מגירות רשת לירקות בתוך ארון - מומלץ ?

• הוסף לסימניות
אני כרגע בשלב של תכנון מטבח בבית חדש , וצריכה את עזרת המנוסות שכאן .
אני מאד בעד להקצות חלק מארון במטבח לירקות ( תפו"א, בצל ובטטה) אשר יאחסנו בתוך מגירות רשת .בארון
בחברת המטבחים שבקשתי לעשות ארון עם פתחי אוורור טענה לי שלא עושים היום דברים כאלו ,האפשרות היחידה היא לעשות חורים בצוקל של אותו ארון .
האם אוורור בצוקל מספיק לירקות ?
המטבח לא מאד מאוורר (יש לו רק חלון למרפסת שרות ) האם הירקות מחזיקים מעמד בכאלו תנאים ?

תודה רבה .

• הוסף לסימניות
מי החליט שלא עושים היום פתחי אוורור?
יש היום טכניקות לפתחי אוורוור צבועים או שעושים אותם בצד של היחידה ולא בחזית .
רק חורים בצוקל לא נראה לי מספיק.ואיך זה נראה מבחינה עיצובית?מה זה צוקל נשלף ליחידה הזאת?זה נראה לי גם חגיגה לזוחלים למינהם החורים .
הנגר שלי עושה פתחי אוורור ולא שמעתי כזה דבר

• הוסף לסימניות
אני עשיתי בלי שום פתח אוורור ומחזיק מעמד מצוין........

• הוסף לסימניות
ומי יאסוף את קליפות הבצל ואת שיני השום שיפלו ברשת..?

יש עוד אופציה.
לעשות יחידה פתוחה מעוצבת (נקודת ענין במטבח), עם סלסלאות לירקות

דרך אגב..
אצלנו הירקות במגירה סגורה ולא קורה שום דבר

• הוסף לסימניות
מי החליט שלא עושים היום פתחי אוורור?
יש היום טכניקות לפתחי אוורוור צבועים או שעושים אותם בצד של היחידה ולא בחזית .
רק חורים בצוקל לא נראה לי מספיק.ואיך זה נראה מבחינה עיצובית?מה זה צוקל נשלף ליחידה הזאת?זה נראה לי גם חגיגה לזוחלים למינהם החורים .
הנגר שלי עושה פתחי אוורור ולא שמעתי כזה דבר
זהו שנגר פרטי עושה וחברות מטבחים לא .

• הוסף לסימניות

יש עוד אופציה.

דרך אגב..
אני מתחילה להשתכנע שלא צריך פתחים .

יש כאלו שחולקות על זה ?

• הוסף לסימניות
האומנם ? אמרו לי שחייבים פתחים ועוד במזג אויר בני ברקי קל וחומר
אני לא בבני ברק ב"ה...
עשיתי מגירות רשת בתוך ארון ללא פתחי אוורור

יש עוד אופציה.

דרך אגב..
שמים עיתון על בסיס הרשת ומדי כמה ימים מחליפים אותו

• הוסף לסימניות
כדאי שיהיו פתחים גם מבחינת הבריאות [תפו"א לא ממש מומלצים כשהם סגורים.. לא רוצה להפחיד המעוניינים יגגלו ברשת]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מתוך האתר של דוד משה

איך מאחסנים תפוחי אדמה?

יש לשמור תפוחי-אדמה במקום חשוך, מאוורר למדי, קריר (הרצוי ביותר: 8 עד 20 מעלות צלסיוס), וללא מגע עם מים.
אין לאחסנם בסביבה מוארת, בכלים אטומים (כקופסת פלסטיק עם מכסה, או שקית פלסטיק סגורה), בטמפרטורה נמוכה מ- 6 מעלות צלסיוס, או גבוהה מ- 30, וכשהם חשופים לרטיבות מתמדת.

אפשר לאחסן בין התנאים המיטביים לתנאים האסורים, אך אז משך האחסון מצטמצם במידה ניכרת.

בחשיפה ממושכת לאור תפוחי האדמה עלולים להוריק ולפתח טעם מריר, בתנאים של אוורור לקוי ובהרטבה ממושכת הם עלולים להירקב.

בטמפרטורה נמוכה מ- 6 מעלות העמילן שבתפוחי האדמה הופך לסוכר בקצב מהיר, טעמם נעשה מתקתק ובטיגון הם נוטים להשחים מדי.

בטמפרטורה גבוהה מ-
28 מעלות גוברת נטיית הפקעות לנבוט והן מאדות מים רבים ולכן הן מצטמקות במהירות. סכנת הריקבון גם היא גוברת בטמפרטורה גבוהה.

קיצר נראה שאין בעיה בארון סגור אם לא אטום ממש כמו שקית סגורה

מה שכן להמנע מחשיפה לאור
וכמו שכתבו במכון דוידסון למדע...:rolleyes:

מבחינה בוטנית, תפוח האדמה שאנו אוכלים כלל אינו תפוח, ואפילו אינו פרי. זה גבעול מעובה של הצמח. בדומה ליתר הצמחים, כשתפוחי אדמה נחשפים לאור הם מתחילים לנבוט ולייצר את הצבען הירוק כלורופיל שבו הם משתמשים כדי לעשות פוטוסינתזה ולייצר את הסוכרים הדרושים להם. במקביל הם גם מתחילים לייצר כמויות גדולות של חומר בשם סולאנין. זה חומר רעיל שעלול לגרום למגוון תסמינים, מכאבי בטן והקאות, דרך חום וכאבי ראש ועד הזיות, שיתוק, והאטה בנשימה ובדופק כאשר מדובר בהרעלה חמורה במיוחד. זו הסיבה שיש לאחסן תפוחי אדמה במקום חשוך. אם תפוח האדמה הופך לירוק אכן יש לזרוק אותו ולא לאכול. אם תפוח האדמה מוציא "עיניים" כלומר, מתחיל לנבוט, אפשר להסיר את העיניים ולאכול את היתר.

סכנת האקרילאמיד
שמם של תפוחי האדמה נקשר גם בחומר רעיל נוסף – אקרילאמיד, חומר אשר נמצא כמסרטן בבעלי חיים וכרעיל למערכת העצבים בבני אדם. לא ידוע אם הוא מסרטן גם בבני אדם. בשנת 2002 התגלה כי יש מאכלים צמחיים רבים שמכילים אקרילאמיד, שכן זוהי מולקולה שנוצרת מחיבור בין חד הסוכר גלוקוז ובין חומצת האמינו גלוטאמין שנפוצה בחלבונים רבים.

תפוחי אדמה עשירים בעמילן, רב סוכר שמורכב מיחידות של גלוקוז, ולכן הם מקור לאקרילאמיד. אקרילאמיד נוצר בסדרה של תגובות כימיות בין חלבונים וסוכרים הנקראות תגובת מאייאר (Maillard, על שם הכימאי הצרפתי שאפיין אותן) תגובת מאייאר יכולה להתרחש רק בחום גבוה, מעל 120 מעלות צלזיוס. כלומר – היא יכולה לקרות בעת טיגון או צלייה של תפוחי אדמה, אבל לא בזמן בישול במים, שם הטמפרטורה אינה עולה על 100 מעלות צלזיוס, והיא שמעניקה לתפוחי האדמה את הגוון הזהוב המוכר. אם מטגנים תפוחי אדמה לצ'יפס או אם צולים אותם בחום גבוה אז נוצר בהם אקרילאמיד, וככל שהצבע הזהוב כהה יותר כך יש יותר אקרילאמיד. בישול ממושך עלול להוביל גם הוא ליצירה של אקרילאמיד.

מסיבה שאינה ברורה לגמרי, קירור תפוחי האדמה גורם לפירוק עמילן לגלוקוז ולכן אם צולים את תפוחי האדמה או מטגנים אותם זמן קצר לאחר הוצאה מהמקרר, ייווצר יותר אקרילאמיד. זו הסיבה להמלצה לא לאחסן תפוחי אדמה בקירור במטבח הביתי, אף על פי שבמדינות רבות תפוחי האדמה נשמרים בקירור תעשייתי במשך כמה חודשים.

בנוסף, אפשר להשרות את תפוחי האדמה במים לפני ההכנה כך שחלק מהגלוקוז נשטף. חשוב להקפיד לייבש אותם לפני הטיגון כדי שהשמן הרותח לא יתיז. דרך ההכנה המועדפת היא בישול במים או במיקרוגל, לאחר מכן אפיה, צליה ולבסוף טיגון. נכון להיום אין המלצות צריכה פרט להעדפת בישול במים, וכן לא ידוע מה הכמות המרבית של אקרילאמיד שאפשר לצרוך בבטחה. לכן כדאי לאמץ את ההמלצות שפירטנו כאן: לאחסן את תפוחי האדמה במקום חשוך, ובטמפרטורת החדר, לא בקירור.

• הוסף לסימניות
אני לא בבני ברק ב"ה...
עשיתי מגירות רשת בתוך ארון ללא פתחי אוורור

שמים עיתון על בסיס הרשת ומדי כמה ימים מחליפים אותו

אז המסקנה שאפשר ללא פתחי אורור ?
ואת הקליפות אכן יש היום גלויונות נייר מתאימים ואין אם זה שום בעיה

• הוסף לסימניות
אז המסקנה שאפשר ללא פתחי אורור ?
ואת הקליפות אכן יש היום גלויונות נייר מתאימים ואין אם זה שום בעיה
לדעתי כן
יש כאלו כנראה שיחלקו עלי

• הוסף לסימניות
לי יש בלי פתחי אוורור והתפוחי אדמה מתקלקלים יחסית מהר,
אני לא הייתי עושה את זה.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה