אמת מארץ תצמח
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
ממה שאני זוכר, ההכנסות (לפחות בחברות הגדולות) ברובם אינם מארה"ב.
אבל היות ואני לא זוכר במדויק, איני יכול להכנס לזה.
ממה שאני זוכר, ההכנסות (לפחות בחברות הגדולות) ברובם אינם מארה"ב.
אבל עדיין כנראה שלפחות חצי מהמדד מושפע משער הדולר לא?ממה שאני זוכר, ההכנסות (לפחות בחברות הגדולות) ברובם אינם מארה"ב.
אבל היות ואני לא זוכר במדויק, איני יכול להכנס לזה.
זה כן ולא.אבל עדיין כנראה שלפחות חצי מהמדד מושפע משער הדולר לא?
netfree pleaseכתבה מעניינת לגבי דילמת הגידור מראש מערך ייעוץ השקעות בבנק לאומי.
ספוילר: למשקיעי טווח ארוך - לא מומלץ
למחפשי וודאות או משקיעי טווח קצר - מומלץ
![]()
השקל חותך את תשואות הישראלים בחו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?
www.globes.co.il
עמוד הבית שוק ההון והשקעותnetfree please
מתי אנשים יקלטו:הרבה מדובר בירידה של הs&p500 בעקבות הירידות של הדולר
אנסה לשתף את הבנתי ואשמח לתיקון או אימות
כיון שהמדד נסחר בארה"ב הוא חשוף לשער הדולר לכן העליות והירידות משפיעים על שער המניות.
והנה אם נצא בהנחה שהדולר מול השקל יש לו טווח של תנודתיות של 70 אגורות שבד"כ הוא עולה ויורד בו,
א"כ לעולם א"א לצאת מהטווח הזה של העליה והירידה, אבל בהשקעה לטווח ארוך אין לזה כלל משמעות,
א. שאין כ"כ משמעות לאחוזים האלו מול האחוזים שמקובל לדבר עליהם (ממוצע של 10% ומעלה פלוס ריבית דריבית),
ב. שלא שייך להתמודד מול זה אם גידור או משהו כזה, כי כיון שזה טווח שפשוט עולה ויורד באותו מקום לא שייך לחשוב מה יהיה השער אז, והגידור הוא רק עמלה שמשולמת ובמצטבר בשנים אלו זה הרבה יותר מהטווח הזה.
וכל הדיבורים על גידור וכדומה שייך רק בהשקעה לטווח קצר, או לפני היציאה מההשקעה.
תודה רבה!
לא לגמרי הבנתיוהנה אם נצא בהנחה שהדולר מול השקל יש לו טווח של תנודתיות של 70 אגורות שבד"כ הוא עולה ויורד בו,
א"כ לעולם א"א לצאת מהטווח הזה של העליה והירידה
בסופו של דבר השקעה במדדים זה לטווח של 10-20 שנה ולא לחצי שנה (שהיתה בעייתית מאוד בגלל המכסים של טראמפ ואופטימית אצלנו בגלל הס״ד באיראן) כמובן שתשואות העבר אינן מעידות על העתיד אבל בטווח כזה המדד ״הטרנדי״ האמריקאי מנצח כל מדד של מדינה אחרת וגם של ישראלעם כל הכבוד לעליות היפות של החודש האחרון (שמחקו את הירידות החדות), במבט רחב יותר, המדד עדיין מאכזב למדי, עם עלייה מינורית של 1.74% בלבד מתחילת השנה, ו12.83% בשנה האחרונה.
וזאת לעומת מי שהשקיע בבורסה המקומית במדד 125 שעשה 11.53% מתחילת השנה, ולא פחות מ36.42% בשנה האחרונה.
כשמוסיפים לכך את העובדה ששער הדולר ירד ב3.8% מתחילת השנה, וב5.19% מתחילת השנה, הפערים בין ההשקעות מתחדדים אפילו יותר.
נתון חשוב לידע כללי.
משקיע טווח ארוך שמשקיע לשלושים שנה ומגדר את הדולר
אם הדולר יהיה שווה בעוד שלושים שנה מעל 2.2, יצא בהפסד!
זה נתון מדהים!!!!
החישוב על פי המחשבונים של @השקעות R הוןמקובל לומר שעלויות גידור הם כאחוז וחצי לשנה.
לא הוספתי דמי ניהול בכלל ובדרך כלל הם יקרים.
יגוע לך על מסלולי מדדי מניות שמשקיעות גם במדד זה?אני לא מכיר קרן פנסיה או קרן השתלמות במסלול שמשקיע במדד תל אביב 125 בצורה כשירה,
יתכן שיש מסלולי מדדי מניות בחברות מסויימות שמשקיעות גם במדד זה, אבל לא רק.
כפי הידוע לי, הדרך היחידה להשקיע את הפנסיה או ההשתלמות במדדים אלו בצורה כשירה היא להעביר לגמל בניהול אישי IRA ואז לקנות קרן סל כשירה שמחקה מדד זה.
ב99% מהמקרים - לא משקיעים במדד סנופי לשנה אחת, לא משנה האם זה מגודר או לא.במידה וההשקעה לשנה הקרובה, עדיף לקנות גידור?
בול.ב99% מהמקרים - לא משקיעים במדד סנופי לשנה אחת, לא משנה האם זה מגודר או לא.
למשל מישהו שמסיבות מסויימות מושקע במדד הפוך, ורוצה גידור.בול.
אגב, מיהו האחוז שכן מתאים לו?
בדקתם כמה יעלה הניטרול בנוסף לדמי ניהול ?בנוסף אשמח להמלצה לקרן מנוטרלת מט"ח עם דמי ניהול נמוכים(ראיתי קרן מנוטרלת מטח מחקה סנופי של קסם עם דמי ניהול של 0.9)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים