מדיח כלים מדיח כלים -חושבים שיהיה בקרוב בכל בית בישראל?

• הוסף לסימניות
תפקיד המלח במדיח הינו למניעת אבנית שמצטברת על הכלים (בולט בעיקר על כלי זכוכית, הכלים יוצאים מבריקים ללא סימני מים בהשוואה לשטיפה ידנית. אפשר לראות זאת כשחסר מלח במדיח.)
יבוש: כלי פלסטיק אינם מתייבשים טוב ולכן יש צורך בייבוש נוסף במגבת.
סירים: סירים מאוד מלוכלכים המדיח לא מנקה היטב. באופן כללי, כל מה שזקוק לשטיפה יצא נקי ואפילו יותר מאשר ביד, מה שזקוק לקרצוף - יש לשטוף ביד.
שטיפה קודמת: נועדה להסרת שאריות גסות של מזון, בדיוק כמו שעושים שטיפה לצלחת לפני שמניחים בכיור.
פלוסים: מטבח מסודר בין רגע, גמרת להכין ארוחה? סיימת בישולים לשבת? קמת בבוקר ואת רואה ערימת כלים? מכניסים הכל למדיח, מפעילים, מנקים את השיש, והכל מבריק.
כלים כמו הסכין של המג'ימיקס שלא מצליחים להגיע עם הסקוטש - המדיח מוציא אותו נקי מכל הכיוונים.

• הוסף לסימניות
מנקה ומחטא? מחקר חדש מגלה: מדיח הכלים מזוהם
סטודנטים מאוניברסיטת לובליאנה גילו כי מדיחי הכלים עמוסים בחיידקים, עובש ופטריות. בדגימה נמצא כי החיידקים עשויים לגרום לדלקות בדרכי השתן ואפילו לפטריות
https://www.hidabroot.org/article/230518

• הוסף לסימניות
לכל הממליצות על המדיח שמנקה גם סירים
מה הדגם המדויק (לא רק חברה.. כי לכל חברה יש הרבה דגמים..)
@אות לי @Sigalit

תודה!

• הוסף לסימניות
  • תודה
Reactions: 050
  • הוסף לסימניות
לי יש מדיח והוא משמש לייבוש הכלים,
אישית לא אוהבת מדיח,
שוטפת כלים צ'יק צ'אק ושלום על ישראל,
בעיני הרבה יותר נקי,
שטיפה הרי ממילא צריך לעשות לפני שמכניסים למדיח...
אני מפעילה אותו רק מידי פעם כדי שינקה את עצמו ועל הדרך משאירה שם כלים נקיים שכבר שטפתי, שיקבלו ככה שטיפה מרעננת.....

• הוסף לסימניות
מה שמעניין הוא, שברוב מוחץ של "מטבחי החלומות" (-לא של זוגות צעירים..)
עושים מה שנקרא"הכנה למדיח", ז"א אופציה לשליפת המדף\ים,
כדי שבבא היום יהיה אפשר להכניס מדיח.
אז כנראה שהציבור בעצמו נמצא באותה דילמה עם המדיחים ונשאר על הגדר...

• הוסף לסימניות
נראה לי יותר שמתקדמים לכיוון של חד פעמי. ולא לכיוון של מדיח.
הבעל הדרשן הנפלא ר' אברהם מרדכי מלאך אומר
ששמע פעם יהודי מדור העבר שאומר
אני לא מבין למה המציאו את החד פעמי
הרבה יותר קל לשטוף כוס זכוכית מכוסות חד פעמי :D:D:D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה