מידע שימושי מבחן טריויה על משניות ברכות פרקים א' ב' ד'

• הוסף לסימניות
הורדתי. יפה.
רק הגעתי עד השאלה החמישית, ויש לך שם טעות, אז אני מעדכן..

השאלה הינה: האם לאבל מותר להתרחץ במים חמים..
התשובה האמיתית היא לא! כל הנושא בסוגיא הינו רק לגבי אנינות לילה שהינה דרבנן, אך אבילות דאורייתא, פשוט שאסור גם לאיסטניס.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה זה טעות, הרי השאלה היא 'אבל' ולא 'אונן'
בכל אופן תודה
השאלות נוסחו ע"י ילד כך שודאי יתכנו טעויות

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה זה טעות, הרי השאלה היא 'אבל' ולא 'אונן'
זו בדיוק הטעות, כי כשלוחצים על תשובה מס' 1 - לא, אתה מקבל שגיאה.
ורק אם עונים על אחת מהתשובות האחרות שהינה לאיסטניס מותר ולא איסטניס אסור, רק אז מצויין שהתשובה נכונה. וזו כאמור טעות, כי ההיתר לאיסטניס הוא רק לאונן ולא לאבל.

• הוסף לסימניות
יש כאן טלפון שבור
אין מצב ש'אונן' מותר ל'אבל' אסור לו - אונן יותר חמור מאבל.
אונן - ביום הקבורה, אבל - שאר הימים, וכן הלילה שלאחר הקבורה.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליח להבין מה אתה לא מבין :)

הן אונן והן אבל אסורים ברחיצה לחלוטין. ולמה? כי שניהם דאורייתא.
אנינות לילה, מותר בה האיסטניס ברחיצה. ולמה? כי לדעת ר"ג אנינות לילה הינה מדרבנן, ורבנן הקילו.

וזו בדיוק הטעות בשאלון הנ"ל, כי על השאלה האם אבל מותר/אסור ברחיצה, התשובה שמופיעה שם כנכונה הינה "לאיסטניס מותר", וזו טעות, כי גם לאסטניס אסור. וההיתר של איסטניס הוא רק על אנינות לילה.

בהצלחה רבה.
הכל ערוך שם בטוב טעם ודעת.

• הוסף לסימניות
עדיין לא מצליח להבין - לשיטתך שאבל אסור ברחיצה איך יכול להיות שבזמן אנינות לילה [-לילה אחר הקבורה, היום השני לאבילות] יהיה מותר, וכי הוא לא 'אבל' אז?
אלא מאי ברור שאבילות היא רק מדרבנן, וכל הדיון הוא רק לגבי אנינות [-יום הקבורה] שביום היא מדאורייתא ובלילה מדרבנן.
זה הכל!
ובכלל אנחנו לא מתכוונים להכנס לנושאים הלכתיים, השאלות הם על המשניות, במשנה כתוב:
לא למדתנו רבינו שאבל אסור לרחוץ..... אסטניס אני....
ולכן המסקנא המתבקשת היא של'אבל' אסור לרחוץ אא"כ הוא איסטניס.

• הוסף לסימניות
עדיין לא מצליח להבין - לשיטתך שאבל אסור ברחיצה איך יכול להיות שבזמן אנינות לילה [-לילה אחר הקבורה, היום השני לאבילות] יהיה מותר, וכי הוא לא 'אבל' אז?
אלא מאי ברור שאבילות היא רק מדרבנן, וכל הדיון הוא רק לגבי אנינות [-יום הקבורה] שביום היא מדאורייתא ובלילה מדרבנן.
זה הכל!
ובכלל אנחנו לא מתכוונים להכנס לנושאים הלכתיים, השאלות הם על המשניות, במשנה כתוב:
לא למדתנו רבינו שאבל אסור לרחוץ..... אסטניס אני....
ולכן המסקנא המתבקשת היא של'אבל' אסור לרחוץ אא"כ הוא איסטניס.
אתה תלמיד חכם!

לגבי השאלה הראשונה, הראשונים עה"מ שואלים אותה. לא זוכר כעת שמות. והתשובה שעונים עונה גם על הנקודה השניה, שאין הכוונה במילה "אבל" במשנה למושג 'אבל' אלא למושג אנינות לילה וכו', תעיין שם בסוגיא.

מה שכן, אתה צודק בכך שאין מקום לבוא בטענה אל יוצר השאלון, וכמו שכתבת שהוא כתב אותו על לימוד המשנה בלבד, ולא על סוגיית הגמרא במקום.

• הוסף לסימניות
לא מבין את ההתעקשות!
לא הקשתי שום קושיא שאני צריך לתירוץ, וגם עיינתי כעת בראשונים ומפורש כדברי [למשל המאירי].
אבל - דהיינו בשבעת ימי אבלות, אסור ברחיצה רק מדרבנן.
אונן - דהיינו ביום הקבורה, אסור מדאורייתא.
רבן גמליאל סבר שבלילה אחרי הקבורה האנינות היא רק מדרבנן, וממילא דינו רק כאבל בשאר ז' הימים, שאיסורו רק מדרבנן, וממילא לאיסטניס מותר.
כאן סיימתי בלנ"ד, אין לי כח לחזור שוב ושוב על דברים כאלו פשוטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה