קרה לא מעט פעמים שמישהו הגיע מחו"ל לל"ג בעומר למירון וראה ישועות ענקיות!!
ואם לא בא לך לנסוע אתה יכול לשאר בבית... אף אחד לא ביקש ממך לנסוע אפילו לא ברמז. תישאר בבית!! אבל בבקשה בשקט!

• הוסף לסימניות
אני חוששת שהאשכול הזה הולך להימחק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1263002:
לא חייבים ללכת ברגל.
לא חייבים בכלל ללכת.

האור החיים היה מתגלגל על ברכיו בהר ועולה,
הזוהר אומר באו והתכנשו בהוללא דבר יוחאי,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1263037:
אבל היא שאלה איך היא יכולה להגיע. היא לא שאלה לדעת חכמי הפורום אם כדאי לה להגיע.
לא חייבים לעזור, לא חייבים בכלל להגיב...

...

• הוסף לסימניות
בכיף. תעלו. מה כואב? התקשיתי להבין את זה ושאלתי מה המקור לכך.
אם האר"י עלה וזה מובא במקורות שיש לעלות- אוקיי.
לא חוזרת בי. נראה היה לי שחלה הגזמה בעניין.
אוטובוסים עמוסים מלאי ילדים, זמן יקר של לימוד (רשבי היה מעדיף שילמדו בזמן הזה, וכידוע שלימוד בנסיעות קשה מאד) להתפלל על קברו- חשוב, ונראה לי שהייתי שם פעמים רבות יותר מכולכם יחד. הקטע הזה של היום הזה שאין לו אחיזה ממשית במקורות, נראה לי קצת מוגזם. אלא אם כן יש פסק מאדמורים ורבנים שצריך ללכת.
וכדאי רבי שמעון לסמוך עליו, גם מהבית, בכל יום ובכל רגע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1263216:
אוטובוסים עמוסים מלאי ילדים, זמן יקר של לימוד (רשבי היה מעדיף שילמדו בזמן הזה, וכידוע שלימוד בנסיעות קשה מאד)

כנראה שמדובר כאן בבני תיירה אמיתי, ובטח אבא שלך / בעלך / האחים והגיסים שלך לא יוצאים בחיים לטייל, הם רק יושבים ולומדים בישיבה... ;););)

• הוסף לסימניות
אם החגיגה סביב 'המנהג' הנ"ל היא בקטע של התפרקות ומילוי מצברים - גם אני בעד. חייבים לאגור כוחות בשביל להמשיך ללמוד. ואני חשבתי שזה בגלל המנהג..

• הוסף לסימניות
הסעות מאשדוד

קבצים מצורפים

• אגד.png
    KB 268 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי רק איך נכנסו לכאן טיולי בין הזמנים של בחורי ישיבות:D
נו באמת...
רשב"י מעדיף שבנות ישראל הכשרות תהיינה בבית ולא תלכנה לסרטים מצונזרים.
רשב"י מעדיף שילדי ישראל ילמדו א' ב' ולא יכלו את זמנם בסט תמונות חלאקה.
ורשב"י בכלל מעדיף שתנהגו כבוד זה בזה.
שאלו על הסעות למירון. תענו לעניין או שלא תענו בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה