י. שלמה כהן
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אז בכלל.. יש הרבה טוב בצפת לספרדיםעשיתם לי חשק לגור בצפת…
ואני בכלל ספרדייה (:
(מעבר לראש העיר + + + שכולם שס)
אז בכלל.. יש הרבה טוב בצפת לספרדיםעשיתם לי חשק לגור בצפת…
ואני בכלל ספרדייה (:
לא בדיוק שפרינצק (המשך הרחוב לפינה הזאת זה שם אחר) ולא בדיוק הולכים לבנות (אלא התחילו, העגורנים והכל כבר בשטח).שמעתי שברחוב שפרינצק הולכים לבנות 4 בנינים לחרדים.
מהה?קחו בחשבון שזה עיר מאוד מיושנת .
אני מדבר על הדרום.מהה?
אומנם עיר צפת הייתה לפני מאות רבות של שנים, אבל במה זה מתבטא היום? (אני לא מדבר על העתיקה, אני מדבר על השכונות החדשות)
כן כן, במה מתבטאת שם ה "מאוד מיושנת" לעומת שאר ערי הארץאני מדבר על הדרום.
בתור תושב בית שמש שאני בא לאזור דרום צפת (שעליו דיברו) אני ממש מרגיש שחזרתי 60 שנה אחורה ,אין שום דבר חדש בסביבה. (חוף מהשטיבל החדש)כן כן, במה מתבטאת שם ה "מאוד מיושנת" לעומת שאר ערי הארץ
מוזר.בתור תושב בית שמש שאני בא לאזור דרום צפת (שעליו דיברו) אני ממש מרגיש שחזרתי 60 שנה אחורה ,אין שום דבר חדש בסביבה. (חוף מהשטיבל החדש)
התחנה מרכזית שנה הבאה חוגגת 60 שנהמוזר.
(וגם בדרום יש אזורים לפה אזורים לשם, אבל לא חושב שיש שם משהו 60 שנה אחורה. כל תקופה מקימים משהו משפצים משהו מחליפים משהו, גם פרטיים כמו חנויות מוסדות קהילות וגם עירוני)
גם בכנען וגם בשכונות העליונות יותר יש הרבה חרדים והרבה דתייםצפת זה עיר מושלמת מתאימה לכולם האזורים החרדים זה מאור חיים לוחמי הגטאות שפרינצק עיר העתיקה (כנען זה יותר חבדניקים וחילאונים )
דברנו על הדרום, המרכזית לא באזור בכללהתחנה מרכזית שנה הבאה חוגגת 60 שנה
![]()
סיבוב בתחנה המרכזית של צפת
אחרי הביקור במתחמי המגורים שתכננו יצחק ישר ואמריו-מאיוס, המשכתי לסיבוב בתחנה המרכזית של צפת. כמוקד תחבורתי מרכזי באזור, הוקמה התחנה ב-1966 בכניסה לעיר העתיקה וגם היום, יותר מיובל שנים לאחר שהוקמה, …michaelarch.wordpress.com
תבדוק מה השנת בניה של הבניינים בשפרינצק וכו'דברנו על הדרום, המרכזית לא באזור בכלל
תבדקי מה כתבתי בהמשך ההודעה ובהודעה הקודמת שלי בנושאתבדוק מה השנת בניה של הבניינים בשפרינצק וכו'
צפת הליטאית,מחפשת מידע על צפת הלטאית למגורים
כמה משפחות?
האם הקהילה מתפתחת?
איזה אזור הלטאיים מרוכזים?
האם מתאים למשפחה לטאית צעירה לגור שם בכלל??
מה עם כוללים? מוסדות? מקומות עבודה?
חיי קהילה ושירותים עירוניים?
כל מי שיש לו מידע לתת לי יעזור לי ממש
וכן אם יש מספרי טלפון / מייל של אנשים שגרים שם
תודה רבה יעזור לי מאוד!!
לא בהחלט* בגלל הסגנון הפשוט כל רמת המחיה בפועל זולה יותר - המחירים בחנויות נמוכים יותר מבמרכז
דברים חדשים באזור הדרום מהשנתיים האחרונות בדרום העיר:בתור תושב בית שמש שאני בא לאזור דרום צפת (שעליו דיברו) אני ממש מרגיש שחזרתי 60 שנה אחורה ,אין שום דבר חדש בסביבה. (חוף מהשטיבל החדש)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים