- הוסף לסימניות
בא אני יראה לכם איך לעשות את זה כמו מקצוענים !
דבר ראשון , לגוגל יש מדריך איך לכתוב TTS בצורה מקצועית [מצורף ב pdf] וסתם כדאי שתכנסו לאתר בקישור יש שם הרבה דברים אבל איך תזכרו את כל זה ?
אז זהו שאתם לא צריכים !
פשוט קחו את הקובץ המצורף (ה pdf של המדריך )
תעלו את ל gemini - ותבקשו ממנו ליצור את מה שהייתם רוצים ,
לדוגמא - שיעור ראשון בלימוד שפת פייתון על פי המדריך והוא מיד ידע ליצור טיוטה בדיוק לקול המתאים למשימה שלכם לטונים וכדומה ואם יש לכם בקשות ספציפיות פשוט תגידו לג'מיני בשפה שלכם מה הייתם רוצים והוא יעשה את זה בשפה המקצועית
הנה הטיוטה שהוא הביא לי
# AUDIO PROFILE: Alex
## "Python: Zero to Hero - Episode 1"
## THE SCENE: A Professional Home Studio
The room is acoustically treated with soft foam, creating a very "dry" and intimate sound. Outside, faint rain taps against the window, enhancing the cozy atmosphere inside. Alex sits close to the microphone, speaking as if he is talking to a good friend over coffee.
### DIRECTOR'S NOTES
* **Voice:** Zephyr (Bright).
* **Style:** Use the "Vocal Smile" technique. The tone should be warm, encouraging, and highly infectious.
* **Pacing:** Energetic but with deliberate pauses after key concepts to let them sink in[cite: 219].
* **Dynamics:** Punchy consonants on excitement words like "Pייתון" (Python) and "Cוד" (Code).
* **Intonation:** Treat the Hebrew sentences with natural, conversational flow, not like a news anchor.
#### TRANSCRIPT
**Alex:**
שלום לכולם! איזה כיף שחזרתם, או בעצם... איזה כיף שהצטרפתם בפעם הראשונה. ברוכים הבאים לפרק הבכורה של "פייתון מאפס לגיבור".
אני אלכס, והיום אנחנו הולכים לשבור מיתוס ענק.
תקשיבו, אני יודע מה עובר לכם בראש. אתם שומעים את המילה "תכנות" ואתם מדמיינים מסכים שחורים עם אותיות ירוקות שרצות מהר, נכון? אתם מדמיינים מתמטיקה מסובכת, נוסחאות שאף אחד לא מבין, ואנשים שלא ישנו שבוע.
אז תנו לי לעצור אתכם כבר עכשיו. זה לא הסיפור שלנו.
היום אנחנו מתחילים ללמוד פייתון. ולמה דווקא פייתון? כי פייתון היא שפה שתוכננה לבני אדם, לא למחשבים. כשגווידו ואן רוסום המציא אותה, הוא רצה שפה שקוראים אותה בדיוק כמו שקוראים אנגלית.
תחשבו על זה ככה: בשפות אחרות, כדי להגיד למחשב להדפיס מילה על המסך, צריך לכתוב לפעמים חמש או שש שורות של קוד מוזר עם סוגריים מרובעים ונקודה-פסיק. בפייתון? אתם פשוט כותבים את המילה "פרינט" (Print). וזהו. המחשב מבין.
וזה הקסם. זה מאפשר לכם להתמקד ב*מה* אתם רוצים ליצור, ולא בלהילחם עם המקלדת.
אבל אל תטעו בפשטות הזאת. פייתון היא מפלצת של כוח. משתמשים בה בנאס"א כדי לנתח נתונים מהחלל, בנטפליקס כדי להמליץ לכם על הסדרה הבאה, ובכל מהפכת הבינה המלאכותית שקורית עכשיו סביבנו. הכל פייתון.
אז מה הולך לקרות בפודקאסט הזה? אנחנו נתחיל מהבסיס הכי פשוט. נלמד מה זה משתנים, איך מחשב מקבל החלטות, ואיך יוצרים לולאות. ובסוף? בסוף אתם תבנו משחקים ותוכנות משלכם.
אז קחו נשימה עמוקה. תכינו לכם כוס קפה גדולה. אנחנו יוצאים למסע שישנה את איך שאתם חושבים, ואני מבטיח לכם – זה הולך להיות הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים.
מוכנים לכתוב את ה-"Hello World" הראשון שלכם? יאללה, בואו נתחיל.
## "Python: Zero to Hero - Episode 1"
## THE SCENE: A Professional Home Studio
The room is acoustically treated with soft foam, creating a very "dry" and intimate sound. Outside, faint rain taps against the window, enhancing the cozy atmosphere inside. Alex sits close to the microphone, speaking as if he is talking to a good friend over coffee.
### DIRECTOR'S NOTES
* **Voice:** Zephyr (Bright).
* **Style:** Use the "Vocal Smile" technique. The tone should be warm, encouraging, and highly infectious.
* **Pacing:** Energetic but with deliberate pauses after key concepts to let them sink in[cite: 219].
* **Dynamics:** Punchy consonants on excitement words like "Pייתון" (Python) and "Cוד" (Code).
* **Intonation:** Treat the Hebrew sentences with natural, conversational flow, not like a news anchor.
#### TRANSCRIPT
**Alex:**
שלום לכולם! איזה כיף שחזרתם, או בעצם... איזה כיף שהצטרפתם בפעם הראשונה. ברוכים הבאים לפרק הבכורה של "פייתון מאפס לגיבור".
אני אלכס, והיום אנחנו הולכים לשבור מיתוס ענק.
תקשיבו, אני יודע מה עובר לכם בראש. אתם שומעים את המילה "תכנות" ואתם מדמיינים מסכים שחורים עם אותיות ירוקות שרצות מהר, נכון? אתם מדמיינים מתמטיקה מסובכת, נוסחאות שאף אחד לא מבין, ואנשים שלא ישנו שבוע.
אז תנו לי לעצור אתכם כבר עכשיו. זה לא הסיפור שלנו.
היום אנחנו מתחילים ללמוד פייתון. ולמה דווקא פייתון? כי פייתון היא שפה שתוכננה לבני אדם, לא למחשבים. כשגווידו ואן רוסום המציא אותה, הוא רצה שפה שקוראים אותה בדיוק כמו שקוראים אנגלית.
תחשבו על זה ככה: בשפות אחרות, כדי להגיד למחשב להדפיס מילה על המסך, צריך לכתוב לפעמים חמש או שש שורות של קוד מוזר עם סוגריים מרובעים ונקודה-פסיק. בפייתון? אתם פשוט כותבים את המילה "פרינט" (Print). וזהו. המחשב מבין.
וזה הקסם. זה מאפשר לכם להתמקד ב*מה* אתם רוצים ליצור, ולא בלהילחם עם המקלדת.
אבל אל תטעו בפשטות הזאת. פייתון היא מפלצת של כוח. משתמשים בה בנאס"א כדי לנתח נתונים מהחלל, בנטפליקס כדי להמליץ לכם על הסדרה הבאה, ובכל מהפכת הבינה המלאכותית שקורית עכשיו סביבנו. הכל פייתון.
אז מה הולך לקרות בפודקאסט הזה? אנחנו נתחיל מהבסיס הכי פשוט. נלמד מה זה משתנים, איך מחשב מקבל החלטות, ואיך יוצרים לולאות. ובסוף? בסוף אתם תבנו משחקים ותוכנות משלכם.
אז קחו נשימה עמוקה. תכינו לכם כוס קפה גדולה. אנחנו יוצאים למסע שישנה את איך שאתם חושבים, ואני מבטיח לכם – זה הולך להיות הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים.
מוכנים לכתוב את ה-"Hello World" הראשון שלכם? יאללה, בואו נתחיל.
וזה התוצאה !
אוקי יש לכם את הטיוטה - אתם נכנסים לאתר של google ai studio מחפשים את - "Text to speech with Gemini"
ומדביקים שם את הטקסט שהוא יצר לכם
שימו לב רק דבר כמה דברים חשובים :
את הקולות אתם צריכים לבחור גם באתר - כלומר בטיוטה יהיה כתוב למודל איזה קול הוא ממליץ להשתמש אבל הוא לא יבחר בו באופן אוטומטי
אם לדוגמא כתוב לכם בטיוטה שההמלצה לקול היא "Zephyr" תבחרו את הקול הזה באופן ידני בצד ימין בבחירת הקולות
עוד טיפ קטן - נניח שאתם רוצים שתי קולות (יש כזו אפשרות) ואמרתם את זה לג'מיני
יהיה כתוב בטיוטה איזה שני קולות הוא ממליץ
וגם כאן אתם צריכים לבחור בעצמכם את הקול שמתחיל לדבר כראשון ואת הקול השני כשני
אבל אתם לא צריכים כל פעם לשים לכל אחד את הטקסט שהוא אמור להגיד זה סתם עבודה קשה ומיותרת
פשוט תמחקו את הקול השני ותדביקו את כל הטקסט בקול הראשון
ואז תבחרו בצד בשני הקולות שהומלצו לכם בטיוטה כקול הראשון וכקול השני
(הערת אגב: גוגל הוציאה אתמול - בעשירי בדצמבר - עדכון למודל TTS שלהם באנגלית ובעוד 24 שפות ועברית לא ביניהם ולכן התוצאה יותר טובה באנגלית אבל גם בעברית זה טוב)
בהצלחה [הערות והארות יתקבלו בברכה ]
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //