שיתוף מקודם מדעי החיים למסיימות י"ב בבית ברכה - שאלות ותשובות

אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
אם זה תואר מחקרי זה לימודים במשרה מלאה
אי אפשר לעבוד תוך כדי (אולי כמה שעות בודדות)
ומקבלים מלגת מחקר
אני אחדד- בתחום הזה של מדעי החיים התואר השני הוא כמעט בהכרח מחקרי
ולכן זו לא שאלה של האם מחקרי או לא
אלא האם תואר שני (בהכרח מחקרי) או להישאר פשוט עם תואר ראשון

אני אחדד- בתחום הזה של מדעי החיים התואר השני הוא כמעט בהכרח מחקרי
ולכן זו לא שאלה של האם מחקרי או לא
אלא האם תואר שני (בהכרח מחקרי) או להישאר פשוט עם תואר ראשון
האם יש הבדל בין תואר במדעי החיים לתואר בביוטכנולוגיה?
לא הצלחתי להבין?

כן, יש הבדל:
מדעי החיים:

זהו תחום רחב מאוד שכולל את כל המדעים שחוקרים את עולם החי והצומח. תואר במדעי החיים יכול לכלול נושאים כמו ביולוגיה, גנטיקה, ביוכימיה, אקולוגיה, מיקרוביולוגיה, פיזיולוגיה, ועוד. זהו תואר כללי יותר, שמקנה בסיס רחב להבנת תהליכים ביולוגיים בטבע ובאדם.

ביוטכנולוגיה:
תחום יותר ממוקד ויישומי. ביוטכנולוגיה עוסקת בשימוש בטכנולוגיה ובתהליכים ביולוגיים לצרכים מעשיים – כמו פיתוח תרופות, הנדסה גנטית, חקלאות מתקדמת, תעשיית המזון והקוסמטיקה, ועוד. תואר בביוטכנולוגיה משלב הרבה מעבדה, טכניקות מחקר מתקדמות, ולעיתים גם אלמנטים מהתחום העסקי והתעשייתי.

לדוגמה לקדם רפואה?
לשער כניסה לעולם תעסוקתי?
להיקף, אני מבינה שמדעי החיים יותר מקיף
לקדם רפואה התואר עצמו לא רלוונטי, אפשר גם תואר בחינוך. יש מקומות שנותנים יותר קורסים עם ידע שקשור לרפואה וכאלה שפחות, אבל זה לא משהו גורף. גם בנוגע לתעסוקה אחרי תואר ראשון בדרך כלל הציפיות לא מאוד ספציפיות, ובקבלה לתואר שני זה לא משמעותי.
ממליצה לך לחפש בגוגל תוכניות לימודים במדעי החיים באופ, תוכלי לראות את ההבדלים בדרישות בין תואר חד חוגי רגיל לבין תואר בביוטכנולוגיה שהוא מעט ממוקד יותר )כולל מעבדה סמינריון וקורס ספציפיים לפי מה שזכור לי(

מחוץ לאופ יש את שטראוס שמציעים תואר של הדסה בביוטכנולוגיה. תחפשי את הסילבוס שלהם גם אם בא לך להתרשם, אבל ההבדלים שם קיימים גם בגלל שזה מוסד אחר )לימודים פחות קשים, רמה קצת יותר נמוכה ויותר ניסיון מעשי(

בכל אופן אין הבדל משמעותי בין תוכניות הלימודים

לקדם רפואה התואר עצמו לא רלוונטי, אפשר גם תואר בחינוך. יש מקומות שנותנים יותר קורסים עם ידע שקשור לרפואה וכאלה שפחות, אבל זה לא משהו גורף. גם בנוגע לתעסוקה אחרי תואר ראשון בדרך כלל הציפיות לא מאוד ספציפיות, ובקבלה לתואר שני זה לא משמעותי.
ממליצה לך לחפש בגוגל תוכניות לימודים במדעי החיים באופ, תוכלי לראות את ההבדלים בדרישות בין תואר חד חוגי רגיל לבין תואר בביוטכנולוגיה שהוא מעט ממוקד יותר )כולל מעבדה סמינריון וקורס ספציפיים לפי מה שזכור לי(

מחוץ לאופ יש את שטראוס שמציעים תואר של הדסה בביוטכנולוגיה. תחפשי את הסילבוס שלהם גם אם בא לך להתרשם, אבל ההבדלים שם קיימים גם בגלל שזה מוסד אחר )לימודים פחות קשים, רמה קצת יותר נמוכה ויותר ניסיון מעשי(

בכל אופן אין הבדל משמעותי בין תוכניות הלימודים
תואר במדעי החיים נחשב לתואר קדם רפואה בכך שהוא מאפשר כניסה למסלול רפואי מקוצר משבע שנים לארבע.
ביוטכנולוגיה, לא מאפשר זאת.

יש סיכוי שזה אפשרי,
אבל טכנית, מתוך הכירות קרובה מאד עם תוכנית הקודש של בית ברכה, אם את לא באה בשביל התואר זה לא שוה את זה.
לכי למקומות של קודש או סמינרים.
(אפילו הדבר הכי קטן- וזה לא מתוך התנגדות לבית ברכה אלא פשוט טכנית עובדות יבשות, בבית ברכה המרצים של הקודש שונים מאד מהמרצים של הסמינרים הרגילים...)
העובדה הטכנית היבשה לא אומרת אם זה לשבח או לגנאי. מניחה שיש כאלה שיראו בייחודיות הזו מעלה.

תואר במדעי החיים נחשב לתואר קדם רפואה בכך שהוא מאפשר כניסה למסלול רפואי מקוצר משבע שנים לארבע.
מכל תואר אפשר להתקבל לארבע שנתי
אבל צריך השלמות בכימיה, ביולוגיה וכו'
אני מניחה שגם ביוטכנולוגיה מספק לפחות חלק מהקורסים האלו בהשוואה לתואר בחינוך לדוגמא
אבל זו השערה, לא ידיעה. אני לא מכירה את תכנית הלימודים

האם מדעי החיים מכסה הכל ללא השלמות? אין לי מושג
האם ביוטכנולוגיה מכסה הכל? אין לי מושג

לגבי עולם התעסוקה- באופן כללי בשביל תפקידים שהם קצת מעבר לתפקיד פשוט וטכני צריך לפחות תואר שני.

ואם זה תפקיד מעבדתי שכן אפשר להתקבל אליו עם תואר ראשון- יעניין אותם כמה מעבדות עשו בתואר ואיזה שיטות למדו.

תואר בביוטכנולוגיה בהחלט נחשב לקדם רפואה ואפשר להמשיך ממנו למסלול הארבע שנתי בודאות, מהיכרות קרובה.
מה שכן מאד קשה להתקבל למסלול הזה, לא משנה מאיזה תואר.

מה תנאי קבלה? (ללימודי פסיכולוגיה)
איזה ציונים צריך בבגרויות/חוצים
וכמה יחידות?

מה תנאי קבלה? (ללימודי פסיכולוגיה)
איזה ציונים צריך בבגרויות/חוצים
וכמה יחידות?
מבחינת האוניברסיטה הפתוחה תנאי הקבלה יחיד זה דופק פעיל.
האתגר הוא לעבור את הקורסים, לא להיכנס אליהם.

בית ברכה מפעיל מערכת סינון משלו - על פי ראיון והתרשמות אישית.

• תודה
Reactions: dag

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה