מד"א והצלה

• הוסף לסימניות
האם ברגע שמד"א מגיעים הצלה חייבים לברוח? ולהיעלם?
מה הסיפור?

• הוסף לסימניות
מה הסיפור באמת? על מה השאילה עכשיו?
קרה משהו?

• הוסף לסימניות
הצלה לא מסתדרים עם מד"א. לכן המספר של הצלה שונה מ101. (1221)
בשביל מד"א כל פינוי שלהם לבית החולים הוא כסף וכל סרוב פינוי זה נסיעה לחינם.
תמיד תמיד על כל פניה מדא ממליצים לפנות לבית חולים. והצלה-לפי העניין.
מאיש הצלה שהגיע אלינו הביתה (ל"ע) הבנתי שמד"א שהגיעו אחריהם היו ממש דבש...
סוג של חיכוך וגם משחק כבוד.

• הוסף לסימניות
בדרך אגב, ישנה חברת אמבולנסים בשם 'רחם' בהנהלה חרדית הם פעילים בעיקר עם בתי אבות למבוגרים, אבל יש להם רשיון להעביר נפגעים לבי"ח, הרכב כולל את כל הציוד הנדרש והנהג בדרגת חובש, ו... המחיר יותר זול ממד"א. כן, גם בזה יש השוואת מחירים ! שלא נצטרך

• הוסף לסימניות
שכנה ירדה למטה זרקה לי את התינוקת שלה בת שנה לידיים מחוסרת הכרה עם דופק ולא מגיבה...
אני למדתי פעמיים עזרה ראשונה + התנסיתי בזה ל"ע בסיפורים דומים.

לא הצלחתי להביא אותה לנשימה נורמלית אבל שמרתי לה נתיב אוויר פתוח - שאלתי את האמא אם בלעה משהו והיא התנגדה שממש לא.
הרמתי את הילדה לתנועת ישיבה והיא התחילה להשתעל ואז התחילה לחזור לנשום.
כאשר כבר הייתה בהכרה ונושמת - הגיעו אנשי הצלה
והם היו ממש הצלה !!! עזרו מאד - בקשתי מהם שיעשו שהתינוקת תבכה והם אכן עזרו לנו והכל ב"ה בסדר.
אבל בשניה שהגיעו מד"א כל אנשי הצלה ברחו ונעלמו - מדא לא עשו כלום!!! רק רצו לפנות לביה"ח ולקבל כסף.
אמרתי להם שהאם לא מתפנה איתם לביה"ח היות והתינוקת נראית מצוין ובעלה בדרך הביתה - הם החלו לצעוק עלי שאין זכות להתערב והם מפנים אותה מיידית.
נלחמתי איתם עד שעפו מפה...... אח"כ הגיע האב והם התפנו לביה"ח בעצמם במונית.

שאלתי היא מדוע אנשי הצלה בורחים מפה???

אני העדפתי שמישהו מהם ישאר פה בבית עד שבעלה יבוא......

• הוסף לסימניות
וההתנהגות של מד"א - - - פחד!!! הכל זה רק כסף??????????

• הוסף לסימניות
כן יש משהו בין מד"א להצלה, הבחנו בזה כשנזקקנו...
הגיע אלינו איש הצלה, ואחרי שראה שאין צורך בפינוי לבית חולים ביטל את הקריאה בקשר
ונימק שאם מד"א יגיעו - נצטרך להתפנות לבי"ח וזה כבר יעלה כסף, אם לא יהיה אשפוז.
בהמשך הערב הוא נאלץ להגיע שוב ואז כן המליץ על פינוי, אז כבר הזמין את מד"א
וכשהאמבולנס הגיע, כל כונני הצלה נעלמו מיד...
זה היה ממש בולט.

כל הכבוד על התושיה וההצלה!!! אבל במקומך לא הייתי מעיזה לקחת אחריות ולקבוע שאין צורך בפינוי.

• הוסף לסימניות
על פותח האשכול נאמר
כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיום עולם מלא

• הוסף לסימניות
מאחר שעברתי את אותו הסיפור בדיוק עם הבן הבכור שלי כשהיה בן 8 חודשים.
ואז בעצת רופאה אפילו לא פניתי לביה"ח
פה הייתי בטלפון השני עם רופאת משפחה מומחית ממאוחדת - והיא אמרה להתפנות לביה"ח לבד - בדיוק כמו שאני אמרתי........
וע"ז אני מסכימה לגמרי לקחת אחריות.
אני אישית חושבת שאשה צריכה את בעלה בכזה מצב והיא היתה חייבת לחכות לו שיבוא לביתי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1440029:
כל הכבוד על התושיה וההצלה!!! אבל במקומך לא הייתי מעיזה לקחת אחריות ולקבוע שאין צורך בפינוי.
הילד הרי התעורר, וגם דברו כשהאבא יגיע לפנות לבת חולים
אז מה הבעיה לחכות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1440037:
הילד הרי התעורר, וגם דברו כשהאבא יגיע לפנות לבת חולים
אז מה הבעיה לחכות?

היא לא כתבה בהתחלה שהיא הייתה בקשר עם רופאה. זה נשמע אכן הגיוני יותר.

עם זאת, בעקבות סיפור לא קל שעברנו אנחנו בעצמינו, בו היה מאורע של עילפון פעם אחר פעם, המון פעמים ברציפות, והסיבה הייתה נוירולוגית. זה לא היה משהו שניתן לאבחון ככה בטלפון או ע"י הקשה לסיפור דומה מהעבר...
אז אני אישית בכל אופן הייתי מעדיפה להתפנות לבי"ח אם זה מה שמד"א אומרים...

בכלל לא הבעתי ביקורת, רק אמרתי שאני לא הייתי מעיזה.

• הוסף לסימניות
אני גם מעדיפה להתפנות לביה"ח אבל לא מעדיפה לזרוק כספי אברכים על מד"א
שזה גניבה לדעתי של 1000 שקל
שבמונית יעלה להם מקסימום 20 שקל!!!

לא הייתי אומרת להם לא להתפנות אם הילדה הייתה נראית שהיא חייבת ביה"ח אבל מאחר שהילדה לגמרי!!! חזרה לעצמה!!! והייתה נראית מצוין - הבאתי לה לשתות תה מתוק וייעצתי להורים לנסוע בעצמם במונית מיידית לביה"ח!!!

זה הכל...

• הוסף לסימניות
וכבר כתבתי מקודם של"ע הייתי עדה בעצמי לכמה סיפורים כאלה - ויש לי 2 תעודות ממד"א על קורסים ארוכים שעברתי אצלם!

שלא נדע אף פעם מצרות!

• הוסף לסימניות
אגב, המחיר המופרז שמד"א דורש על פינוי לבית החולים
ידעתם פעם שמכבי אש גם דורשים סכומים אסטרונומיים (רק על ההגעה)?

שאף יהודי לא יצטרך, אבל זה בלתי נתפס שאדם בזמן מצוקה צריך לחשוב פעמיים אם לקרוא לשירותי חירום או לא. למה אנחנו משלמים מיסים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1440021:
בדרך אגב, ישנה חברת אמבולנסים בשם 'רחם' בהנהלה חרדית הם פעילים בעיקר עם בתי אבות למבוגרים, אבל יש להם רשיון להעביר נפגעים לבי"ח, הרכב כולל את כל הציוד הנדרש והנהג בדרגת חובש, ו... המחיר יותר זול ממד"א. כן, גם בזה יש השוואת מחירים ! שלא נצטרך

דרך אגב היום "ר.ח.ם" פועלים בעיקר שאנשים פרטיים מזמינים אותם לפינוים דחופים (בעיקר בבני ברק) מבתים(לא רק מבוגרים) וגם מכל סניפי קופ"ח כללית באיזור דן פתח תקוה ואלעד הם מפנים לביה"ח.

• הוסף לסימניות
לי היה סיפור עם ביתי שתחי': כשהיתה בת 3 שבועות היא פלטה רציני ואני לא הייתי בבית ואשתי נלחצה מאד כי היא התחילה להשתעל ובבלבלתה הזמינה מד"א הייתי בכולל ופתאום אני מקבל טלפון מהשכן אם אני בבית אמרתי לו שלא והוא סיפר לי מה קורה אצלי בבית.......רצתי הביתה כל עוד רוחי בי..... ואני רואה 7!!!!!!!!! כונני הצלה בבית ולמטה אמבולנס רגיל ועוד אמבולנס טיפול נמרץ!!!! ואני רואה את ביתי איך שהיא בידי אשתי ישנה דשנה ורעננה עם צבע פנים ורדרד ועסיסי, השתעלה, אשתי נבהלה (כנראה פעם ראשונה שיעול זה בגיל 3 שבועות....) וזהו זה הכל עבר. אלא, שכאן זה התחיל..... המדא שהיו שם לא הרפו מאיתנו שאנחנו חייבים ללכת לבית חולים אני ואשתי (והשוויגער שגם הצטרפה.....) סירבנו בכל תוקף. אבל לא היה עם מי לדבר הם לא עזבו את הבית על עף שכל הבדיקות שעשו היו תקינות. לא עזר ונאלצתי פשוט להראות להם היכן הדלת בצורה בוטה קצת וכך הסתיימה לה המסכת...... לאחמ"כ התקשרתי למוקד אחיות של מכבי וסיפרתי להם וביקשתי את חוות דעתם. וגם הם הסכימו שאם הכל תקין אין צורך ללכת לבית חולים ובוודאי אין צורך ליסוע באמבולנס... וגם האחות ההיא לא גמרה לקלל את מד"א על ניצולם הציני "על כל שטות פינוי" כך היא קראה להם

• הוסף לסימניות
משהו לא מובן לי. הרי אם מד"א מפנה אדם באמבולנס והעניין מוצדק, קופ"ח משלמת. או אולי אני טועה?

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dk;1440112:
משהו לא מובן לי. הרי אם מד"א מפנה אדם באמבולנס והעניין מוצדק, קופ"ח משלמת. או אולי אני טועה?

הם מחזירים החזר, רק אם מאשפזים את הילד.
שלא נדע מצרות!!! ;)

• הוסף לסימניות
א. היום מד"א והצלה בשיתוף פעולה מלא
ב. רחם זה ארגון משותף אם איחוד הצלה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת