כללי מדפסת מומלצת

• הוסף לסימניות
האם קימת מדפסת שאפשר להמליץ עליה לכיתת גרפיקה,
הדרישות שלי:
צבע נאמן לתצוגת מסך
מינימום תקלות
עלות זולה
יש דבר כזה?

• הוסף לסימניות
כשאת מבקשת "צבע נאמן לתצוגת מסך" את למעשה נוגעת בנושא ענק ומורכב שאני לא בטוח אם את מודעת לכל ההשלכות שלו.

רוב המסכים הפשוטים, בפרט מסכי LCD, אינם מציגים תמונה מכויילת. וחלקם הגדול אף אינם ניתנים לכיול באופן אפקטיבי.

כך שהכל מתחיל למעשה מהמסך, כדי לצפות להתאמה בין המדפסת (או הדפוס) למסך שלך, עליך לוודא תחילה כי המסך מכוייל כהלכה. המסכים המקצועיים והאיכותיים באמת, הם יקרים מאוד, ע"ע EIZO... אבל גם מסכים יותר פשוטים יכולים לעשות את העבודה.
מה שחשוב זה בעיקר יחס קונטרסט גבוה, וזווית צפיה רחבה.

לגבי המדפסת, היכולת שלה לדייק בצבע, תלויה (למרבה הפלא) בכיול.
מדפסת שניתן לכייל אותה ולהתאים לה פרופילי צבע לפי סוג הנייר עליו היא מדפיסה תוכל להוציא תוצאות אמינות ואיכותיות. גם כאן, כמובן, יש ציוד איכותי ומתקדם, כגון מדפסות פורמט רחב של קנון (יש שיאמרו גם של אפסון, אבל אני חולק)

מדפסות אלה, מדפיסות ב12 צבעים, כולל RGB. מה שמאפשר טווח צבע רחב במיוחד. אני, משתמש במדפסת canon IPF 8100 המדפיסה עד רוחב של 110 ס"מ

אבל יש דגמים סולידיים יותר כגון iPF 5100 .

אפשר גם לרכוש מכשיר כיול דוגם צבע, שמאפשר לבצע כיוונון ידני של צבעי המדפסת והמסך.

שתי החברות המובילות והמקצועיות בישראל לתחום הדפסת דיו מקצועית וכיול צבע הן:
קולור-טק: http://www.colortek.co.il
ומדיה קומפני: http://www.mediacompany.co.il

מה שבטוח זה שזה לא זול...

• הוסף לסימניות
אתה נראה לי מבין טוב בכיול מסכים.
אולי תוכל לעזור לי.

אני קניתי לפני כמה שנים מסך 19" flatron F900P
לאחר ברורים שזה מסך שתומך היטב בצבעים ומעולה לגרפיקה.
המסך הגיע עם תוכנת colorfic ואינדיקטור וכו'.
אני מנסה לכייל לפי זה (עם כרטיס תכלת) אבל מי אמר שמה שאני עושה זה נכון?

כל פעם אני פוחדת שהעבודה לא תצא כמו שאני רואה.
לפעמים יצא דהוי ובהיר וכד'
ולכן אני מזהירה את הלקוחות שאין לי אחריות על הצבעים, שיעשו אייריס לבדיקה, שידרשו צבעים חיים ועוד.

האם החשש שלי מוגזם?

• הוסף לסימניות
קודם כל, וודאי שאת עושה בשכל כשאת מבהירה ללקוחות שאת לא לוקחת אחריות על הצבע וממליצה להם לעשות אייריס. אחרי הכל, את לא יכולה להיות אחראית על הדפוס, ואני ראיתי לא פעם הדפסות "מקצועיות" עם סטיה רצינית.

בכל אופן, אם באמת חשוב לך לעבוד עם מסך מכוייל, אני ממליץ בחום לרכוש מכשיר לכיול מסך.
ישנו מכשיר ששמו EyeOne Display 2 המכשיר הזה מתחבר למחשב בחיבור USB ובאמצעות תוכנה פשוטה, מודד צבע מהמסך ומעדכן את הפרופיל של כרטיס המסך.
כך את יכולה להגיע לדיוק צבע הגבוה ביותר.
המכשיר הזה עולה כ1000 ש"ח בארץ. (200$ בארה"ב)

עכשיו הקטע המעניין: ברגע שיש לך מסך מכוייל כהלכה, את יכולה לעשות סימולציה על המסך עצמו ולהציג על גבי המסך, את העבודה שאת עובדת עליה עם פרופיל שמדמה סביבת CMYK של בית דפוס. פעולה זו מכונה בשפה המקצועית "soft proofing" - שזה בעצם (כמעט) כמו לעשות אייריס, רק על המסך עצמו.

את יכולה לדבר עם בחור בשם איתן מחברת קולורטק, הוא מאוד סימפטי ויוכל לעזור לך למצוא פתרון שמתאים לצרכים שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;267722:
קודם כל, וודאי שאת עושה בשכל כשאת מבהירה ללקוחות שאת לא לוקחת אחריות על הצבע וממליצה להם לעשות אייריס. אחרי הכל, את לא יכולה להיות אחראית על הדפוס, ואני ראיתי לא פעם הדפסות "מקצועיות" עם סטיה רצינית.

בכל אופן, אם באמת חשוב לך לעבוד עם מסך מכוייל, אני ממליץ בחום לרכוש מכשיר לכיול מסך.
ישנו מכשיר ששמו EyeOne Display 2 המכשיר הזה מתחבר למחשב בחיבור USB ובאמצעות תוכנה פשוטה, מודד צבע מהמסך ומעדכן את הפרופיל של כרטיס המסך.
כך את יכולה להגיע לדיוק צבע הגבוה ביותר.
המכשיר הזה עולה כ1000 ש"ח בארץ. (200$ בארה"ב)

עכשיו הקטע המעניין: ברגע שיש לך מסך מכוייל כהלכה, את יכולה לעשות סימולציה על המסך עצמו ולהציג על גבי המסך, את העבודה שאת עובדת עליה עם פרופיל שמדמה סביבת CMYK של בית דפוס. פעולה זו מכונה בשפה המקצועית "soft proofing" - שזה בעצם (כמעט) כמו לעשות אייריס, רק על המסך עצמו.

את יכולה לדבר עם בחור בשם איתן מחברת קולורטק, הוא מאוד סימפטי ויוכל לעזור לך למצוא פתרון שמתאים לצרכים שלך.

איתן קסורלה? לא?

• הוסף לסימניות
האם אדע לבד לכייל עם המכשיר או שצריכים להביא כל פעם מישהו שמבין בזה?

שמעתי שכדאי לכייל אחת לכמה חודשים, כיון שהמחשב עובד על אותות חשמליים והמצב משתנה מדי פעם.
ידוע לך אם זה נכון?

• הוסף לסימניות
למעשה צריך לישות כיול כל חצי שנה ע"י ב"א שמומחה בתחום ושיש לו את הכלים הנדרשים.

• הוסף לסימניות
ישראלה, אכן צריך לעשות כיול תקופתי. זה לא סיפור מאוד מסובך, אולי תרצי הדרכה ראשונה מהחברה, אבל זה בהחלט משהו שגם משתמש רגיל מסוגל לעשות.
אנשי מקצוע ממליצים אחת לחודש לכל הפחות. אולי מספיק אחת לחושדיים שלוש...

לאורלי: כן, אני מדבר על איתן קסורלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;267742:
ישראלה, אכן צריך לעשות כיול תקופתי. זה לא סיפור מאוד מסובך, אולי תרצי הדרכה ראשונה מהחברה, אבל זה בהחלט משהו שגם משתמש רגיל מסוגל לעשות.
אנשי מקצוע ממליצים אחת לחודש לכל הפחות. אולי מספיק אחת לחושדיים שלוש...

לאורלי: כן, אני מדבר על איתן קסורלה.

...אז הוא מקצוען.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;267681:
מדפסות אלה, מדפיסות ב12 צבעים, כולל RGB. מה שמאפשר טווח צבע רחב במיוחד. אני, משתמש במדפסת canon IPF 8100 המדפיסה עד רוחב של 110 ס"מ

אבל יש דגמים סולידיים יותר כגון iPF 5100 .

.

מה טווח המחירים של המדפסות האלו?
האם מחירי הצבעים יקרים?
והאם הן אמורות לעבוד ברשת בהספקי עבודה רבים?

• הוסף לסימניות
מירי: המדפסות האלו נעות בין 5 ל30 אש"ח למיטב ידיעתי...

אם כי ניתן להשיג "מציאות" יד שניה (אפילו אם תפני לחברה הם יכולים לעזור לך למצוא משהו יד שניה מלקוח שמשדרג וכד')

הדיו גם הוא לא זול, אבל קחי בחשבון שלא מחליפים סט שלם של דיו בכל פעם אלא מיכל אחד או שניים נגמרים (מתוך 12) כך שההוצאות נפרשות לאורך תקופה ארוכה יחסית...
וזה בהחלט מסוגל לעמוד בנפח עבודה גדול ובעבודה ברשת ומאפשר התקנת רשת.

• הוסף לסימניות
תודה רבה
עזרת לי מאד,
הייתי צריכה את האסמכתא לדברים אלו

עוד שאלה קטנה מה לגבי המדפסות של לייזר צבעוני?
עד כמה הן גרועות?

• הוסף לסימניות
תודה! סופסוף תשובה אמיתית ומספקת לגבי עניין כיול המסכים.!
נשמע טוב, כשאחליט לעשות את זה. אני שומרת את העמוד הזה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי;267792:
עוד שאלה קטנה מה לגבי המדפסות של לייזר צבעוני?
עד כמה הן גרועות?

לדרג לך כמה הן גרועות מ1 עד 10 ? ;)

לייזר:
חסכוני? כן.
מתאים לשימוש מסיבי? כן.
מתאים לגרפיקה? לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה