מדריכי חומרה (לאזרח הקטן)

• הוסף לסימניות
אני רוצה לנסות להעלות דיון שיכול לעזור לנו, האזרחים הפשוטים להבין משהו מתוך תורת הנסתר...

כידוע, בכל מפרט יש רכיבים קבועים (פחות או יותר) כל משווק מציע חומרה שונה והייתי מאוד רוצה לעשות סדר (אני לפני רכישת מחשב חדש וחשוב לי להבין בעצמי מה אני קונה.

כרגע אני מתמקד במחשב נייח, ואם תהיה היענות, יהיה נחמד לעלות גם מפרטי ניידים, וציוד היקפי

אז אני כותב כאן את הרכיבים הפופולאריים, ואשמח אם כל אחד יתרום קצת מנסיונו, וימליץ על יצרן זה או אחר, ועל מודל זה או אחר:

1. מארז מחשב
2. ספק כח
3. לוח אם
4. מעבד
5. קירור למעבד
6. זיכרון
7. דיסק קשיח
8. דיסק קשיח SSD
9. כרטיס מסך
10. צורב DVD

תודה לכולם
מאמין שיהיה מעניין

• הוסף לסימניות
קשה לענות על זה
נתחיל מהקל, ברור שבמעבדים, אינטל הם החזקים והפופולאריים, לגבי איזה דגם וסידרה לקחת, זה מאוד משתנה, תלוי מה השימוש של המחשב

זיכרון, כיום חברת קינגסטון היא המובילה בתחום, במוצרים שלה נחשבים לאמינים וטובים

פירסומון, תעזור גם אתה מניסיונך...

• הוסף לסימניות
א-ב זה לדרג את הפריטים כפי חשיבותם.

• הוסף לסימניות
ישראליי, אם ביקשת, אגיד קצת.

החלקים הכי חשובים במחשב, הם, המעבד והזיכרון, והם גם הרכיבים הכי יקרים במחשב, (בכל אופן, במחשב רגיל).
כאן בארץ (ויש מקומות שלא, כמו ארה"ב!!!), אינטל היא השולטת בתחום המעבדים, גם במחשבים החלשים וגם בחזקים.
יש חברה מוכרת נוספת, שמה AMD, נתח השוק שלה הוא אפסי ביחס לאינטל.
בזכרונות, החברות המובילות הינן: קינגסטון, hinix, קרושיאל, והחברות של הניידין משתמשים גם הרבה עם זכרונות של סמסונג.
ישנן חברות שנותנות אחריות על הזכרונות לכל החיים, [לאנשים שמבינים קצת, זה עבודה בעיניים, או יותר נכון, טריק שיווקי, היות ובעוד כמה שנים (בזמן שמעבר לזמן האחריות הרגילה של 3 שנים) הזכרונות שעולים היום 150 ש"ח יעלו כמה עשרות שקלים בלבד].
לגרפיקאים, מה שחשוב מאד זה גם כרטיס המסך, שזה עולם בפני עצמו, המחירים שלהם נעים בין כ-300 ש"ח לכרטיס שיכול להיקרא כרטיס 'נורמלי', לבין עשרות אלפי שקלים, לכרטיס עצמו.
דיסק קשיח SSD, הוא רכיב מאד חשוב, ובפרט במחשבים ניידים, שלא יכולים להגיע למהירות מקסימלית ללא הדיסק הזה.
הרעיון של הSSD הוא, שהדיסקים הקשיחים הרגילים עובדים עם דיסק (נראה מאד דומה לתקליטור CD/DVD, רק עבה יותר), שהם מסתובבים בתוך המחשבים במהירות של 5400 סל"ד או במהירות הגבוהה יותר 7200 סל"ד, אבל עדיין מוגבל במהירות. הSSD בנוי בטכנולוגיה חדשה, שזה בעצם טכנולוגיית פלאש, כמו דיסק און קי וכדו'.
המחיר של SSD הינו פי כמה מדיסק רגיל, אם דיסק רגיל של 3000GB עולה 650 ש"ח, אז דיסק SSD של 240GB עולה אותו מחיר (וזה עוד זול מאד...).
מה שעושים, משתמשים עם הדיסק הזה רק למערכת הפעלה, ולשאר ה'אחסון' משתמשים עם דיסק רגיל של 1/2/3TB.
דיסק קשיח- ישנם חברות עם הרבה בעיות כמו WD!!! בדגמים הרגילים שלהם. הדגמים הטובים עולים יקר יותר בכ-200 ש"ח אבל עמידים הרבה יותר.
קירור למעבד- יש בזה בלי סוף דגמים, אבל המחיר הריאלי למשהו טוב הינו כ-130 ש"ח.
צורב- אין הרבה מה לכתוב, חוץ מזה, שבעוד עשר שנים, הרכיב הכ"כ שימושי, כבר לא יהיה בכלל בכל מחשב... זה כבר לא משמש היום כרכיב שימושי במחשב.

כמו בכל דבר, יש חילוקי דעות בין האנשים, מי הם החברות המובילות, אז גם בעניין הזה, יהיו כאלה שיגידו על חברה מסוימת שהיא הכי טובה ויהיו שיגידו שהחברה הזו אסור לגעת במוצרים שלה...

שכחתי משהו?

• הוסף לסימניות
פשש, איזה סבלנות, כל הכבוד על ההשקעה, הייתי רוצה לכבד את הפורום בשאלות של מחלוקות גדולה בין טכנאים, כל אחד אומר משהו אחר ואני הקטן לפעמים עומד נבוך, וכן, גם אני לא תמיד יודע לומר ללקוחות שלי בוודאות איזה חברה עדיפה על מי

אתן דוגמא, לוחות אם, ג'יגהבייט / אסוס / MSI אסרוק יש עוד כמה, אבל לא פופולאריים (אינטל הפסיקו לייצר, קח שאין לנו עניין לברר מה האיכות שלהם מול כולם
מחכה לתשובות טובות עם נימוקים, ואם הנימוק הוא שבלוחות של יצרן פלוני נתקלתי בתקלות, אז הבה ננצל את הפורום ונעשה סקר היכן קרו יותר תקלות (לכולם יש תקלות), אולי נחכים בעזרת הניסיון של הציבור

אותו הדבר לגבי ספקי כח מקצועיים (בלבד, סתם ספקים יש הרבה ולא מעניין)

נראה אתכם

פרסומון ייתן את המילה האחרונה?

• הוסף לסימניות
אחכה לראות מה אחרים אומרים, אבל טיפה-
בעולם אסוס וג'יגהבייט נחשבים להכי טובים, (ביניהם, לפעמים הם על הגובה ולפעמים הם).
בפועל, במחשבים פשוטים- לא נתקלתי בבעיות בחברות אחרות יותר מאשר בהם.
במחשבים רציניים עם כרטיסי מסך חזקים וכו', הם מאבדים את עצמם קצת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה