מדרגות

• הוסף לסימניות
אני בהתלבטות לגבי המדרגות האלו-

הרוחב של השטח 1.60.
בעיה ראשונה-
שני גרמי מדרגות ברוחב שמונים ס"מ לא יכנסו כיון שדלת הכניסה
נפתחת במרווח של 88 ס"מ.
לכן היציקה תהיה בגרם הראשון ברוחב 90 ובגרם השני ברוחב שבעים,
אבל פלטות השיש של המדרגות יהיו ברוחב שמונים (יבלטו מעבר ליציקה)
פרט לשלושת המדרגות שנתקעות בדלת שהן תהיינה ברוחב שבעים.
בעיה שניה-
מתחת למדרגה ה-13 אמור להיות מעבר (2 מטר)

שתי הדברים האלו מטרידים אותי אם זה לא פתח לבעיות.

מה דעתכם?

קבצים מצורפים

• מדרגות.PNG
    מדרגות.PNG
    KB 3.8 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
הדלת שלפני המדרגות לא יכולה להיפתח לכיוון השני?
ואז להצמיד אותה יותר לכיוון הקיר ותיתכן מדרגה נוספת, 2 גרמים של 80, וסיכוי טוב יותר לגובה ראש בהמשך?

• הוסף לסימניות
הקומה למעלה מיועדת ליחידות דיור, אם יהפכו את הדלת לצד השני הגישה למדרגות לא תהיה נוחה.
אי אפשר להזיז את הדלת לכיוון הקיר, יש שם ארון חשמל שלא שורטט.

• הוסף לסימניות
לגבי המעבר של 2 מט אולי כדאי להכניס את הדלת (הפנימית) אם אפשר...

• הוסף לסימניות
נראה לי מר נחמיאס התכוון לפתוח את דלת הכניסה החוצה.
מסתבר שזה בעייתי היות שזה לתוך חדר מדרגות, מצד שני- הדלת אמורה להיות סגורה/ פתוחה רוב הזמן?

• הוסף לסימניות
הדלת אמורה להיות סגורה רוב היום (פקחים...)

• הוסף לסימניות
מסובך. מה שבטוח שכך זה לא נראה טוב, צריך איזשהו שינוי בתוכנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2094359:
נראה לי מר נחמיאס התכוון לפתוח את דלת הכניסה החוצה.
מסתבר שזה בעייתי היות שזה לתוך חדר מדרגות, מצד שני- הדלת אמורה להיות סגורה/ פתוחה רוב הזמן?

לפי התקן הדלתות החיצוניות באמת אמורות להיפתח לכיוון חדר המדרגות (מאפשר מילוט מהיר יותר בזמן שריפה)

האמת, לא יודעת עד כמה זה נכון, כי איך זה הגיוני שלא אוכפים את זה? אבל ככה שמעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2095692:
לפי התקן הדלתות החיצוניות באמת אמורות להיפתח לכיוון חדר המדרגות (מאפשר מילוט מהיר יותר בזמן שריפה)

האמת, לא יודעת עד כמה זה נכון, כי איך זה הגיוני שלא אוכפים את זה? אבל ככה שמעתי.

לא הדלתות של הדירות עצמן, אלא רק דלתות מוצא בטוח במקום ציבורי, הווי אומר- דלת אש של חדר מדרגות מוגן, דלת יציאה מבנין וכל דלת יציאה בחלל ציבורי (מסחר וכדו') בבית פרטי זה לא כך.
הסיבה היא שבמקום בו יש התקהלות אנשים, עומס אנושי, בזמן שרי]ה או כל מפגע אחר, מרוב היסטריה של אנשים לצאת החוצה למקום בטוח הם נדחפים לכיוון היציאה ומה שקורה הוא שלא ניתן לפתוח את הדלת, לכן דלת כזו צריכה להיפתח לכיוון המילוט.
זה נוח לזכור את הסיבה כדי לדעת מתי צריך לפתוח החוצה ומתי לא.
ועוד יותר מזה- בבית פרטי, אני מדמיינת את עצמי דופקת למישהו בדלת ופתאום 'בום' חוטפת אותה לראש, לא נעים...

• הוסף לסימניות
מי עוד חושב כמו עדנה?

שינוי בתוכנית זה אומר לקחת שטח מהסלון.
הסלון קטן מאד וזה ברירת מחדל לגעת בו.
הלקוח מעדיף שהכניסה תהיה מכוערת וצפופה והעיקר שפנים הבית לא יינזק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י AutoCAD;2095923:
הלקוח מעדיף שהכניסה תהיה מכוערת וצפופה והעיקר שפנים הבית לא יינזק.

בדקתם הנדסת אנוש?
לדעתי הכניסה... לא תהיה משהו, צפופה זה בעדינות.

• הוסף לסימניות
אני חושבת (בלי לראות את התכנית הכוללת) שעדיף לקחת עוד 10 ס"מ ע"ח הבית ע"מ לקבל מדרגות נורמליות ונוחות, קחו בחשבון שעולים במדרגות דירה בקומה מעל ולא לחדרי שינה וכדו', זה אומר שאנשים מגיעים עם עגלות, קניות, רהיטים ועוד...
מה גם- שחזות הבית נדפקת עקב המדרגות הבעיתיות כאן...

• הוסף לסימניות
אין אופציה לתוספת של 10 ס"מ,
רק לשנות לגמרי ולהוריד מהסלון 90 ס"מ לכל רוחבו.

הלקוח הוא אברך שמכר את הגג שלו
את כל השטח שיש לו בהיתר להרחיב הוא מנייד לגג
כך שהוא נשאר עם בית קטן וסלון קטנטן שלא יוכל להרחיב לעולם.

ההתלבטות היא כזו,
או לבנות כמו התוכנית הנ"ל
או לשנות ולומר ללקוח שיתמודד עם הבית הקטן שלו :(

• הוסף לסימניות
על פניו התכנית הנוכחית (כנראה) בלתי אפשרית ולפיכך קשה לי לראות כאן התלבטות.
לדוגמה: מה גובה המדרגות? גם בגובה [מוגזם] של 17 ס"מ, הדלת הפנימית לא תעבור את גובה 2 מ'

תכנית מורחבת יותר (כולל מדרגות חוץ קיימות) תתן לנו אפשרות לנסות לחשוב על עוד משהו.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הייתי מציעה לך להעלות את התכנית הכוללת, לפעמים לעין מבחוץ יש הסתכלות שונה משל המעצב שחפר בתכנית שעות ע"ג שעות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה