כןמעניין אותך דוגמה לתפקיד כזה בבנק ?
אני למשל עברתי מבחנים כאלה, עקב עבודתי עם הנתונים (BI) של רשות המיסים ובנקים שונים.
ואני עניתי שאני בהריון... היא הייתה קצת המומה אבל אמרה שבתחילת ההריון אין השפעה על התוצאה של הבדיקות, רק בהמשך כשיש תנועות.מכון מידות בבני ברק מעביר בדיקות אמינות לפי הרמה שנדרשת על ידי המעסיק.
כל רמה כוללת את הרמות שמתחת.
יש רמה של שאלון ממוחשב, צריך להיות ישרים, עם ראש בריא.
יש רמה של ראיון אישי עם חוקר. ששואל אותך בע"פ את כל השאלות שתוארו כאן.
אולי יש כמה רמות של חקירה כזו.
ויש רמה של פוליגרף.
בפוליגרף אתה נשאל שוב את השאלות שנשאלת בחקירה הקודמת, ורק אח"כ מעבירים אותך בפוליגרף עצמו, בו שואלים אותך כ- 10 שאלות שהתשובה עליהן היא כן או לא. שואלים את השאלות בנחת, בקצב איטי להחריד, בקול מונוטוני. חוזרים על רצף השאלות כמו פעמים.
עברתי שם את כל דרגות החקירה.
נותנים שם בכוונה לחכות הרבה זמן, על מנת למרוט את עצביך.
ביום של חקירת הפוליגרף, ביליתי שם 4 שעות.
באותה פעם, מרוב לחץ ועצבים לא הרגשתי טוב אח"כ כמה ימים, ואני ישרה, ולא רגישה בכלל.
רק מה? שאלו אותי האם אני מכירה (לדוגמה) פושטי רגל, ואני מכירה, וקשורה אליהם, ועזרתי להם. נשמע מהם היה שזה עבירה פלילית. מנסים להוציא ממך מידע והודעה בפשעים. מזעזע.
וכן, במקרה יש למשפחתי חבר בבית הכלא, אז עברתי חקירה לגביו, וכן הלאה.
מנסים בכל דרך לגרום לך לאמר שקרים ולעגל פינות. אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, הם יודעים את זה מצויין. זה בסדר לעשות קצת חטאים קטנים מבחינתם, אבל לא להסתיר את זה...
הם יודעים עליך מראש הרבה דברים שאתה הולך לספר ומשווים את זה מול המידע שאתה מוסר.
גם לאחר הראיון, הם יבדקו את כל מה שאמרת.
את התשובה מקבלים רק אחרי כמה ימים, ורק החברה מקבלת אותה.
אתה לא תקבל את זה לעולם.
ואם תלך למבחן נוסף בחברה הזאת, אז כנראה שהם יבחנו אותך מחדש, אבל משווים למידע הקודם שנצבר להם ממך.
אגב, היה עוד קטע לא נעים, כאשר סוף סוף זומנתי לחדר של הפוליגרף (אחרי אינסוף המתנות, מבחן ממוחשב וחקירה צולבת אנושית) אמרה לי הגברת (שנראתה כמו סוהרת) שאם אני בהריון, הם לא עושים פוליגרף. האם אני בהריון? לתדהמתה, אמרתי שאיני יודעת, כי הייתי מניקה באותו זמן.
היא לא ידעה מה לעשות עם התשובה, וחזרה על השאלה שוב ושוב, עד שאמרתי לה בנחרצות שלא, סטטיסטית לא נראה לי שאני בהריון.
זה היה ג"כ מלחיץ, בגלל שזה מבחן אמינות.
@אות ליאתה לך מכאן -
כשאמרתי די זה גם די כאן![]()
ציטוט מכללי הפורום
כידוע לכולם, קורה מדי הרבה, שאשכול שנפתח בבקשת עזרה תמימה, נסחף לדיונים, התפלספויות, אמוציות וכל מיני. אז מהיום, חברים! אשכול שיסטה לכיוונים אמוציונאליים ויתחיל להעלות אדים רעילים- ימחק ללא התראה מוקדמת. (אשכול שמתפתח בקצב מהיר מידי, מהווה סימן מחשיד מאוד!)
- 7. סטיה מהנושא
ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר
ובכל זאת -
סיווג בטחוני יש גוף אחד שנותן - השם שלו שב"כ
יש לו בניין משרדים מאוד חדיש ויפה ושם הוא עורך ונותן את הסיווגים.
לא רק בצה"ל נדרש סיווג - גם עובדים בכל מיני תעשיות וחוקרים בתחומים שלכאורה לא קשורים נדרשים לסיווגים בדרגות שונות.
במערכת הפיננסית ?
הכי עדין שאפשר - יש למדינה סוכנים בכל מיני מקומות בעולם - את זה כולם יודעים -
שבחלק מהמדינות סוכן לא יכול להסתובב עם הספודיק בשבת ברחוב - גם זה ברור ..
אבל בכל זאת הסוכן זקוק לכסף - הוא חייב כרטיס אשראי - מישהו צריך להנפיק אותו - מישהו צריך לתפעל את החשבון של הכרטיס - מישהו צריך לקצר את הנתיב שמוביל מהכרטיס לבעל החשבון לבעל הכרטיס - -
לתפקיד הבנקאי הזה כמו לעוד רבים אחרים נדרש סיווג בטחוני.
ובבקשה לא לחלוק עלי כי עמדתם במבחן אמינות (ואל תהרסו את זה בשבילי)
זה נכון אבל לא מדויק -אגב, לגבי מבחן אמינות בשירות המדינה.
לא יודעת האם יש עוד אפשרויות.
אני התבקשתי למלא כמה טפסים. לא רציני, וויתור סודיות רפואית, בטחונית וכו'.
מכיוון שהיה זה בסביבות אוגוסט, הודיעו לי שזה ייקח הרבה זמן, כי כל העולם בחופש...
והמבדק נערך מול הרבה רשויות, בתי סוהר, משטרה, בתי חולים ועוד.
אכן קיבלתי סיווג בטחוני מדיני (לא זוכרת את הרמה) רק אחרי כמה חודשים.
לא נדרשתי לשום מבדק, רק למלא את הטפסים.
מה שאומר שאותך צריכים להעביר מבחן כזה..מתי ?
למרות שברוב המקרים החפץ שמחפשים נמצא מתחת לאף שלנו![]()
אם מאד מעניין מישהו לגשת למבחני מיון, אפשר לשלם ממיטב כספיכם לאדם מילא ודומיו ולעבור סיוט מרצונכם החופשי.
רב בני האדם מעדיפים לוותר על כך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //