מבררת על מצלמת וידאו

• הוסף לסימניות
אני הולכת לקנות מצלמת וידאו מיקצועית, (תקציב - סביבות 10 אלפים ש"ח)
האם יש למישהו המלצות בשבילי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הפקות על;653795:

7D

וישאר לך כסף לעדשות טובות

• הוסף לסימניות
7D היא מצלמת סטילס לא?
ואני לא חושבת שיש צורך באדשות בשביל צילום וידאו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הפקות על;653795:
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;654084:
מה יעוד המצלמה?
יעוד המצלמה בעיקר צילומים עלילתיים.

• הוסף לסימניות
ומה רמת התוצר שאת רוצה להוציא?
מה הידע שלך והנסיון בתפעול מצלמות וידאו מבחינת MF?

בתקציב הזה את התוצאות הכי טובות תוכלי להוציא עם DSLR.
ה60 אולי עדיפה לך על פני ה7 בגלל המסך המפרקי ובגלל שרוב יתרונות ה7 לא יבואו לידי בטוי.

הפוטנציאל של ה60 עם 2-3 עדשות הוא עצום ואינסופי. משהו ששום מצלמה אחרת בתקציב הזה לא תתן לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;654173:
בתנאי שלא חשוב לה פוקוס או זום נורמלי.

נכתב ע"י צל99;654269:
ומה רמת התוצר שאת רוצה להוציא?
מה הידע שלך והנסיון בתפעול מצלמות וידאו מבחינת MF?

בתקציב הזה את התוצאות הכי טובות תוכלי להוציא עם DSLR.
ה60 אולי עדיפה לך על פני ה7 בגלל המסך המפרקי ובגלל שרוב יתרונות ה7 לא יבואו לידי בטוי.

הפוטנציאל של ה60 עם 2-3 עדשות הוא עצום ואינסופי. משהו ששום מצלמה אחרת בתקציב הזה לא תתן לך.
האם תוכל לפרט יותר מהו הפוטנציל?
האם לא מדובר במצלמת סלטילס שמצלמת גם וידאו, בעוד שאין לי שום צורך בצילום הסטילס?
ומדוע אמיש אמר שאין לה זום ופוקוס נורמליים?
חשוב לי להדגיש שיש לי נסיון רב בצילום עם MF, וכמעט שאין צילום שאני מדלגת על פונקציה זו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;654173:
בתנאי שלא חשוב לה פוקוס או זום נורמלי.

מה ז"א?

אני מפקס בוידאו במצלמת הDSLR שלי
והטווח משתנה לפי הצורך או הרצון שלי
(מחליפים עדשה... מה יותר פשוט מזה?)

• הוסף לסימניות
היום העולם עובר לצילום וידאו בעזרת מצלמות SLR דיגיטליות.
מצלמות אלו מציעות מגוון יתרונות - המרכזי שבהם הוא המחיר הנמוך יחסית לעומת האיכות הגבוהה.

במחיר של מצלמת ווידאו מקצועית, אפשר לרכוש מצלמת DSLR + כמה עדשות + ציוד עזר נוסף. התוצאה היא ווידאו HD דיגיטלי איכותי להפליא עם אופטיקה משובחת (בזכות העדשות המצויינות של עולם הSLR) והחיישן הגדול של מצלמות הSLR המקצועיות.

בשנים האחרונות התפתח עולם שלם של אביזרים ועזרים לצילום וידאו בSLR ואנשי מקצוע רבים בתעשיית הצילום משתמשים בציוד כזה.

הנה כמה אתרים שעוסקים בתחום:
http://www.learningdslrvideo.com/
http://www.nextwavedv.com/
http://nofilmschool.com/
http://philipbloom.net/films/
http://www.eoshd.com

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;654695:
מה ז"א?

אני מפקס בוידאו במצלמת הDSLR שלי
והטווח משתנה לפי הצורך או הרצון שלי
(מחליפים עדשה... מה יותר פשוט מזה?)

יש לך פוקוס אוטומטי ב-DSLR? שינוי פוקוס ידנית בעת צילום וידאו ב-DSLR הוא חור בראש, ומי שחושב לקנות DSLR במקום מצלמת וידאו ייעודית, כדאי שיידע את זה.

גם בנוגע לזום: לא ראיתי הרבה שמצליחים לעשות זום בצורה חלקה (=לשנות את אורך המוקד של העדשה תוך כדי צילום וידאו ושהתנועה תהיה חלקה).

ברור שצילומי וידאו ב-DSLR יכולים לצאת נפלא, אבל זה מצריך מיומנות גבוהה ותכנון מוקפד לפני כל שוט. אופציית הוידאו ב-DSLR עדיין לא מהווה אלטרנטיבה למצלמות הוידאו הייעודיות, והן לא הולכות להיעלם בזמן הקרוב.

• הוסף לסימניות
תקציב של 10K זה לא מספיק.
מחירי המצלמות המקצועיות מתחילות מעל 25K.

צילום עם DSLR הוא מיוחד ואיכותי, אבל דורש (כנ"ל) המון תכנון וימבה נסיון.

• הוסף לסימניות
לי יש vg10e sony ואני מאד מרוצה, זה המצלמה הראשונה בקטגוריות של מצלמות מקצועיות של סוני. העוקץ- יש בה רק ערוץ סאונד אחד, אבל מבחינת וידאו- העדשה רחבה מאד, יש למצלמה יציבות מעולה, ואיכות תמונה מדהימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אמיש;655074:
יש לך פוקוס אוטומטי ב-DSLR? שינוי פוקוס ידנית בעת צילום וידאו ב-DSLR הוא חור בראש, ומי שחושב לקנות DSLR במקום מצלמת וידאו ייעודית, כדאי שיידע את זה.

גם בנוגע לזום: לא ראיתי הרבה שמצליחים לעשות זום בצורה חלקה (=לשנות את אורך המוקד של העדשה תוך כדי צילום וידאו ושהתנועה תהיה חלקה).

ברור שצילומי וידאו ב-DSLR יכולים לצאת נפלא, אבל זה מצריך מיומנות גבוהה ותכנון מוקפד לפני כל שוט. אופציית הוידאו ב-DSLR עדיין לא מהווה אלטרנטיבה למצלמות הוידאו הייעודיות, והן לא הולכות להיעלם בזמן הקרוב.

נקודות נכונות שצריך לקחת בחשבון.
אבל יש פתרונות ואיבזור שמסייע להתגבר על הבעיות האלה (אגב, בדגם Nikon D3100 כבר יש אוטו-פוקוס בצילום וידאו...).
בסופו של דבר, אם יש יוצרים שמצלמים היום סרטים באורך מלא במצלמת SLR (ובכך חוסכים הון על עלות של פילם), כנראה שזה בכל זאת פתרון טוב לצילום וידאו.
כמובן שצריך לבדוק טוב את מידת ההתאמה לצרכים הספציפיים של הצלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;655167:
נקודות נכונות שצריך לקחת בחשבון.
אבל יש פתרונות ואיבזור שמסייע להתגבר על הבעיות האלה (אגב, בדגם Nikon D3100 כבר יש אוטו-פוקוס בצילום וידאו...).
בסופו של דבר, אם יש יוצרים שמצלמים היום סרטים באורך מלא במצלמת SLR (ובכך חוסכים הון על עלות של פילם), כנראה שזה בכל זאת פתרון טוב לצילום וידאו.
כמובן שצריך לבדוק טוב את מידת ההתאמה לצרכים הספציפיים של הצלם.

כדי לקבל וידאו איכותי ב-SLR צריך תקציב הרבה הרבה יותר גדול מאיכות מקבילה במצלמת וידאו ייעודית.

תראה למשל את ההשוואה הזו (רצוי להפעיל על HD) בין מצלמת וידאו ייעודית (פנסוניק TM-900, כ-1,000 דולר) לבין SLR זולה (canon 550d עם עדשת קיט, כ-750 דולר, הרבה יותר יקרה מה-D3100) (מצטער, לא מצאתי השוואה הוגנת יותר מבחינת המחיר או של דגמים חדשים יותר):

ההבדל בחדות הוא שמים וארץ לטובת הפנסוניק. כדי להגיע לאופטיקה המעולה של עולם ה-SLR אתה צריך להתחיל לשפוך כסף, והרבה, וגם אז לא יהיה הרבה הבדל. העדשה של הפנסוניק פשוט חדה כתער. כנראה שגם לייקה למדו משהו על אופטיקה...

גם אחרי שתקנה את האופטיקה המשובחת ביותר, סטייה של חצי מילימטר בפוקוס ויש לך איכות של אופטיקה של אייפון. אלא אם כן, תפתח שוב את הארנק עבור הפתרונות שהבאת או שתהיה מוכן לצלם את אותה סצנה מאה פעם.

חוץ מזה, תראה את ההבדל בטווח הדינמי לטובת הפנסוניק. בקיצור, אין על מה לדבר, הפנסוניק לוקחת בנוק-אאוט.

אני יודע שאפשר לעשות דברים נפלאים עם SLR, אבל הייתי ממליץ למישהו לעשות את זה רק אם הוא משוגע לדבר שכבר עשה קצת קילומטרז' בצילום וידאו ושיהיה מוכן לעבוד שעות על סרטון של חמש דקות. ואם מישהו בא לפורום ומבקש המלצה למצלמת וידאו, אני יכול להבין שהוא לא כזה (לא להיפגע... :p), ובשבילו וידאו ב-SLR זה מתכון לבזבוז כסף והרבה תסכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;655114:
לי יש vg10e sony ואני מאד מרוצה, זה המצלמה הראשונה בקטגוריות של מצלמות מקצועיות של סוני. העוקץ- יש בה רק ערוץ סאונד אחד, אבל מבחינת וידאו- העדשה רחבה מאד, יש למצלמה יציבות מעולה, ואיכות תמונה מדהימה.
בברירור שערכתי אמרו על הצלמה זו שיש לה הרבה בעיות כמו פוקוס איטי, ובעיה של חוסר פוקוס משום שלא ניתן לדעת מתצוגה האם אני בפוקוס או לא.
מישהו יודע על הבעיות האלו?
(מה את אומרת רקורדית?)
המליצו לי על VG20
מישהו שמע עליה ?
איך יכול להיות שהיא זולה יותר?

• הוסף לסימניות
לא מכירה את הדגם ששאלת.
בקשר לvg 10 , אני עובדת המון עם פוקוס ידני, מסכימה שבאוטומטי היא "ננעלת" על פוקוס, בד"כ לפי צבע , ולוקח לה זמן להתאפס על פריים חדש.
המסך מעולה, לא רואה בעיה לראות האם הפוקוס מדויק או לא.
בכללי- בכל מקרה של עומק שדה קטן- הסיכוי לפספוס פוקוס (של הפוקוס אוטומטי) קיים.
מה שכן, לוקח זמן להתרגל אליה (בטח בצילום ארועים דינמי) אבל כשמתרגלים- התוצאות מדהימות ביחס למחיר משושקע בה:)

• הוסף לסימניות
לצילום התרחשות בזמן אמת, שימוש בDSLR יעשה צרות לצלם ותיק, ויהרוס עבודה לצלם לא מנוסה.
לצילום קליפים כשאפשר להתכונן ולחזור על כל צילום, SLR יתן את התוצאה הכי קרובה למצלמות cinema. זה חיסכון גדול מאוד למי שמחפש תמונה קרובה לקולנוע מבלי להשקיע בערך 100,000$במצלמת RED. וזה בדיוק הסיבה שהפקות גדולות נעזרות במצלמת הDSLR. עדשת הSLR נותנת עומק וחדות שבעדשות הזום לא ניתן להגיע אליהם בגלל הטכנולוגיה של עדשות הזום שבנויות עם עומק שדה קטן, כך שטווח הפוקוס לא יקשה על הצילום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה