- הוסף לסימניות
אתה בטוח לגבי זה יש לך מקור?
(לא הצלחתי לפתוח את הכתבה שהעלית)
אתה בטוח לגבי זה יש לך מקור?
(לא הצלחתי לפתוח את הכתבה שהעלית)
כדאי לצרף לינק לקישור לתועלת כולםמשיחה עם הרב גולדנטל מדגל התורה הבנתי שפניה למבקר המדינה בנושא חשובה מאד
ולכן כדאי שיהיה כמה שיותר פניות למבקר המדינה בדבר חוסר הצדק וכן לחברי הכנסת המגזריים ושאינם מגזריים
אין לי טענה על הקבלניםסליחה שאני קצת מוריד את האויר מהמפרשים..
אבל הקבלנים יכולים לטעון טענה פשוטה (או שלא כ"כ פשוטה):
אכן, התיקון הוא רטרו על שנה (בהנחה שזו הסיבה לעליה), אבל אם התיקון היה מידי חודש, ממילא המחיר של הדירה לאותם שסגרו לפני חודשיים היה יותר גבוה, כי כל הזמן המחיר מתעדכן לפי המדד פחות או יותר.. ואם תאמר שסוף סוף בחוזה שלי כתוב מחיר נמוך ומה איכפת לי שהיה צריך להיות המחיר גבוה יותר. אף לזה יש להם טענה - שבחוזה כתוב שהכל בצמוד למדד, ולא כתוב שזה צמוד למדד שהוא לא מתעדכן רטרו..
בקיצור, שווה בהחלט לנסות לערער על הקביעה, אבל לקחת הכל בעירבון מוגבל.. לא לתלות בזה הרבה ציפיות..
ההפסד שעליו דובר הוא שכר הפועליםאם המשמעות של רטרו היא שהם רוצים להרוויח בבת אחת את מה שהפסידו במשך שנה וחצי,
אז הקפיצה במדד לא אמורה להישאר לאורך זמן ולאחר שיכוסה ההפסד המדד אמור לרדת.
מישהו יודע האם ומתי זה אמור לקרות?
את זה הבנתי.ההפסד שעליו דובר הוא שכר הפועלים
כלומר עד מלחמת חרבות ברזל הועסקו יותר פועלים פלסטינאיים
ומאז שפרצה המלחמה כמעט והם לא קיימים [בצורה רשמית]
ובמקומם הביאו פועלים זרים
ומאחר ועלות העסקה של פועל זר יקרה יותר משל פועל פלסטינאי
נמצא שהתייקר באופן קבוע עלות ייצור דירה [שזה בעצם מדד תשומות בניה]
לצערי התשובה הראשונה נכונהאת זה הבנתי.
השאלה שלי האם לאחר שנה וחצי המדד עלה בהתאם לעלות הפועלים הזרים כרגע, או שכפי שיש שכתבו פה באשכול, המדד עלה יותר מעלות העובדים הזרים כהחזר רטרואקטיבי לקבלנים שכבר שנה וחצי שוכרים פועלים יקרים יותר.
אם התשובה השניה נכונה, זה אומר שכרגע המדד הוא יותר גבוה ממה שדורש המצב כי הוא כולל גם החזר רטרואקטיבי, ולכן לכאורה כשההחזר על ההפסדים של הקבלנים מהשנה האחרונה ייגמר, המדד אמר לרדת (לא לחזור למה שהיה, אלא) בהתאם לכמה שכרגע עלות הפועלים הזרים לקבלנים.
האם עכשיו ברורה כוונתי?
תודה רבה!לצערי התשובה הראשונה נכונה
נכון מאוד !אין לי טענה על הקבלנים
הטענה שלי היא על הלמ"ס
אם טעיתם בחישוב או שתוציאו מאלו שהחוזה שלהם היה בתוך תהליך בשנה וחצי
או שישלמו מכיסם
מה שבטוח לא אני הוא זה שצריך לשלם לקבלנים על טעויות של הלמ"ס
לא מדד הבסיס הוא יום חתימת החוזה מה שהמדד עולה בין הזמן שהקבלן קנה את הקרקע לזמן שהוא מוכר דירה על הנייר זה עליו [בדרך כלל הוא מתמחר את זה במחיר הדירה]למעשה, הם הרוויחו שהתשלומים הראשונים שלהם ב2024 לא היו מעודכנים והם לא נאלצו כבר אז לשלם על העליה בשכר הפועלים.
זה בדיו מה שטענתי קודםתודה רבה!
אז אם כך מה שכתוב כאן באשכול לגבי אלו שקנו בשנה האחרונה דירה וכעת הם מפסידים כי הם נאלצים לשלם את העלויות של תחילת המלחמה, זאת טענה לא נכונה.
למעשה, הם הרוויחו שהתשלומים הראשונים שלהם ב2024 לא היו מעודכנים והם לא נאלצו כבר אז לשלם על העליה בשכר הפועלים.
נכון אז שהלמ"ס ישלם הוא גרם לי או לקבלן לנזקאבל זה בדיוק הטענה שיכולה להיות לקבלנים שגם הם לא אמורים להיות סובלים מטעויות של הלמ"ס..
אני מתכוונת לאלו שכבר קנו על הנייר והתחילו לשלם. לכאורה בתשלומים הראשונים הם הרוויחו שהמדד עוד לא התעדכןלא מדד הבסיס הוא יום חתימת החוזה מה שהמדד עולה בין הזמן שהקבלן קנה את הקרקע לזמן שהוא מוכר דירה על הנייר זה עליו [בדרך כלל הוא מתמחר את זה במחיר הדירה]
לא מדד הבסיס הוא יום חתימת החוזה מה שהמדד עולה בין הזמן שהקבלן קנה את הקרקע לזמן שהוא מוכר דירה על הנייר זה עליו [בדרך כלל הוא מתמחר את זה במחיר הדירה]
לא בטוח שהם הרויחו.. היה את שנת 2022 שהמדד זינק ב-7 אחוז כמדומני בגלל פוטין וחבריונכון אז שהלמ"ס ישלם הוא גרם לי או לקבלן לנזק
ואם הוא לא צריך אז שחצי מהנזק לפחות יפול על הקבלן
האמת האמיתית שצריך ללכת לאלו שהדירה נמסרה להם בתוך השנה וחצי האחרונה הם אלו שהרויחו
נכוןאני מתכוונת לאלו שכבר קנו על הנייר והתחילו לשלם. לכאורה בתשלומים הראשונים הם הרוויחו שהמדד עוד לא התעדכן
וזה עוד היה לפני החוק שמגביל את המדד ל-40 אחוז מערך הדירהלא בטוח שהם הרויחו.. היה את שנת 2022 שהמדד זינק ב-7 אחוז כמדומני בגלל פוטין וחבריו
מה?לא בטוח שהם הרויחו.. היה את שנת 2022 שהמדד זינק ב-7 אחוז כמדומני בגלל פוטין וחבריו
rhon.co.il
www.prog.co.il
מה זה אומר? המעסיק אמור להפריש את הפנסיה של דצמבר לפני סוף החודש?מכיוון שחישוב מס הכנסה מבוצע בצורה שנתית, עובד שמעסיקו לא יעביר את ההפרשות לביטוח הפנסיוני לפני סוף שנת המס, לא יוכל ליהנות מהטבת "זיכוי ממס" הניתנת באותה שנה, ועשוי לשלם מס גבוה מזה שהיה אמור לשלם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים