- הוסף לסימניות
נכון! כל נוירולוג הוא גם רופא התפתחותי, הוא יכול לבדוק אם יש לה עיכוב התפתחותי.בלי להלחיץ.. הייתי הולכת לנורולוג ילדים
נכון! כל נוירולוג הוא גם רופא התפתחותי, הוא יכול לבדוק אם יש לה עיכוב התפתחותי.בלי להלחיץ.. הייתי הולכת לנורולוג ילדים
אני נזכרת שבתור אמא צעירה, השכבתי את בני על הבטן עם ידיים אחורה!! אמא שלי סדרה לו מהר את הידייםכדי שתינוק שלא רגיל להיות על הבטן ילמד להרים ראש, צריך להניח אותו בצורה נכונה עם הידיים אסופות קדימה כך שיתמכו היטב בגוף
הבעיה היא שרבים מאיתנו מחזיקים תינוקות בצורה שגויה, עם הכתפיים משוכות לאחור, וכך הם מתרגלים להחזיק את הכתפיים בצורה הזו שלא נותנת תמיכה בשכיבה על הבטן
כדאי לשים לב לנקודה הזו גם כשמניחים על הבטן וגם כשהתינוק על הידיים
יש מלא מה להגיב על ההודעה, ואי האחריות שבה. ונכון שיש טווח, אבל יש לו קצוות וגם הוא נגמר בסוף.נכון לא תאמיני אם נרגיע אותך ונגיד לך שהכל בסדר?
אני גם הייתי כזה טיפוס שבודקת כל דבר קטן אצל התינוקות ונכנסת להיסטריה
אני לא אשכח את הערב שהזעקתי את בעלי בפאניקה שהתינוקת לא שומעת, כי הדלת נטרקה והיה נראה לי שהיא לא זזה...
והכל היה דמיון ב"ה.
אז קודם כל תנשמי עמוק.
מבטיחה לך שהכל בסדר, הילדה שלך מושלמת ואין לה שום בעיה.
אחיין שלי (כעת בן שנה) לא גחן עד לפני חודשיים, בשבוע שקבעו לו תור לפיזיו הוא התחיל לזחול על 4...
יש לי חברה שהילדים שלה לא מרימים ראש עד קרוב לגיל שנה- והם נורמלים לחלוטין.
הבן שלה בן שנתיים וחצי לא דיבר מילה, וביום אחד (לכבוד הקורונה) פתח את הפה ולא סוגר.
ילדים הם שונים אחד מהשני, טווח הנורמה הוא רחב, וגם חריגות ממנו עדיין לא מצביעות על בעיה
הבעיה הכי גדולה היא שאמא נלחצת, מטבע הדברים היא מוצאת הרבה סימנים ש'מוכיחים' שמשהו לא בסדר.
ממליצה בחום בחום!
שתשוחחי עם שרי פרנקל- מנחת הורים מדהימה. היא עושה אור בעיניים בכל הנושא הזה של 'בעיות' אצל ילדים.
מבטיחה שלא תתחרטי.
הטלפון שלה: 054-8491806
בהצלחה!
ממש לא חושבתנכון לא תאמיני אם נרגיע אותך ונגיד לך שהכל בסדר?
אני גם הייתי כזה טיפוס שבודקת כל דבר קטן אצל התינוקות ונכנסת להיסטריה
אני לא אשכח את הערב שהזעקתי את בעלי בפאניקה שהתינוקת לא שומעת, כי הדלת נטרקה והיה נראה לי שהיא לא זזה...
והכל היה דמיון ב"ה.
אז קודם כל תנשמי עמוק.
אחיין שלי (כעת בן שנה) לא גחן עד לפני חודשיים, בשבוע שקבעו לו תור לפיזיו הוא התחיל לזחול על 4...
יש לי חברה שהילדים שלה לא מרימים ראש עד קרוב לגיל שנה- והם נורמלים לחלוטין.
הבן שלה בן שנתיים וחצי לא דיבר מילה, וביום אחד (לכבוד הקורונה) פתח את הפה ולא סוגר.
ילדים הם שונים אחד מהשני, טווח הנורמה הוא רחב, וגם חריגות ממנו עדיין לא מצביעות על בעיה
הבעיה הכי גדולה היא שאמא נלחצת, מטבע הדברים היא מוצאת הרבה סימנים ש'מוכיחים' שמשהו לא בסדר.
ממליצה בחום בחום!
שתשוחחי עם שרי פרנקל- מנחת הורים מדהימה. היא עושה אור בעיניים בכל הנושא הזה של 'בעיות' אצל ילדים.
מבטיחה שלא תתחרטי.
בהצלחה!
אלוקים!נכון לא תאמיני אם נרגיע אותך ונגיד לך שהכל בסדר?
טווח הנורמה אכן רחב ולכן חריגה ממנו מצריכה אבחון ובמידת הצורך התערבות טיפולית.ילדים הם שונים אחד מהשני, טווח הנורמה הוא רחב, וגם חריגות ממנו עדיין לא מצביעות על בעיה
זו מנחת הורים שהיא גם רופאה התפתחותית?ממליצה בחום בחום!
מבטיחה שלא תתחרטי.
@Tehila B נשמח לשמוע שרופא בדק אותה והכל בסדר
כן. רופא בדק אותה. אמר שהטונוס תקין. (לצערי אני לא סומכת עליו 100% לאור מקרים שהיו)האם רופא ילדים בדק אותה בעבר?הטונוס שלה תקין? למרות שקודם הייתי נותנת עדיפות לנושא הראייה
התפתחות הילד פתוח כרגיל.ועקב המצב אין לי למי לפנות, פיזיותרפיה לא פתוח, לקופת חולים אני מעדיפה לא לקחת אותה, וגם לא נראה לי שיוכל להועיל.
גם לי זה צרם.אלוקים!
איך את יכולה להבטיח לה שהכל בסדר אם את לא אשת מקצוע???
טווח הנורמה אכן רחב ולכן חריגה ממנו מצריכה אבחון ובמידת הצורך התערבות טיפולית.
תינוקת בת 4.5 חודשים שלא עושה כלום,
לא מרימה ראש, ק"ו לא מתהפכת.
הדבר היחיד שהיא עושה - מחייכת ב"ה וגם זה הגיע בגיל חודשיים ושבוע...
כששמים אותה על הבטן היא מנסה להרים ראש, אבל לא מתקדמת משלב הנסיון למשהו משמעותי יותר.
חוץ מהנ"ל - היא גם לא תמיד ממקדת מבט במאה אחוז. כשהעיינים שלנו נפגשות היא מחייכת, אבל לא תמיד היא מתמקדת.
אני ממש בלחץ, ועקב המצב אין לי למי לפנות, פיזיותרפיה לא פתוח, לקופת חולים אני מעדיפה לא לקחת אותה, וגם לא נראה לי שיוכל להועיל.
למישהי מוכר התיאורים? אודה מאד לכל תגובה או מידע, בפרט מרגיע. אני כבר מתחילה להשלים ח"ו עם כל מיני דברים ה"י.
תודה
תינוקת בת 4.5 חודשים שלא עושה כלום,
לא מרימה ראש, ק"ו לא מתהפכת.
הדבר היחיד שהיא עושה - מחייכת ב"ה וגם זה הגיע בגיל חודשיים ושבוע...
כששמים אותה על הבטן היא מנסה להרים ראש, אבל לא מתקדמת משלב הנסיון למשהו משמעותי יותר.
חוץ מהנ"ל - היא גם לא תמיד ממקדת מבט במאה אחוז. כשהעיינים שלנו נפגשות היא מחייכת, אבל לא תמיד היא מתמקדת.
אני ממש בלחץ, ועקב המצב אין לי למי לפנות, פיזיותרפיה לא פתוח, לקופת חולים אני מעדיפה לא לקחת אותה, וגם לא נראה לי שיוכל להועיל.
למישהי מוכר התיאורים? אודה מאד לכל תגובה או מידע, בפרט מרגיע. אני כבר מתחילה להשלים ח"ו עם כל מיני דברים ה"י.
תודה
זהו, שאצלנו סגור, רק התייעצות טלפונית.התפתחות הילד פתוח כרגיל.
בררת את הנושא מולם? המזכירות נמצאות? גם התייעצות טלפונית ממוקדת בך ובתינוקך יכולה להועיל לדעתי.זהו, שאצלנו סגור, רק התייעצות טלפונית.
כשהבת שלי הייתה בת שלושה חדשים (ויותר) היא כמעט ולא חייכה, לא מיקדה את המבט באופן מלא, לא ממש הגיבה לקולות, וגם בהתפתחות המוטורית- לא עשתה את מה שנדרש לגילה. ניורולוגית ילדים מדהימה העלתה לי את נושא התחושה ואכן טיפלתי בתחושה עם הדרכה מיוחדת שקבלתי בטיפולים פרטיים. היא אכן התקדמה מאוד ובגיל תשעה חדשים ערכתי אבחון נוירולוגי נוסף והילדה יצאה תקינה לגמרה. היום היא בת שלוש וחצי, ילדה מתוקה, מפותחת בהתאם לגילה. יחד עם זאת, אני עדיין ערנית לנושא התחושה ולוקחת לטיפולים סביב התחושה במידת הצורך.מישהי כתבה פה על בעיות תחושה.
גם אני חשבתי על זה ברגע הראשון.
לא תמיד חושבים על הרעיון לבדוק את זה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים