כללי מבקש לדעת איך הכי קל לעצב לוח שנה

• הוסף לסימניות
וכמה לוקחים על עיצוב לוח שנה?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
בשניות הראשונות שאני רואה את השאלה שלך אני רוצה לענות לך ששום דבר לא קל בגרפיקה, אך מצד שני יכול להיות לפעמים מקרים לחוצים וחסרי חשיבות לתוצאה אז ככה: לאחר שיש לך את הלוח הווי אומר זמנים וחלוקת ימים עם תאריכים נכונים תחלק אותך ל12 (או 13, תלוי עם אתה עושה לפי העיברי או הלועזי) בדף גודל A3 רקע חלק או מעבר וכמה קישוטים בצדדים.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
כן, דני צודק במקרה של "לחץ". וכן, שום דבר לא קל בגרפיקה (בתקופות "הטובות" כשעבדתי בבית-דפוס, הייתי מעצב 6-7 לוחות שנה בפרוצס בתוך חודש אלול אחד [כי כולם מחכים משום-מה לחודש שלפני ר"ה...] ולבעה"ב אכפת רק מהכסף ולא מהלחץ האיום בדסק אצלי (אז תישאר שעות נוספות... לעיתים עד הבוקר).
לגבי תימחור: באופן אישי הייתי גובה בסביבות 200 ש"ח פר חודש כפול 12 (או 13 במעוברת) + תשלום נוסף על עיצוב כריכת הלוח (אם יש) + תשלום לפי שעה אם אני מתבקש ללוות את העבודה בדפוס משלב הכרומולינים, לוחות, הדפסה וכריכה (או הצמדה לקרטון רקע וכד').

• הוסף לסימניות
נראה לי שהוא התכוון לשאול מבחינה טכנית באיזו תוכנה הכי קל לעצב את הלוח שנה ואיך.
התשובה שלי: באינדיזיין עם דפי אב.
אצלי עובדת מעולה שיטת השרשורים: אני משרשרת את כל התאריכים העברים, את התאריכים הלועזיים, הפרשות, ההפטרות, הזריחות, השקיעות, כניסות שבת, יציאות שבת וכו'.
הדבר הראשון שעושים זה מקלידים את כל התאריכים העבריים והלועזיים כשכל תאריך בשורה נפרדת שבעצם מעבירה אותך לתיבה של היום הבא. בשנה הבאה תוכל להשתמש בבסיס ורק לעדכן חודשים מלאים וחסרים וכמובן את זמן תחילת הלוח.
בפעם הראשונה יש לך הרבה עבודה, לבדוק ולהקליד את כל הזמנים של כל השנה, אבל בשנה לאחר מכן זה נהיה יותר פשוט (אם יוצא לך לעשות לוח לאותו איזור) כי כל הזריחות והשקיעות הולכות לפי התאריך הלועזי אז רק צריך לבדוק באיזה תאריך לועזי מתחיל הלוח, מה היו הזמנים שלו בשנה הקודמת ולהתאים את השרשור ללוח החדש (צריך לשים לב גם למצבים מיוחדים כמו השנה שיש בפרואר 29 ימים במקום 28).
כנ"ל לגבי הפרשיות, הרי סדר הפרשיות לא משתנה. מקסימום אם שנה שעברה הפרשות היו מחוברות אז עושים אינטר ומעבירים את אחת מהן לתיבה הבאה שנמצאת בשבת הבאה, כנ"ל גם לגבי חגים שיוצאים בשבת וגורמים לפרשה לעבור שבת.
בסופו של דבר העבודה העיקרית שנשארת אחרי כל השרשורים הנ"ל זה לשבץ אץ החגים והזמנים המיוחדים שיוצאים ביום חול. בשביל זה אני ממקמת 6 תיבות טקסט לא משורשרות בכל יום ורק בימים מיוחדים (ראש חודש, חגים, עומר, פטירות, צומות) אני מנתקת את התיבה/ות מדף האב וכותבת בה את הטקסט הדרוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה