מדריך לבעל עסק-התמודדות באופן עצמאי מול הרשויות

• הוסף לסימניות
אני יודעת שהרבה מייצגים נכבדים לא יאהבו את מה שאני כותבת,
אבל בכל זאת, מתוך מחשבה והכרות עם חתך מסוים באוכלוסיה החלטתי להעלות על הכתב את הגיגי
ומותר לכם לא להסכים ואפילו לחלוק.
עבדתי בעברי במשרד בני ברקי קלאסי וכעת אני עובדת בתל אביב עם אוכלסיית לקוחות שונה לחלוטין, אחת השוניות הבולטות הן, שבמגזר שלנו אנשים לא בטוחים ביכולותיהם, מאבדים עשתונות מול מכתב אומלל ממס הכנסה (אפילו שאין בו מספרים!) ומרגישים תלותיים לחלוטין באנשי המקצוע. וכל זה למרות כשרונות ברוכים ויכולות ניהול פיננסיות של העסק.
כמו שאתם יודעים לנהל את הרווחים שלכם, לתמחר, וכל מה שקשור לכסף בעסק שלכם, כך גם יש לכם יכולות לתרגם את הנתונים שלכם לדרישות מס הכנסה.

יכול להיות שתצטרכו הדרכה ספציפית לעסק שלכם, לדעת מה הוראות ניהול ספרים, באיזה צורה מדווחים, ועוד נתונים כלליים בשבילם לעיתים יש צורך להתייעץ עם בעל מקצוע בעיקר בשלבי הפתיחה.
אבל אין שום עניין באופן שוטף להיות תלותי בבעל מקצוע! זה אפשרי ואפילו לפעמים עדיף להתנהל גם חשבונאית באופן עצמאי.
(ולעמיתי למקצוע, גם לכם זה יהיה שווה, פחות התברברות עם מע"מ דוח חודשי, דוחות אישיים עם תלוש וחצי ועוד... אם תגדילו ראש, תתפתחו יותר, לקוחות יותר גדולים וכך גם אתם תגדלו)
ככלל ההמלצה שלי היא לנהל את השוטף באופן עצמאי, זה הכי קל ופשוט ובסופו של דבר זו רוטינה קבועה שרק צריך להשתפשף בה ואז זורמים איתה.
פתיחת תיקים ודוחות שנתיים עלולים לדרוש יותר ידע מקצועי.

ולכל המפחדים מביקורות פתע- רק שתדעו שמייצג לא הוא המגן, ובכל מקרה שהוא אתם אלו שתאלצו לעמוד מול המבקרים, וברגע האמת לא עוזר הרו"ח הצמוד, רק אתם והמבקר (והקב"ה כמובן!) הרו"ח בא לתקן נזקים אם ישנם אחרי הביקורת, ככה שאתם יכולים למנות אותו אז...

שניה לפני המדריך, הוא לא מיועד למי שהמחזורים שלו גדולים/מעסיק עובדים/שיש לו מלאי מסובך/השקעות בני"ע (רק לדוח השנתי)/סוחר בביטקויינים/ או כל עיסוק לא שגרתי אחר,
זה לכם- בעלי המקצועות הרגילים, שצריכים להוזיל מהרווחים המועטים שלכם עבור דוח אישי ומע"מ דו חודשי.

כלל אצבע-לכל אחת מהרשויות יש אתר אינטרנט נגיש עם כל המידע הבסיסי שכל עוסק צריך. תשתמשו במידע.
כמו כן אתר כל זכות מומלץ ביותר.

ישנן שלוש רשויות שבעלי עסקים מתמודדים מולם במועדים שונים,
מס הכנסה-אחת לשנה יש לדווח על פעילות העסק, מועד הדיווח ממרץ עד יוני (רצוי להתעדכן באתר אם יש אורכות)
מע"מ- מתחלק לשניים
1. עוסק פטור: (עד מחזור של 100,187 נכון לשנת 2019), מועד דיווח-אחת לשנה, בינואר.
2. עוסק מורשה: מי שמחזורו עולה על העוסק פטור או בעל מקצוע חופשי, מועד דיווח-אחת לחודש או חודשיים בהתאם להיקף הפעילות
ביטוח לאומי- מתחלק לשניים
1. עצמאי שאינו עומד על ההגדרה, לא משלם דמי ביטוח ולא מבוטח (מומלץ למי שעובד בנוסף כשכיר כך שיש לו ביטוח על הכנסה מסויימת, לא מומלץ לנשים בהריון כי לא יקבלו דמי לידה)
2. עצמאי שכן עומד על ההגדרה-חייב בתשלום דמי הביטוח באחוזים מהרווח. מועד התשלום-מידי חודש מקדמה, לאחר הגשת הדוח השנתי מתחייבים/מזדכים בהפרש.

פתיחת תיק-
מזל טוב! החלטת לפתוח תיק.
פתיחת תיק נעשית במס הכנסה ובמע"מ, ביטוח הלאומי מתעדכן ממס הכנסה על פתיחת התיק. (תחפשו-מדריך לפתיחת עסק)
עליך להגיע למשרד עם המידע:
1. מה סוג העיסוק שלך
2. מה המחזור השנתי הצפוי
3. האם אתה רוצה להיות עוסק פטור או חייב
4. מאיפה אתה מתכנן לנהל את העסק
5. האם צפוי לך רווח חייב במס (האם אתה מנצל את כל נקודות הזיכוי שלך) או לא
את הטופס יש לקורא בעיון, לא למלא פרטים לא רלוונטיים ובמידת הצורך להעזר בפקיד, תזכיר לעצמך-הפקיד נמצא כאן בשביל לשרת אותך (לפעמים הם מתנהגים בצורה שאפשר לשכוח את זה...).
אחרי שנפתח לך התיק במס הכנסה ובמע"מ אתה יכול להתחיל את הפעילות.
במידה ואתה לא צופה חבות במס, עליך להגיש בקשה לביטול מקדמות למס הכנסה.
במידה ואתה רוצה להיות עצמאי שאינו עומד בהגדרה, עליך להגיש מכתב לביטוח לאומי בעניין.
הערה: אם את לפני לידה, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע על מנת שיפתח בצורה שתוכלי לקבל את החל"ד מבט"ל.

ניהול שוטף-
כל בעל עסק מחוייב לנהל ספרי חשבונות לפי הוראות ניהול ספרים, יש הוראות בסיסיות לכל נישום, ופירוט ספציפי יותר ב"תוספות" להוראות הבסיסיות.
הביקורות המפורסמות של מס הכנסה מתמקדות בניהול הספרים, ככה שעליך לנהל אותם בצורה מדוקדקת. (רק להזכירך, הניהול הזה לא קשור כלל לייצוג בידי רו"ח/יוע"מ, זה ניהול שוטף יומיומי שלך כבעל עסק)
אם אתה עוסק מורשה, אני ממליצה כן לפנות לבעל מקצוע על מנת לקבל הדרכה ספציפית לעסקך, ומכאן ואילך להתנהל באופן עצמאי. אתה יכול לנהל את החשבוניות מפנקס ידני או מתוכנה (יש היום המון נגישות וזולות), אני ממליצה על תוכנה כדוגמת ריווחית שיש לה ממשק נוח וקל לקליטה שבה תוכל גם לנהל את ההוצאות (וכך תוכל לראות און ליין את הרווחיות) ואת הדיווחים החודשיים לרשויות.
אם אתה מנהל פנקס ידני, תצטרך לקנות חוברת של תקבולים ותשלומים ובה לרשום את החשבוניות של ההוצאות והכנסות, רצוי לפתוח לכל תקופת דיווח למע"מ עמוד חדש על מנת שתוכל לסכם בקלות.
דיווח למע"מ- אחת לתקופה של חודש או חודשיים, עליך לדווח על מחזור הכנסותיך על מנת לשלם את המע"מ שנצבר אצלך בגינו. מע"מ מתיר לך לקזז את המס ששלמת בגין הוצאות שנצברו לך במהלך עסקך -נקראות תשומות.
ככלל, תשומות מותרות בניכוי רק אם שמשו לעסק,
חריג-תשומות בגין רכב (דלק ואחזקה) שבהם מותר בניכוי רק 2/3 מהתשומה, (מצד שני, כל חשבונית דלק מותרת, לא רק מה שלצורך העסק)
וכן-תשומות בגין כיבודים וביגוד שכלל לא מותרות
אם העסק שלך בבית, מותר לך להשתמש בהוצאות של חשמל ומים באחוז השימוש של העסק בבית, לדוגמא בית עם 4 חדרים שחדר אחד שייך לעסק, 25% מההוצאות יוכרו
עוסק פטור-אין דיווחים במהלך השנה. רק צריך להיות עם יד על הדופק לוודא שמחזור הכנסותיך לא עלה על הקבוע בחוק ובמידה וכן, אתה הופך להיות עוסק מורשה ועליך לדווח למע"מ על כך.
ביטוח לאומי-תשלומי מקדמות קבועים חודשיים
מס הכנסה-תשלומי מקדמות, אחוז מההכנסות

רצוי מאוד לבדוק מידי תקופה או לקראת סוף השנה האם הרווחים השתנו מהצפי, ולערוך סימולציות (יש אתרים חינמיים רבים שמאפשרים לעשות זאת) על מנת לוודא שהמקדמות ששילמת למס הכנסה וביטוח לאומי תואמות את הצפי לשנת המס.

דוח שנתי-
מע"מ- בעצם זה מעניין רק את העוסקים הפטורים, נחתם כל השנה, עכשיו עליכם לסכם את כל ההכנסות שהיו לכם השנה ולדווח. תקבלו מכתב ממע"מ שמזכיר לכם על זה ומסביר באיזה אופנים אפשר לדווח.

דוח שנתי למס הכנסה
אם אתם שכירים שרוצים החזר מס, בבקשה תעשו לעצמכם טובה ותכינו לבד, כן שוב רק אם מה שיש לכם זה תלושי משכורת ותלושי משכורת וזהו. רק בבקשה, תבדקו בסימולטור שבאמת מגיע לכם החזר. ואל תשכחו לעדכן את כל הילדים, ואם יש לכם נטול יכולת, ואם אתם גרים בישוב עם הטבה... תקראו טוב טוב את כל הזיכויים ואל תשכחו לסמן את כל הרלוונטי עבורכם.

לעוסקים הוא כבר יותר מסובך, רבים וטובים מתנהלים לבד במהלך השנה ובסיומה פונים לעזרת בעל מקצוע,
אבל אם אתם מרוויחים גרוש וחצי מהעסק+תלוש אחד או שניים, אז באמת אין שום סיבה שאת כל הרווח שצברתם תעבירו לידי גורם מטפל.
בחודש מרץ תקבלו מהמעסיק שלכם טופס 106, הטופס כתוב בעברית לא בסינית, כדאי שתזכרו.
ליד כל סכום שרשום (ולא רשום הרבה סכומים) יש מספר בסוגריים, המספר הזה הוא המדריך להיכן לשייך את הסכום בדוח השנתי.
בדוח השנתי יש קוביות שליד כל אחת מהן יש מספר, כעת עליך ל"שדך" בין המספרים בטופס 106 לאלו בתלוש.
שים לב! עליך לשייך בדוח את התלוש של כל בן זוג אליו ולא להתבלבל ולהכניס את התלוש שלך לשלה ולהפך. לכל אחד יש עמודה אישית שלו.
וכעת-הפרטים של העסק
עליך להכין דוח רווח והפסד,
ממש לא קשה כמו שנשמע.
לרכז את כל ההכנסות וכל סוג של הוצאה ביחד, הכנסה פחות הוצאה זה הרווח, (אבל בבקשה, תסתכלו קודם בדוגמאות שיש ברשת)
עכשיו-צריך לתאם הוצאות.
מה הכוונה?
מס הכנסה, כמו מע"מ לא מרשה לך להשתמש בכל הוצאה ב-100% ולכן אנחנו עורכים דוח שמתאם את הרווח/הפסד שהצגנו למה שמס הכנסה מרשה.
ומה הוא לא מרשה? הקלאסיים הם-
הוצאות אחזקת רכב-55% לא מוכר
ביגוד וכיבודים-20% לא מוכר
טלפון סלולרי-הנמוך מ1260 ש"ח או 50% מההוצאה
ויש גם עוד כמו חלק מהוצאות טיסה לחו"ל - תקראו כאן
מה עושים כשהתוצאה היא רווח-
רושמים את הסכום בקוביה המתאימה בדוח
upload_2019-1-25_1-33-36.png

כשיש הפסד משאירים את הקוביות הנ"ל ריקות כמובן, ואז יש אפשרות לקזז אותו מהכנסה אחרת שלך, כל הכנסה, משכורת מבחינתי, כי ברגע שיש לך עוד דברים, אז אתה הולך לבעל מקצוע סכמנו, כן?!
ההפסד שנשאר רושמים כאן-
upload_2019-1-25_1-35-56.png

עכשיו אתה צריך לרשום את המחזור שלך מהעסק השנה, את זה רושמים כאן-
upload_2019-1-25_1-36-59.png

וכאן-
upload_2019-1-25_1-37-31.png

וכמעט שכחתי.... אתה חייב לוודא שהמחזור שאתה רושם בדוח יהיה תואם למה שדווחת למע"מ! זה בקרה בסיסית.

יש גם דוח לעוסקים שההכנסה שלהם נמוכה, פרטים כאן

זה בגדול,
מקווה שלא שכחתי דברים.
אתם יכולים לשאול ומקסימום אערוך את ההודעה

• הוסף לסימניות
מעולה - ייש"כ על הפירוט המלא (או לא) מי שמבין ויודע בעצמו לעשות כל מה שנכתב בתקווה שאכן זה מתאים לכל אחד כמו שנכתב.

מהניסיון שלי לאחר הגשת מאות רבות של דוחות אוכל לומר שלמדתי הרבה דברים חדשים על הלקוחות ועל הדוחות עצמם בכל שנה ושנה מחדש.

טיפלתי גם באוכלוסיות לא מבני ברק והבנתי גם איך הם מתנהלים לבד....

אני מתלבט אם להגיב או לא, כי אני הרי נוגע בדבר אבל מי שמכיר אותי יודע שאכעס על מי שיגיש בעצמו יותר ממי שיפנה למייצג אחר (בשבילו ולטובתו) כמובן אם לא למד היטב את התחום.

שאלה:
האם כשאני צריך לעשות שינוי בבלנק או בלוגו אני תלותי בגרפיקאי ?
נראה לי שיותר פשוט ללמוד איך עושים את זה במקום לפנות שוב ושוב לגרפיקאי שלוקח מאות שקלים על כל שינוי ?
הרבה יותר ממה שכן כתוב, א"א לכתוב מע"ג הפורום למי שמבין...

כחובש ב"איחוד הצלה" פונים אלי הרבה עם שאלות רפואיות - ישנם כמובן רבים שיודעים לתת מענה, אבל אני יודע לומר שבקורס חובשים של כמה מאות שעות לא יכולים ללמוד רפואה, אבל תמיד יש את אלה שיודעים הכל מבחינתם אפשר לסגור את חדרי המיון שם מועסקים רופאים לכל תחום ותחום...

יש אנשים שאצלם זה בושה להיעזר באיש מקצוע (חשמלאי, יועץ משכנתא, מעצב וכדו') ויש אנשים שמבינים שישנם אנשים שיכולים לחסוך להם זמן ולפעמים גם כסף ועגמת נפש וגובים תרומה עבור השירות שהם נותנים.

• הוסף לסימניות
כחובש ב"איחוד הצלה" פונים אלי הרבה עם שאלות רפואיות - ישנם כמובן רבים שיודעים לתת מענה, אבל אני יודע לומר שבקורס חובשים של כמה מאות שעות לא יכולים ללמוד רפואה, אבל תמיד יש את אלה שיודעים הכל מבחינתם אפשר לסגור את חדרי המיון שם מועסקים רופאים לכל תחום ותחום...
האנלוגיה לדעתי לא נכונה לדבריך,
לפי המשל, בנמשל - אני הוא הרופא,
ולרופא יש סמכות להחליט מתי המקרה מצריך אשפוז, ומתי שחרור...

ורק להבהרה-אני אומרת את דברי מתוך מבט יותר כוללני, אני רואה שרו"ח פה מתעסקים ומתברברים על מע"מ ועוסקים פטורים, בשביל זה למדתם? השקעתם?
תנו לאנשים את הכלים ביד, יש המון דברים שבעל עסק מוכשר יכול לעשות בעצמו, ותתעסקו אתם עם דברים גדולים כפי השכלתכם. תוכלו להיות יועצים ומדריכים לעוסקים פה, לא לעשות את העבודה השחורה.
חבר'ה תגדלו! תרימו את הראש ותתפתחו!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

ורק להבהרה-אני אומרת את דברי מתוך מבט יותר כוללני, אני רואה שרו"ח פה מתעסקים ומתברברים על מע"מ ועוסקים פטורים, בשביל זה למדתם? השקעתם?
תנו לאנשים את הכלים ביד, יש המון דברים שבעל עסק מוכשר יכול לעשות בעצמו, ותתעסקו אתם עם דברים גדולים כפי השכלתכם. תוכלו להיות יועצים ומדריכים לעוסקים פה, לא לעשות את העבודה השחורה.
אל תדאגי להשכלה ולהתפתחות שלנו...
רו"ח "מתברברים" כהגדרתך פה בפורום בעניין עוסקים פטורים כי זה אופי השאלות פה בפורום. פשוט מאד.
אם היו עולות פה סוגיות בביקורת חברות, שאלות על תוכנת ביקורת, דוחות למדען הראשי וחישוב EBITDA גם היית מוצאת מי שיענה. לעת עתה אנחנו עונים לשאלות שעלו.

• הוסף לסימניות
ויש אנשים שמבינים שאפשר ללמוד ולהבין
גם בלי תעודה רשמית.....
אפשר להבין וגם כדאי ורצוי להתמצא.
אבל זה לא מייתר את המקצוע ואת ההיעזרות באנשי המקצוע בזמנים מסוימים.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שהרבה מייצגים נכבדים לא יאהבו את מה שאני כותבת,
אבל בכל זאת, מתוך מחשבה והכרות עם חתך מסוים באוכלוסיה החלטתי להעלות על הכתב את הגיגי
ומותר לכם לא להסכים ואפילו לחלוק.
עבדתי בעברי במשרד בני ברקי קלאסי וכעת אני עובדת בתל אביב עם אוכלסיית לקוחות שונה לחלוטין, אחת השוניות הבולטות הן, שבמגזר שלנו אנשים לא בטוחים ביכולותיהם, מאבדים עשתונות מול מכתב אומלל ממס הכנסה (אפילו שאין בו מספרים!) ומרגישים תלותיים לחלוטין באנשי המקצוע. וכל זה למרות כשרונות ברוכים ויכולות ניהול פיננסיות של העסק.
כמו שאתם יודעים לנהל את הרווחים שלכם, לתמחר, וכל מה שקשור לכסף בעסק שלכם, כך גם יש לכם יכולות לתרגם את הנתונים שלכם לדרישות מס הכנסה.

יכול להיות שתצטרכו הדרכה ספציפית לעסק שלכם, לדעת מה הוראות ניהול ספרים, באיזה צורה מדווחים, ועוד נתונים כלליים בשבילם לעיתים יש צורך להתייעץ עם בעל מקצוע בעיקר בשלבי הפתיחה.
אבל אין שום עניין באופן שוטף להיות תלותי בבעל מקצוע! זה אפשרי ואפילו לפעמים עדיף להתנהל גם חשבונאית באופן עצמאי.
(ולעמיתי למקצוע, גם לכם זה יהיה שווה, פחות התברברות עם מע"מ דוח חודשי, דוחות אישיים עם תלוש וחצי ועוד... אם תגדילו ראש, תתפתחו יותר, לקוחות יותר גדולים וכך גם אתם תגדלו)
ככלל ההמלצה שלי היא לנהל את השוטף באופן עצמאי, זה הכי קל ופשוט ובסופו של דבר זו רוטינה קבועה שרק צריך להשתפשף בה ואז זורמים איתה.
פתיחת תיקים ודוחות שנתיים עלולים לדרוש יותר ידע מקצועי.

ולכל המפחדים מביקורות פתע- רק שתדעו שמייצג לא הוא המגן, ובכל מקרה שהוא אתם אלו שתאלצו לעמוד מול המבקרים, וברגע האמת לא עוזר הרו"ח הצמוד, רק אתם והמבקר (והקב"ה כמובן!) הרו"ח בא לתקן נזקים אם ישנם אחרי הביקורת, ככה שאתם יכולים למנות אותו אז...

שניה לפני המדריך, הוא לא מיועד למי שהמחזורים שלו גדולים/מעסיק עובדים/שיש לו מלאי מסובך/השקעות בני"ע (רק לדוח השנתי)/סוחר בביטקויינים/ או כל עיסוק לא שגרתי אחר,
זה לכם- בעלי המקצועות הרגילים, שצריכים להוזיל מהרווחים המועטים שלכם עבור דוח אישי ומע"מ דו חודשי.

כלל אצבע-לכל אחת מהרשויות יש אתר אינטרנט נגיש עם כל המידע הבסיסי שכל עוסק צריך. תשתמשו במידע.
כמו כן אתר כל זכות מומלץ ביותר.

ישנן שלוש רשויות שבעלי עסקים מתמודדים מולם במועדים שונים,
מס הכנסה-אחת לשנה יש לדווח על פעילות העסק, מועד הדיווח ממרץ עד יוני (רצוי להתעדכן באתר אם יש אורכות)
מע"מ- מתחלק לשניים
1. עוסק פטור: (עד מחזור של 100,187 נכון לשנת 2019), מועד דיווח-אחת לשנה, בינואר.
2. עוסק מורשה: מי שמחזורו עולה על העוסק פטור או בעל מקצוע חופשי, מועד דיווח-אחת לחודש או חודשיים בהתאם להיקף הפעילות
ביטוח לאומי- מתחלק לשניים
1. עצמאי שאינו עומד על ההגדרה, לא משלם דמי ביטוח ולא מבוטח (מומלץ למי שעובד בנוסף כשכיר כך שיש לו ביטוח על הכנסה מסויימת, לא מומלץ לנשים בהריון כי לא יקבלו דמי לידה)
2. עצמאי שכן עומד על ההגדרה-חייב בתשלום דמי הביטוח באחוזים מהרווח. מועד התשלום-מידי חודש מקדמה, לאחר הגשת הדוח השנתי מתחייבים/מזדכים בהפרש.

פתיחת תיק-
מזל טוב! החלטת לפתוח תיק.
פתיחת תיק נעשית במס הכנסה ובמע"מ, ביטוח הלאומי מתעדכן ממס הכנסה על פתיחת התיק. (תחפשו-מדריך לפתיחת עסק)
עליך להגיע למשרד עם המידע:
1. מה סוג העיסוק שלך
2. מה המחזור השנתי הצפוי
3. האם אתה רוצה להיות עוסק פטור או חייב
4. מאיפה אתה מתכנן לנהל את העסק
5. האם צפוי לך רווח חייב במס (האם אתה מנצל את כל נקודות הזיכוי שלך) או לא
את הטופס יש לקורא בעיון, לא למלא פרטים לא רלוונטיים ובמידת הצורך להעזר בפקיד, תזכיר לעצמך-הפקיד נמצא כאן בשביל לשרת אותך (לפעמים הם מתנהגים בצורה שאפשר לשכוח את זה...).
אחרי שנפתח לך התיק במס הכנסה ובמע"מ אתה יכול להתחיל את הפעילות.
במידה ואתה לא צופה חבות במס, עליך להגיש בקשה לביטול מקדמות למס הכנסה.
במידה ואתה רוצה להיות עצמאי שאינו עומד בהגדרה, עליך להגיש מכתב לביטוח לאומי בעניין.
הערה: אם את לפני לידה, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע על מנת שיפתח בצורה שתוכלי לקבל את החל"ד מבט"ל.

ניהול שוטף-
כל בעל עסק מחוייב לנהל ספרי חשבונות לפי הוראות ניהול ספרים, יש הוראות בסיסיות לכל נישום, ופירוט ספציפי יותר ב"תוספות" להוראות הבסיסיות.
הביקורות המפורסמות של מס הכנסה מתמקדות בניהול הספרים, ככה שעליך לנהל אותם בצורה מדוקדקת. (רק להזכירך, הניהול הזה לא קשור כלל לייצוג בידי רו"ח/יוע"מ, זה ניהול שוטף יומיומי שלך כבעל עסק)
אם אתה עוסק מורשה, אני ממליצה כן לפנות לבעל מקצוע על מנת לקבל הדרכה ספציפית לעסקך, ומכאן ואילך להתנהל באופן עצמאי. אתה יכול לנהל את החשבוניות מפנקס ידני או מתוכנה (יש היום המון נגישות וזולות), אני ממליצה על תוכנה כדוגמת ריווחית שיש לה ממשק נוח וקל לקליטה שבה תוכל גם לנהל את ההוצאות (וכך תוכל לראות און ליין את הרווחיות) ואת הדיווחים החודשיים לרשויות.
אם אתה מנהל פנקס ידני, תצטרך לקנות חוברת של תקבולים ותשלומים ובה לרשום את החשבוניות של ההוצאות והכנסות, רצוי לפתוח לכל תקופת דיווח למע"מ עמוד חדש על מנת שתוכל לסכם בקלות.
דיווח למע"מ- אחת לתקופה של חודש או חודשיים, עליך לדווח על מחזור הכנסותיך על מנת לשלם את המע"מ שנצבר אצלך בגינו. מע"מ מתיר לך לקזז את המס ששלמת בגין הוצאות שנצברו לך במהלך עסקך -נקראות תשומות.
ככלל, תשומות מותרות בניכוי רק אם שמשו לעסק,
חריג-תשומות בגין רכב (דלק ואחזקה) שבהם מותר בניכוי רק 2/3 מהתשומה, (מצד שני, כל חשבונית דלק מותרת, לא רק מה שלצורך העסק)
וכן-תשומות בגין כיבודים וביגוד שכלל לא מותרות
אם העסק שלך בבית, מותר לך להשתמש בהוצאות של חשמל ומים באחוז השימוש של העסק בבית, לדוגמא בית עם 4 חדרים שחדר אחד שייך לעסק, 25% מההוצאות יוכרו
עוסק פטור-אין דיווחים במהלך השנה. רק צריך להיות עם יד על הדופק לוודא שמחזור הכנסותיך לא עלה על הקבוע בחוק ובמידה וכן, אתה הופך להיות עוסק מורשה ועליך לדווח למע"מ על כך.
ביטוח לאומי-תשלומי מקדמות קבועים חודשיים
מס הכנסה-תשלומי מקדמות, אחוז מההכנסות

רצוי מאוד לבדוק מידי תקופה או לקראת סוף השנה האם הרווחים השתנו מהצפי, ולערוך סימולציות (יש אתרים חינמיים רבים שמאפשרים לעשות זאת) על מנת לוודא שהמקדמות ששילמת למס הכנסה וביטוח לאומי תואמות את הצפי לשנת המס.

דוח שנתי-
מע"מ- בעצם זה מעניין רק את העוסקים הפטורים, נחתם כל השנה, עכשיו עליכם לסכם את כל ההכנסות שהיו לכם השנה ולדווח. תקבלו מכתב ממע"מ שמזכיר לכם על זה ומסביר באיזה אופנים אפשר לדווח.

דוח שנתי למס הכנסה
אם אתם שכירים שרוצים החזר מס, בבקשה תעשו לעצמכם טובה ותכינו לבד, כן שוב רק אם מה שיש לכם זה תלושי משכורת ותלושי משכורת וזהו. רק בבקשה, תבדקו בסימולטור שבאמת מגיע לכם החזר. ואל תשכחו לעדכן את כל הילדים, ואם יש לכם נטול יכולת, ואם אתם גרים בישוב עם הטבה... תקראו טוב טוב את כל הזיכויים ואל תשכחו לסמן את כל הרלוונטי עבורכם.

לעוסקים הוא כבר יותר מסובך, רבים וטובים מתנהלים לבד במהלך השנה ובסיומה פונים לעזרת בעל מקצוע,
אבל אם אתם מרוויחים גרוש וחצי מהעסק+תלוש אחד או שניים, אז באמת אין שום סיבה שאת כל הרווח שצברתם תעבירו לידי גורם מטפל.
בחודש מרץ תקבלו מהמעסיק שלכם טופס 106, הטופס כתוב בעברית לא בסינית, כדאי שתזכרו.
ליד כל סכום שרשום (ולא רשום הרבה סכומים) יש מספר בסוגריים, המספר הזה הוא המדריך להיכן לשייך את הסכום בדוח השנתי.
בדוח השנתי יש קוביות שליד כל אחת מהן יש מספר, כעת עליך ל"שדך" בין המספרים בטופס 106 לאלו בתלוש.
שים לב! עליך לשייך בדוח את התלוש של כל בן זוג אליו ולא להתבלבל ולהכניס את התלוש שלך לשלה ולהפך. לכל אחד יש עמודה אישית שלו.
וכעת-הפרטים של העסק
עליך להכין דוח רווח והפסד,
ממש לא קשה כמו שנשמע.
לרכז את כל ההכנסות וכל סוג של הוצאה ביחד, הכנסה פחות הוצאה זה הרווח, (אבל בבקשה, תסתכלו קודם בדוגמאות שיש ברשת)
עכשיו-צריך לתאם הוצאות.
מה הכוונה?
מס הכנסה, כמו מע"מ לא מרשה לך להשתמש בכל הוצאה ב-100% ולכן אנחנו עורכים דוח שמתאם את הרווח/הפסד שהצגנו למה שמס הכנסה מרשה.
ומה הוא לא מרשה? הקלאסיים הם-
הוצאות אחזקת רכב-55% לא מוכר
ביגוד וכיבודים-20% לא מוכר
טלפון סלולרי-הנמוך מ1260 ש"ח או 50% מההוצאה
ויש גם עוד כמו חלק מהוצאות טיסה לחו"ל - תקראו כאן
מה עושים כשהתוצאה היא רווח-
רושמים את הסכום בקוביה המתאימה בדוחצפה בקובץ המצורף 434349
כשיש הפסד משאירים את הקוביות הנ"ל ריקות כמובן, ואז יש אפשרות לקזז אותו מהכנסה אחרת שלך, כל הכנסה, משכורת מבחינתי, כי ברגע שיש לך עוד דברים, אז אתה הולך לבעל מקצוע סכמנו, כן?!
ההפסד שנשאר רושמים כאן-
צפה בקובץ המצורף 434350

עכשיו אתה צריך לרשום את המחזור שלך מהעסק השנה, את זה רושמים כאן-
צפה בקובץ המצורף 434351
וכאן-
צפה בקובץ המצורף 434352
וכמעט שכחתי.... אתה חייב לוודא שהמחזור שאתה רושם בדוח יהיה תואם למה שדווחת למע"מ! זה בקרה בסיסית.

יש גם דוח לעוסקים שההכנסה שלהם נמוכה, פרטים כאן

זה בגדול,
מקווה שלא שכחתי דברים.
אתם יכולים לשאול ומקסימום אערוך את ההודעה
1. יישר כח שהעלית נקודות חשובות על הכתב. מומלץ לכל עוסק , גם אם אינו מתנהל לבד להתמצא בנושאים אלו. מה גם שאי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.

2. סוגיות שלא נידונו: מה עם תשלומי משכורות. אופן פתיחת תיק ניכויים ודיווח 102 למ"ה וב"ל, דיווח 126 חציוני ושנתי לב"ל, שידור טופס 126 שנתי למ"ה. כמו כן דיווח 856 במקרה של תש' שכירות?

3. סוגיות שלא נידונו #2 : מה לגבי ההיבט הטכני של דוחות סוף שנה- דיווח ידני/ שידור מקוון של טופס 1301, טופס 867 , נספח ג, נספח ד' ועוד?

4. סוגיות שלא נידונו #3 - ניהול רכוש קבוע וטופס פחת רלוונטי גם לעוסק פטור.

5. כל הנ"ל מוכיח שאכן אין סוף לסוגיות שעולות ולכן פשוט אי אפשר להמליץ באופן גורף לכל עוסק פטור בכל ענף להסתדר לבד בשוטף ובטח שלא להגיש לבד דוחות שנתיים למס הכנסה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ויש אנשים שמבינים שאפשר ללמוד ולהבין
גם בלי תעודה רשמית.....

נכון מאוד!! אחזור ואומר שוב ושוב מי שמבין ויודע כל מה שנדרש יכול להגיש דוחות ולהתנהל בעצמו!
אבל לבוא ולהגיד לאחרים לעשות כמוהו זה עלול לגרום להם נזק (מניסיון)

הכוונה שלי היתה לומר שלא כל מי שיודע ולמד משהו, הוא כבר חייב להבין בהכל...

אני רואה שרו"ח פה מתעסקים ומתברברים על מע"מ ועוסקים פטורים, בשביל זה למדתם? השקעתם?
תוכלו לראות כאן אשכולות של הרבה בעלי מקצוע שנתנו את כל ההסברים למי ששאל כבר שנים זה לא חדש.

הדבר היחיד שנכתב כאן הרבה הוא שלא כל אחד מתאים לטפל בעצמו מול הרשויות וזה גם מה שאתם כותבים ....

הייתי מציע לכם להציע שירות של "הגשת דוחות" לעסקים קטנים במחיר מינימלי, לדעתי יש כאן הרבה מאוד שיעדיפו שירות מכם ולא לקרוא את מה שנכתב.

• הוסף לסימניות
מדריך מושקע,
אני מסכימה איתך בנוגע להתנהלות השוטפת, המון לקוחות יכולים לקחת בהליכה את זה.

נראה שהתפספס לך כמה דברים-אישור ניהול ספרים וניכוי מס במקור, רכוש קבוע.

• הוסף לסימניות
נכון מאוד!! אחזור ואומר שוב ושוב מי שמבין ויודע כל מה שנדרש יכול להגיש דוחות ולהתנהל בעצמו!
אבל לבוא ולהגיד לאחרים לעשות כמוהו זה עלול לגרום להם נזק (מניסיון)
המטרה היא לומר שלא תמיד חייבים ליווי, וכדאי לבדוק קודם לבד האם זה פשוט או מורכב

• הוסף לסימניות
לפני הדו"ח- אפשר שאלה קטנה, פיצפונת על ניהול ספר תקבולים תשלומים?
רושמים את ההוצאות וההכנסות לפי תאריך או מפרידים עמודים? (עמ' 1 להוצאות עמ' 2 להכנסות)
מה עושים עם הוצאות שמוכרות חלקית? רושמים רק את החלק?

ומה עושים במקרה של טעות?
(או שרק לי יכולות לקרות טעויות :eek:)

• הוסף לסימניות
לשאלתך מנוחהלה-
אין חובה למלא את דוח תקבולים ותשלומים לפי תאריכים,
אבל מומלץ את ההכנסות כן למלא לפי הרצף שלהם.
ולהקדיש לכל חודש עמוד, אלא אם כן יש לך מעט מאוד חשבוניות חודשיות ולשנה מספיק לך עמוד או שניים שאז את יכולה הכל ביחד.
הוצאות שמוכרות חלקית רושמים רק את החלק המוכר, ורושמים בפרטים (לדוג' ארנונה 25%)

וטעויות קורות לכל אחד,
יועצת מס חכמה למדה אותי פעם שכמעט כל טעות ניתנת לתיקון, אז בלי לחץ.
איפה טעויות?
ברישום בתקת"ש- מוחקים עם פס מעל השורה השגויה. לא עם טיפקס!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: