מדד המחירים לצרכן - לא נכון או רק מאחר?

• הוסף לסימניות
שאלה שהתחבטתי בה לאחרונה:
מדד המחירים לצרכן ע"פ הלמ"ס הוא 3.2% בשנת 2024 ו-3.0% בשנת 2023.
אך יש תחושה רווחת שהאינפלציה האמיתית גבוהה בהרבה (יהיו שיסכימו ויהיו שיחלקו...).
יש סקטורים שעלו ב-20-30% ואפילו יותר, וגם בחישוב משוקלל של הסל, כנראה שהאינפלציה גבוהה בהרבה מ-3%.

אם ההנחה נכונה, אני שואל: האם עליית המחירים האמיתית "תחלחל" בסופו של דבר למדד של הלמ"ס במהלך השנים הקרובות, והמדד "יתקן את עצמו", או לא.
במילים אחרות: האם המדד רק "מאחר" או שגוי.

זה רלוונטי מכיוון שאני נוטל כעת משכנתא. אם המדד "מאחר", יש לי כביכול יכולת לחזות את המדד העתידי, וממילא זו סיבה ליטול הכל לא צמוד למדד.

דעתכם?

• הוסף לסימניות
שאלה שהתחבטתי בה לאחרונה:
מדד המחירים לצרכן ע"פ הלמ"ס הוא 3.2% בשנת 2024 ו-3.0% בשנת 2023.
אך יש תחושה רווחת שהאינפלציה האמיתית גבוהה בהרבה (יהיו שיסכימו ויהיו שיחלקו...).
יש סקטורים שעלו ב-20-30% ואפילו יותר, וגם בחישוב משוקלל של הסל, כנראה שהאינפלציה גבוהה בהרבה מ-3%.

אם ההנחה נכונה, אני שואל: האם עליית המחירים האמיתית "תחלחל" בסופו של דבר למדד של הלמ"ס במהלך השנים הקרובות, והמדד "יתקן את עצמו", או לא.
במילים אחרות: האם המדד רק "מאחר" או שגוי.

זה רלוונטי מכיוון שאני נוטל כעת משכנתא. אם המדד "מאחר", יש לי כביכול יכולת לחזות את המדד העתידי, וממילא זו סיבה ליטול הכל לא צמוד למדד.

דעתכם?
יש דברים שהם לא במדד הליבה.
כגון טיסות לחול וריהוט.
ביום יום אתה לא פוגש אותם והם עלו פחות ממדד הליבה.
ולכן המדד יותר נמוך ממה שאנחנו מרגישים בסופרמרקט.

• הוסף לסימניות
יש דברים שהם לא במדד הליבה.
כגון טיסות לחול וריהוט.
ביום יום אתה לא פוגש אותם והם עלו פחות ממדד הליבה.
ולכן המדד יותר נמוך ממה שאנחנו מרגישים בסופרמרקט.
גם אני נתקשתי בזה...
ועדין לא הנחת את דעתי אם התשובה הנ"ל

• הוסף לסימניות
מדד המחירים לצרכן נמדד לפי 1,300 מוצרים ושירותים שונים [דברים שמייצגים צריכה של משק בית ממוצע]
זה נמדד ב-3,500 עסקים שונים.
כך שגם אם אתה יודע שבסופר לידך המחירים עלו ב-20% זה לא אמור שבכלל המוצרים של הסל בדיקה של המדד זה באמת ג"כ עלה בטווח הזה
המדד נמדד מידי חודש וגם בהסתכלות שנתית אחורה והוא לא אמור לאחר

• הוסף לסימניות
אנחנו שוכחים שבביגוד, מוצרי חשמל וריהוט המחירים יורדים אפילו נומינלית.

אפילו מחירי הדלק לא קרובים לשיא כל הזמנים, גם נומינלית.

כנראה שיש עוד דברים כאלה
עדיין בוודאי שעלויות המחייה שלי עלו בהרבה יותר מ3%

• הוסף לסימניות
בלי קשר לוויכוח הנ''ל
תחשוב ותתיעץ טוב לפני שאתה לוקח מסלול צמוד מדד
ככלל לא מומלץ בכלל אאכ זה פיתוי וכו

• הוסף לסימניות
בלי קשר לוויכוח הנ''ל
תחשוב ותתיעץ טוב לפני שאתה לוקח מסלול צמוד מדד
ככלל לא מומלץ בכלל אאכ זה פיתוי וכו
ישנם מקרים שבהם זה משתלם
זה לא נכון להגיד בכללי בלי להיכנס לפרטים שזה לא רווחי.
למשל כשהיחס החזר לא תקין [מידי נמוך] יש מקרים שנאלץ ללכת לצמוד
או שנבחר בחלק מהתמהיל צמוד כדי שנקבל ריביות הרבה יותר טובות בחלקים האחרים של התמהיל וכד'
כל מקרה צריך לבדוק ולהתייעץ לגופו

• הוסף לסימניות
ישנם מקרים שבהם זה משתלם
זה לא נכון להגיד בכללי בלי להיכנס לפרטים שזה לא רווחי.
למשל כשהיחס החזר לא תקין [מידי נמוך] יש מקרים שנאלץ ללכת לצמוד
או שנבחר בחלק מהתמהיל צמוד כדי שנקבל ריביות הרבה יותר טובות בחלקים האחרים של התמהיל וכד'
כל מקרה צריך לבדוק ולהתייעץ לגופו
שיחס החזר לא תקין זה לא אומר שטוב צמוד פשוט אין ברירה כי הריביות יותר נמוכות בצמוד בהתחלה.
יוכל להיות במקרה שנרצה אחרי תקופה קצרה לפרוע חוב אז שווה צמוד.
ושוב כל מקרה לגופו של ענין.

• הוסף לסימניות
שיחס החזר לא תקין זה לא אומר שטוב צמוד פשוט אין ברירה כי הריביות יותר נמוכות בצמוד בהתחלה.
לא אמרתי שיהיה טוב לקחת צמוד מדד
אלא ישנם מקרים שלא יהיה ברירה אלא לקחת צמוד מדד גם מהבחינה הזו של יחס החזר לא מספיק.
אבל ברור שאין חולק שכל מקרה צריך בדיקה לגופו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה