מידע שימושי מבינה בשכר למורה,תגידי,זה חוקי?

• הוסף לסימניות
לפי מחשבון יוניק אמורים להוסיף לי תוספת שכר מינימום,אבל בתלוש זה לא מופיע, זה חוקי?
עבודה בתיכון,בעמותה...
דבר נוסף איך יודעים מה השכר השעתי לעובדת הוראה בתיכון וכמה עולה עם כל שנת וותק?
וכן האם במשך כל השנה השכר לשעה חייב להיות אותו סכום?
את העליה בותק מחשבים מה 9 או מה 1?

החלטתי לחקור את תלושי השכר, ואלו השאלות שצצו....

• הוסף לסימניות
אני רק יכולה להמליץ לך לפנות ל"ינשוף", חברה שלי נעזרה בהם.
כמובן זה בתשלום אבל יש הרבה זכויות שנרמסות בעבודה תחת עמותה. שווה לבדוק...
תודה לא הכרתי
ננסה גם דרכם
חשבתי אולי יהיו פה מנהלות חשבונות שמגישות משכורות...יש מישהי???

• הוסף לסימניות
תודה לא הכרתי
ננסה גם דרכם
חשבתי אולי יהיו פה מנהלות חשבונות שמגישות משכורות...יש מישהי???
אולי תנסי בפורום דין וחשבון- לגבי חישוב המשכורת
ובפורום חדר מורים- ע"מ להתייעץ עם מורי/ות מהתחום
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לפי מחשבון יוניק אמורים להוסיף לי תוספת שכר מינימום,אבל בתלוש זה לא מופיע, זה חוקי?
עבודה בתיכון,בעמותה...

א. כל התשלומים האחרים בתלוש קיימים ? עם הסכומים שיצא לך במחשבון ורק השורה הזו חסרה ?
או שגם בשורות האחרות הקיימות הסכומים לא מתאימים ?
ב. אין כזה דבר שכר שעתי השכר הוא לפי אחוזי משרה
משקל השעה באחוזים משתנה לפי נתוני העסקה ונתונים אישיים
ג. לא חייב להיות כל השנה אותו סכום
ד. מחשבים את הותק מה9

• הוסף לסימניות
עבודה בתיכון,בעמותה...

שכר מינימום - לא חייבים.
כל שנת ותק עולה בהתאם לטבלת השכר, בשנים הראשונות 5% ואח"כ יורד ל3, 1.5, 1 , 0
העלוה מחשבים מה9
מה השכר השעתי - לפעמים רשום בתלוש ולפעמים לא, תלוי בהרבה גורמים.

• הוסף לסימניות
שכר מינימום - לא חייבים.
כל שנת ותק עולה בהתאם לטבלת השכר, בשנים הראשונות 5% ואח"כ יורד ל3, 1.5, 1 , 0
העלוה מחשבים מה9
מה השכר השעתי - לפעמים רשום בתלוש ולפעמים לא, תלוי בהרבה גורמים.
בודאי שחייבים אם השכר בסיס לא מגיע למינימום
אם יצא במחשבון שהיא צריכה לקבל תוספת מינימום זה חובה

השאלה היא אם הנתונים שהוזנו במחשבון זהים לנתונים שמזינים אלו שמחשבים את תלוש השכר

• הוסף לסימניות
יש לך שעות תקן או שהשכר הוא לפי שעה?
אם מדובר בשעות תקן צריך לשלם תוספת מינימום.
השכר יכול לעלות במהלך השנה אם למשל נוספים גמולי השתלמות (אם כי ברגע שיש תוספת מינימום הם לא באמת מעלים)
לגבי שכר לשעה- למי שיש שעות תקן מחשבים את השכר גלובלי, לא פר שעה, אפשר לחלק את הסכום במספר השעות החודשיות, אבל זה בד"כ לא משנה כ"כ. (אלא אם עושים מילוי מקום שעתי- ואז אמורים לקבל שכר שעתי+25%)
למי שמקבלת שכר לפי שעות- ממילא כל הסיפור לא לגמרי לפי הכללים (אבל לצערי קיים בהרבה מקומות), אז נראה לי שהם יכולים יותר לעשות מה שרוצים.

• הוסף לסימניות
א. כל התשלומים האחרים בתלוש קיימים ? עם הסכומים שיצא לך במחשבון ורק השורה הזו חסרה ?
או שגם בשורות האחרות הקיימות הסכומים לא מתאימים ?
ב. אין כזה דבר שכר שעתי השכר הוא לפי אחוזי משרה
משקל השעה באחוזים משתנה לפי נתוני העסקה ונתונים אישיים
ג. לא חייב להיות כל השנה אותו סכום
ד. מחשבים את הותק מה9

א- קיימים סכומים שונים או מעל או מתחת...
ב-זזה אומר שיכול להיות שבמהלך השנה הסכום השעתי ישתנה? לפי אחוזי המשרה ?במשך השנה עצמה לא היו כ"כ שינויים אישיים

ג,ד- תודה

• הוסף לסימניות
בודאי שחייבים אם השכר בסיס לא מגיע למינימום
אם יצא במחשבון שהיא צריכה לקבל תוספת מינימום זה חובה

השאלה היא אם הנתונים שהוזנו במחשבון זהים לנתונים שמזינים אלו שמחשבים את תלוש השכר
בדקתי לפי הנתונים שמוזנים בתלוש,
הקטע הוא שהשכר עצמו לשעה ממש לא מינימום
לפי מה זה מחושב?

• הוסף לסימניות
ב-זזה אומר שיכול להיות שבמהלך השנה הסכום השעתי ישתנה? לפי אחוזי המשרה ?במשך השנה עצמה לא היו כ"כ שינויים אישיים
הסכום לשעה לא אמור להשתנות ע"פ אחוזי משרה. הסכום הכללי כמובן שמושפע מזה.
מסייגת- אם שינוי באחוזי משרה גורם לכך שתהיה זכאות למשרת אם (או להפך- תתבטל) זה משפיע על השכר לשעה.

• הוסף לסימניות
לפי מה זה מחושב?
המינימום של משה"ח גבוה יותר משכר המינימום האמיתי, גם בגלל שחלק מהסעיפים בתלוש לא נחשבים לעניין המינימום.

• הוסף לסימניות
יש לך שעות תקן או שהשכר הוא לפי שעה?
אם מדובר בשעות תקן צריך לשלם תוספת מינימום.
השכר יכול לעלות במהלך השנה אם למשל נוספים גמולי השתלמות (אם כי ברגע שיש תוספת מינימום הם לא באמת מעלים)
לגבי שכר לשעה- למי שיש שעות תקן מחשבים את השכר גלובלי, לא פר שעה, אפשר לחלק את הסכום במספר השעות החודשיות, אבל זה בד"כ לא משנה כ"כ. (אלא אם עושים מילוי מקום שעתי- ואז אמורים לקבל שכר שעתי+25%)
למי שמקבלת שכר לפי שעות- ממילא כל הסיפור לא לגמרי לפי הכללים (אבל לצערי קיים בהרבה מקומות), אז נראה לי שהם יכולים יותר לעשות מה שרוצים.
זה שעות שלי מתחילת שנה ועד סופה, לא תקן כי זה עמותה אבל מחושב כשעות שלי קבועות לא ממ
בתלוש כן מופיע שכר לשעה,רוב החודשים אותו סכום אבל לפעמים ירד ולפעמים עלה בטווח של 2/3שח לשעה

• הוסף לסימניות
א- קיימים סכומים שונים או מעל או מתחת...

ג,ד- תודה
א. הנתונים שאת מזינה במחשבון לא אותו דבר כמו שמזינים חשבי השכר
מה הנתונים האמיתיים ? ביה"ס מדווח עליך מדויק את שעות העבודה ?
ב. כן
לפי מה זה מחושב?
השכר לשעה מהסכום הסופי או מסכום הבסיס ?

• הוסף לסימניות
בתלוש כן מופיע שכר לשעה,רוב החודשים אותו סכום אבל לפעמים ירד ולפעמים עלה בטווח של 2/3שח לשעה
יכול להיות שהם פשוט מחלקים את הסכום במספר שעות העבודה בפועל, שכמובן משתנה קצת מחודש לחודש?

• הוסף לסימניות
א. הנתונים שאת מזינה במחשבון לא אותו דבר כמו שמזינים חשבי השכר
מה הנתונים האמיתיים ? ביה"ס מדווח עליך מדויק את שעות העבודה ?
ב. כן

השכר לשעה מהסכום הסופי או מסכום הבסיס ?
כן הנתונים אמיתיים
למה, הזנתי בדיוק את מה שמופיע בתלוש
זה שונה ממה שהם מזינים, איך יתכן

ניסיתי לחשב האם זה מהשכר הנטו או הברוטו ולא הגעתי למסקנה,זה נותן לי סכום בינהם...

לגבי שינויים בנתוני העסקה יש מצב שזה שאצלינו מדווחים על מילאיי מקום של חלד כשעות קבועות ולא שעתי זה גורם לשינוי של שכר לשעה?

סורי על החפירה רוצה להיות עם ידע לגבי הזכויות שלי.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהם פשוט מחלקים את הסכום במספר שעות העבודה בפועל, שכמובן משתנה קצת מחודש לחודש?
לא נראה לי
עכשיו אני בודקת
אני מול כל התלושים גם של שנים שעברו ובדקתי על משך זמן של כמה חודשים שעבדתי בדיוק אותם שעות והסכום השתנה

• הוסף לסימניות
כפי שכתבו קודם השכר נקבע לפי אחוזי משרה (חלקיות של 24 ש"ש בתיכון לפי העולם הישן), השכר לשעה הוא חישוב אוטומטי ולא משקף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה