מגזרות נייר המתאימות לרוח הימים

• הוסף לסימניות
בהמשך לשיחתינו, 2 מברשות-

הייתי מציע נסיון.
הנה 2 מברשות מנגה סטודיו שיצרתי (ואני משתמש בהן בעצמי), אחת של עפרון חזק ואחת עפרון חלש.
תנסו להשתמש בהם כאשר אתם עושים סקיצה, לפני הביצוע עם עט, הם מכוונות פחות או יותר לגודל A4 ב600 DPI
אם תשתמשו בהם על דף גדול\קטן מזה, יהיה צורך לשנות את הגודל של ההדגשת טקסטורה של המברשות, כי זה כבר לא ייראה יפה.
בהצלחה!
ותספרו לי אם זה עזר משהו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;1774591:
הייתי מציע נסיון.
הנה 2 מברשות מנגה סטודיו שיצרתי (ואני משתמש בהן בעצמי), אחת של עפרון חזק ואחת עפרון חלש.
תנסו להשתמש בהם כאשר אתם עושים סקיצה, לפני הביצוע עם עט, הם מכוונות פחות או יותר לגודל A4 ב600 DPI
אם תשתמשו בהם על דף גדול\קטן מזה, יהיה צורך לשנות את הגודל של ההדגשת טקסטורה של המברשות, כי זה כבר לא ייראה יפה.
בהצלחה!
ותספרו לי אם זה עזר משהו

פתח אשכול נפרד לאלה, שאול.

• הוסף לסימניות
לא הייתי בבית וכשחזרתי חיכתה לי הפתעה בצורת דיון מעמיק -
למה עבודות ידניות יותר טובות מעבודות דיגיטליות.
ראשית אני מסכימה עם שאול יצחק ואבימי שזה אכן כך.
לי חסר בציור הדיגיטלי את ריח צבעי השמן הממכר......
יתכן וניתן לתלות את זה במסכים, שעם כל הכבוד הם אינם קנוס\נייר\עץ\בד\קיר אמיתי. (ציירתי בעבר אפילו על עלי עץ יבשים). ואפילו מסך סינטיק אינו כאלו.
גם המברשות ואפילו אילו שנראות דומות מאוד למברשות אמיתיות לא נותנות את המרקם האמיתי.
אולי מברשות ה- artrage נותנות קרבה לתחושה הזו.
אבל לא נתעלם מהנוחיות של להפסיק ציור באמצע מבלי שהצבע מתיבש\נמרח\נספג מהר מדי,
ולהמשיך במקום שהפסקנו. וכן אין כתמי צבע על הבגדים\שולחן וחצובת הציור.
וכן מהאפשרות של העברה במחי מקלדת של ציורים שלמים או חלקיהם או רקעים מציור לציור.
ברור שהדיגיטליים חסכוניים יותר בזמן ומאפשרים מיסחור הכשרון שלנו.
ועצתי ללכם צייר הן בידני והן בדיגיטלי ולעיתים לשלב ביניהם (באמצעות סריקה ועריכה)- והכל לפי הענין.
אות לי שאלה על סוג הנייר: במגזרות שהעלתי פה זהו נייר צפת צבעוני (כאן שחור) המודבק על נייר עבה דמוי קלף. בשאר העבודות אני משתמשת בנייר צפת צבעוני מדורג.
בהצלחה לכולם.

• הוסף לסימניות
עבודות יפהפיות!!

ממליצה לך בכ"ז לנסות להתרגל לחיתוך בסכין ומשטח. חווית חיתוך נעימה בהרבה.
מאפשר יותר גמישות, דיוק, ירידה לפרטים קטנטנים, ולא פחות חשוב- חיסכון משמעותי ביותר בזמן.

עם כל זאת, אפשר ממש להתפעל מהיצירות שאת מצליחה להוציא בעזרת מספריים!!
וכן מהתכנון המדויק והמקסים של החלקים הגזורים!

עוד משהו- בקשר לנייר, ממליצה לנסות לחתוך קלף. אמנם דורש יותר מאמץ (-תלוי בעובי הקלף) אך מצד שני הרבה יותר חזק, לא נקרע בקלות, וקל יותר להדביק, כי הקלף שומר על יציבות.
אפשר גם להסגיר בין 2 זכוכיות, בלי רקע מתחת.
כשהנייר עבה אפשר לשלב גם צביעה.
(אם מעניין אותך אוכל להעלות מגזרות שחתכתי בקלף.)

• הוסף לסימניות
עשיתי מגזרות מסוגים שונים ובמרקמים שונים. אפשר לראות חלק בתיק העבודות שלי.
אני אוהבת יותר להשתמש במספרים. אינני צריכה להיות רכונה על משטח ואני יכולה לגזור בהשענות על גב הכסא.
כתבתי למעלה שיש לי סכין עם אביזרים מתאימים ולא התחברתי לעבודה בסכין.
אגב לפי הידוע לי האומן יעקב נאמן גזר במספרים וכך לימדה אותי כלתו צפורה נאמן.
כן עשיתי סדנאות רבות עם ילדים ויצאו עבודות יפיפיות - במספרייים!!!
בכל אופן תודה על ההצעה.

• הוסף לסימניות
הסתכלתי בתיק העבודות שלך, הוא מדהים!!

• הוסף לסימניות
---

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה