תודה שעדכנת, זה חשוב לי מאד.אני עברתי שם תהליך ארוך ארוך ומייגע
שלקח כמה חודשים
התחיל במבחן מקצועי
והמשיך בהמון מבחנים ראיונות ותיחקורים
בסוף היה פוליגרף
את הכלל עברתי בהצלחה
הודיעו לי שבעיקרון התקבלתי רק צריך אישור סופי
ואחרי שבוע התקשרו לאמר שבסוף לא.....
אז קחי מראש תהליך כזה
אצלי הוא לקח כ- 3 חודשים
מה זאת אומרת סוג אחר, לא מדובר במשרה טכנולוגית?בזה לא אוכל לעזור לך
זה היה סוג אחר ....
אבל מה שכן זה היה הרבה יותר קל מהמבחנים בכל מקום אחר
מה אפשר לענות על כזו שאלה?הם שואלים אם יהיה להם משהו שהוא פיקוח נפש בשבת
האם תוכלי להגיע ?
והם לא מעבירים אף אחד בלי תשובה לזה
במקרה כזה ההלכה אוסרת לא להגיע.הם שואלים אם יהיה להם משהו שהוא פיקוח נפש בשבת
האם תוכלי להגיע ?
השאלה מי קובע מה נקרא פיקוח נפש (לדוגמה בשבת האחרונה בנט נסע לחפק החיפושים אחר המחבלים לצורך תמונת יחצ בתירוץ של פיקוח נפש),במקרה כזה ההלכה אוסרת לא להגיע.
השאלה ששאלו היא:השאלה מי קובע מה נקרא פיקוח נפש (לדוגמה בשבת האחרונה בנט נסע לחפק החיפושים אחר המחבלים לצורך תמונת יחצ בתירוץ של פיקוח נפש),
אמנם יתכן שכאשר מקבלים קריאה לעבודה של פיקוח נפש, יש בזה לכה"פ ספק פיקוח נפש והדבר מותר לחלוטין, בכל מקרה, זה שאלה לרב ולא לפרוג.
סליחה שאני מתערב - אך אחדד,האם כל מקרה שהאחראים חושבים שהוא פיקוח נפש הוא אכן פיקוח נפש, זו אכן שאלה לרב, אבל אין לזה קשר למה ששאלו אותה.
ומה קורה שאלו שמחללים קבוע שבתהשאלה ששאלו היא:
אם יהיה להם משהו שהוא פיקוח נפש בשבת, האם תוכלי להגיע ?
התשובה לשאלה הזאת צריכה להיות שבמקרה שכזה - פיקוח נפש - היא חייבת להגיע ותגיע.
האם כל מקרה שהאחראים חושבים שהוא פיקוח נפש הוא אכן פיקוח נפש, זו אכן שאלה לרב, אבל אין לזה קשר למה ששאלו אותה.
אם יש צד, אפילו קטן, שזה אכן פיקוח נפש, חייבים לענות.ומה קורה שאלו שמחללים קבוע שבת
מתקשרים
איך אפשר לענות להם בשבת
כשלא ידוע אם זה פיקוח נפש
או סתם תקלה דחופה
האמת אותי אם היו שואלים כזאת שאלה, הייתי פשוט אומר שכן, במקרה של פיקוח נפש אחלל שבת, ולא נכנס לדקויות מבלבלות (כל עוד הם לא נכנסים בעצמם לשאול אותם), שעשוי להוריד את הסיכוי לצלוח את הראיון בהצלחה.סליחה שאני מתערב - אך אחדד,
וודאי שכדאי להעמיד אותה על הנקודה הזו. לדוגמה, אם היו שואלים אותי שאלה כזו - בכל מקום שהוא, הייתי עונה ללא היסוס - כן, בתנאי שפיקוח הנפש הנ''ל עומד בגדרי ההלכה שיקבע מראש רב שמוסכם עלי.
צריך לבדוק טוב טוב מה ההשלכות של זה, כיון שמדובר בנושאי בטחון של המדינה, אז האם יכול להיות מצב שבעיניהם יהיה פיק''נ ובעיני לא, ולא אגיב, האם יכולים לסבך חוקית את האדם המסרב.האמת אותי אם היו שואלים כזאת שאלה, הייתי פשוט אומר שכן, במקרה של פיקוח נפש אחלל שבת, ולא נכנס לדקויות מבלבלות (כל עוד הם לא נכנסים בעצמם לשאול אותם), שעשוי להוריד את הסיכוי לצלוח את הראיון בהצלחה.
אם אח"כ בעבודה אראה שמבקשים אותי על דברים שהם לא פיקוח נפש אסרב, כיון שאני בראיון דיברתי על פיקוח נפש ולא על X.
וקיבלו אותך?....שאלה מאוד קשה
וזה לא פשוט בכלל
כשאותי שאלו כאלו שאלות אמרתי מיד שאני לא עובדת בשבת,
והטלפון מנותק בשבת.
אין הרבה סבירות שיצטרכו מתכנת במשרד ממשלתי לפיקוח נפש לתקן תקלה ולהעלות אותה לוקח זמן
זה לא דקה אז יכול לחכות לאחרי שבת
ואא לסמוך על אנשים שקדושת השבת היא כלום בעיניהם
שיגידו על משהו פיקוח נפש
כל דבר קצת חשוב ודחוף נחשב אצלם פיקוח נפש
כי אין להם שום הבנה למה לא לחלל שבת
לא, אפילו לא ניגשתיוקיבלו אותך?....
לפעמים חילול השם זה שיהודי מסרב לחתום שבמקרה של פיקוח נפש הוא יבוא בשבת...לא, אפילו לא ניגשתי
זה היה דרישת חובה והודעתי את זה בטלפון מראש
שלא מתאים לי לעבוד במקום כזה
מה שכן לפני כמה שנים הציעו לי במשטרה וכן ניגשתי
כי כשאמרתי את זה הם אמרו לי שלא צריך וזה רק פורמאלי חלק מהדרישה של כל העובדים
ויש שם מלא חרדיות ואף פעם לא ביקשו דבר כזה
אחכ אמרו לי שאולי זה בעיה של חילול ה' לחתום על דבר כזה
לא יודעת
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים