מדיח כלים מדיח כלים- שבת=?

• הוסף לסימניות
סליחה על ההסטה אבל זה קצת קשור:)
ניסיתי כמה פעמים לעבור לכלים רגילים(עוד לפני המחירים סתם כי מרגיש לי יותר שבתי) אבל אחרי כמה שבתות לא נשאר מספיק צלחות , כל שבת נשבר .....
איך אתם משתמשים ברגיל, לא נופל ונשבר לילדים?
אולי יש סוגים חזקים במיוחד?

• הוסף לסימניות
סליחה על ההסטה אבל זה קצת קשור:)
ניסיתי כמה פעמים לעבור לכלים רגילים(עוד לפני המחירים סתם כי מרגיש לי יותר שבתי) אבל אחרי כמה שבתות לא נשאר מספיק צלחות , כל שבת נשבר .....
איך אתם משתמשים ברגיל, לא נופל ונשבר לילדים?
אולי יש סוגים חזקים במיוחד?
צלחות קורל פחות שבירות
והילדים מתרגלים להתנהג יותר בזהירות.

• הוסף לסימניות
אנחנו לא ככ סומכים על מכון צומת (בהוראת רבותנו בעניין מעלית שבת)
אין עוד התקן?
אנחנו מעל 20 איש זה קצת קשה? איפה מאחסנים כמות כזאת גדולה של כלים
רציתי לדעת האם יש מדיח כלים שמותר בשבת

עיקר ערמות הכלים שלנו הם בשבת, כל מארחת יודעת כמה יקר החד פעמי היום,
רצינו לעבור לרב פעמי אבל קשה לשטוף כ"כ הרבה צלחות בכל סעודה, וכוסות וסכום ועוד
האם יש לכן מדיח שבת או שמעתן על זה?
או מה הפתרון שלכם?
ח"פ יוצא לנו כ150 ש"ח בשבת
איני יודע לאיזה עדה אתם משתייכים.
צירפתי כאן סרטון של הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א אם זה מדבר אליכם והיה זה שכרי.. וגם אם לא כמה דקות תורה גם שיהיה לזכותי:)

זה יוטיוב כשר נראה לי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אנחנו מכניסים כבר בשבת, כשלא צריך את הכלים. וככה אין ערימות ענק על השיש.
בעיה אחרת יש ויש
מכניסים למדיח במהלך השבת לאחר כל מנה,
האם מותר לפתוח ולסגור את דלת המדיח בשבת בכדי להכניס או להוציא כלים כשהוא מחובר לחשמל או שצריך לנתק את המדיח לפני שבת?

• הוסף לסימניות
האם מותר לפתוח ולסגור את דלת המדיח בשבת בכדי להכניס או להוציא כלים כשהוא מחובר לחשמל או שצריך לנתק את המדיח לפני שבת?
תלוי בדגם המכשיר
יש כאלה שהדלת יוצרת פעולה ויש שלא

• הוסף לסימניות
אם אני יכתוב כאן דגם תוכל לכוון אותי אם מותר או לא?

• הוסף לסימניות
במדיח שלנו לא צריך לנתק מהחשמל, אם לא הדלקנו אותו אין לו חשמל
כנראה שבמדיחים חדשים יותר יש חיישנים וכאלה שפעילים- צריך לברר

• הוסף לסימניות
אנחנו מניחים בשבת בכיור - ובמוצ"ש מכניסים למדיח
גם אנחנו ויוצא מעולה!!! (כולל הסיר של הצ'ונט...)
גם לנו....
תלוי בדגם המכשיר
יש כאלה שהדלת יוצרת פעולה ויש שלא
בבקו צריך לסובב כפתור בשביל ההפעלה וסגירת הדלת לא מהווה בעיה כפי ידיעתי....
בכל מקרה צריך להיזהר מילדים קטנים שלא יסובבו את הכפתור כי בד''כ מדיח זה ממש נמוך.... בגובה הילדים הקטנים

• הוסף לסימניות
גם אנחנו ויוצא מעולה!!! (כולל הסיר של הצ'ונט...)

גם לנו....

בבקו צריך לסובב כפתור בשביל ההפעלה וסגירת הדלת לא מהווה בעיה כפי ידיעתי....
בכל מקרה צריך להיזהר מילדים קטנים שלא יסובבו את הכפתור כי בד''כ מדיח זה ממש נמוך.... בגובה הילדים הקטנים
החדשים דיגיטלי לחלוטין ולכן עלול להיות בעיה
לכן שואלים רב שמבין ולא רב שאומר מותר/אסור בלי להבין את הטכנולוגיה

• הוסף לסימניות
בשמירת שבת כהלכתה כתוב שאסור כיון שסגירת הדלת של המדיח היא גרמא (עיי"ש ערך מדיח כלים)
ומוסיף שכמובן כ"ז כשהמדיח לא מרעיש כי אם מרעיש זה אוושא מילתא

• הוסף לסימניות
היה התקן שבת ל"חשמלית בית אל" עם אישור הפעלה בשבת של המכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין. אחרי תקופה (לא מזמן) הוא הסיר את האישור.
כעיקרון אם המדיח משמש גם לאחסנת כלים, למשל אם שומרים שם את הכלים אז אפשר להכניס למדיח כבר בשבת.
במרבית המדיחים פתיחת הדלת לא מבצעת הפעלה כלשהי.

• הוסף לסימניות
כעיקרון אם המדיח משמש גם לאחסנת כלים, למשל אם שומרים שם את הכלים אז אפשר להכניס למדיח כבר בשבת.
שמענו מרב שזהו רק להכניס סתם,
אבל כשמכניסים בצורה מסודרת לפי ההוראות של המדיח, כדי שיהיה נח להפעיל במוצ"ש,
יש בעיה של "מכין".
וכל אחד ישאל את רבו.

• הוסף לסימניות
הרבנים הורו לי שהבעיה העיקרית היא הסגירה של המדיח על מנת להפעילו- שעושים שעון שבת.
לגבי סידור הכלים במדיח- פתרון מאוד מאוד נוח! אני אחרי סעודה ראשונה ושניה שמה את הכלים המלוכלכים במדיח (לא עם לכלוך גדול) ואז מניחה "בבלאגן" בתוך המדיח-יש בעיה של הכנה מקודש לחול, אז להכניס בלי לסדר יפה, ככה הכיור נשאר נקי, אין ריח ולכלוך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה