התייעצות מבחני רבנות ב3 שעות ביום. בעלי נסיון

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
לכלל[הרבנים] בעלי הניסיון
ברצוני לדעת האם זה אפשרי לגשת למבחני רבנות [יורה יורה]
ולהשלים את המבחנים
כשמשך זמן הלימוד שמתאפשר לי להשקיעה בלימוד ההלכה זה 3 שעות ביום
אם כן
האם מומלץ בצורה עצמאית.? דרך מכון? או מסגרת ?
בעיקרון הזמן שפנוי לי זה מיד ב4 עד 7
מה זה דורש
טיפים
המלצות
בבקשה רק מבעלי ניסיון

• הוסף לסימניות
תלוי כמה שנים אתה רוצה ללמוד.
אם אתה לא מוכשר מאוד לא מומלץ כיון שהכמות של ההספק של המבחנים היא גדולה מאוד ובפרט במבחנים הגדולים כשבת ואיסור והיתר אא"כ כבר נבחנת או למדת את ההספקים הנ"ל במסגרות אחרות כגון דרשו,
ובנוסף שמעתי מאברך שלומד בחבורה שלי שהוא דיבר לאחר המבחן עם האחראי על המבחנים לאחר שנוכח שהמבחנים לאחרונה הם הרבה יותר קשים מפעם, בעיקר בכמות (במבחן האחרון כתבתי ברצף 5.5 שעות בלי לחשוב כמעט...) והם אמרו שיש להם מגמה להקשות על הנבחנים שאלו שלומדים מסיפרי קיצורים וכדו' לא יצליחו
בהצלחה

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
ולהשלים את המבחנים
אם כן
מה זה דורש
טיפים
המלצות
בבקשה רק מבעלי ניסיון
תלוי מאד מה הרקע שלך וכמה זמן שנים אתה רוצה להשקיע בזה
אצלנו בכולל לומדים טהרה כבר יותר משנתיים
ורק עכשיו אמורים לגשת למבחן ולא כולם מרגישים מוכנים מספיק למבחן

ברכות ותפילה לקח כשלוש שנים
וחלק גדול מהאברכים לא עברו את המבחן
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תלוי מה המטרה.
אם המטרה באמת להיות רב - ולדעת לפסוק הלכה למעשה, זה לא מספיק.
אבל אם המטרה להקיף נושאים ולקבל מושגים, אפשר ע"י לימוד בצורה 'חכמה' שלא מתעכב על הבנת עומק הסוגיות והשקלא וטריא, אלא על סיכומי הדברים.
יודע על אנשים רבים שעשו והצליחו בכמות זמן כמו שכתבת.
בתור 'מחייב' ומסגרת ללימוד מקיף - אכן הצליחו והשיגו הרבה סיפוק וידיעת התורה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
ולהשלים את המבחנים
אם כן
מה זה דורש
טיפים
המלצות
בבקשה רק מבעלי ניסיון
לעניין השאלה אם זה אפשרי - התשובה היא כן. אבל חשוב מאוד לדעת איך לעשות את זה נכון.
אחד מתחומי העיסוק שלי (הבלתי נגמרים, צריך לומר) הוא הכוונה של אברכים בלימוד הלכה, עם דגש על מבחני הרבנות. במסגרת בה אני נמצא - זהו תפקידי, ואני עושה אותו כבר שלוש שנים בהצלחה די גדולה ברוך ה׳ (אשמח לפרט בפרטי אם תרצה).
אני כותב את זה כדי לשכנע אותך להאמין בעצמך. לדעתי, אתה לא צריך מסגרת או מכון. לפי דבריך, הזמן שלך לא גמיש, וקשה לי לחשוב על מסגרת שתתאים לשעות האלו - אא״כ מדובר בחברותא (שאז זה בוודאי מועיל). חוץ מזה, שחבל על הכסף, וזה גם יוצר תלות במערכת - כך שיהיה קשה לך אחר כך לעשות את זה לבדך. מניסיוני, אם יש לך מוטיבציה ואתה מסוגל להתמיד בזה למשך זמן ממושך, יהיה די בהכוונה ראשונית בלבד כדי שתוכל לעשות את זה לבד. אם תרצה את עזרתי בנושא, בין אם זה בבניית תכנית מסודרת ללימוד וחזרות ובין אם זה בחומרים לימודיים או בהמלצה על ספרים שיתאימו לדרישות שלך - אשמח לעשות כל מה שאוכל, ללא שום תמורה כמובן (היום, כשכל התחום הלימודי הפך למסחרי, גם דברים מובנים מאליהם צריך לציין).
כמובן, את המסלול של הלימודים עברתי בעצמי לפני שהתחלתי לכוון אחרים, כך שלכל הפחות - תוכל לראות אותי כבעל ניסיון.

• הוסף לסימניות
לעניין השאלה אם זה אפשרי - התשובה היא כן. אבל חשוב מאוד לדעת איך לעשות את זה נכון.
אחד מתחומי העיסוק שלי (הבלתי נגמרים, צריך לומר) הוא הכוונה של אברכים בלימוד הלכה, עם דגש על מבחני הרבנות. במסגרת בה אני נמצא - זהו תפקידי, ואני עושה אותו כבר שלוש שנים בהצלחה די גדולה ברוך ה׳ (אשמח לפרט בפרטי אם תרצה).
אני כותב את זה כדי לשכנע אותך להאמין בעצמך. לדעתי, אתה לא צריך מסגרת או מכון. לפי דבריך, הזמן שלך לא גמיש, וקשה לי לחשוב על מסגרת שתתאים לשעות האלו - אא״כ מדובר בחברותא (שאז זה בוודאי מועיל). חוץ מזה, שחבל על הכסף, וזה גם יוצר תלות במערכת - כך שיהיה קשה לך אחר כך לעשות את זה לבדך. מניסיוני, אם יש לך מוטיבציה ואתה מסוגל להתמיד בזה למשך זמן ממושך, יהיה די בהכוונה ראשונית בלבד כדי שתוכל לעשות את זה לבד. אם תרצה את עזרתי בנושא, בין אם זה בבניית תכנית מסודרת ללימוד וחזרות ובין אם זה בחומרים לימודיים או בהמלצה על ספרים שיתאימו לדרישות שלך - אשמח לעשות כל מה שאוכל, ללא שום תמורה כמובן (היום, כשכל התחום הלימודי הפך למסחרי, גם דברים מובנים מאליהם צריך לציין).
כמובן, את המסלול של הלימודים עברתי בעצמי לפני שהתחלתי לכוון אחרים, כך שלכל הפחות - תוכל לראות אותי כבעל ניסיון.
אני גם אשמח מאד אם אפשר.(אין לי מנוי פרמיום)

• הוסף לסימניות
תן לנו הכוונה כללית כאן זה יעזור מאוד לכלל

• הוסף לסימניות
@mic003 איך אפשר לשאול אותך משהו באישי?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
אשמח לעזרה בנושא
איך אפשר ליצור איתך קשר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה