מהאפשר לעשות עם פלפלים?

• הוסף לסימניות
סלטים
א. פלפלים מאודים: לאדות הרבה בצל. לפרוס פלפלים צבעוניים לרצועות, לאדות עם הבצל הרבה זמן עד שהפלפלים מאד רכים, לבינתיים להוסיף פרוסות שום (אפשר גם כתוש). אפשר להוסיף פלפל חריף (קצת שלא יהיה מדי חריף) לתבל: מלח, פלפל, קצת סוכר, וקצת כמון.
מאד מאד טעים!
ב. פלפלים אפויים: רצועות גמבה, ושאר פלפלים צבעוניים בערך 5,6. ורצועות מעגבניה אחת או שתיים.
מכינים רוטב:
5,6 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
3,4 כפות חומץ
כפית גדושה מלח
פלפל שחור
כפית חרדל
קצת שמן קנולה
כדאי להשרות את הפלפלים בתוך הרוטב בערך שעה (לא חובה)
לאפות בערך שעה.
טעים כסלט בעצמו, ויפה להגיש על מצע של חסה.
בתאבון!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר10;1289224:
אפשר להכין את זה
מניסיון טעים מאוד :);):)

אם התכוונת למרק הפלפלים הוא באמת מיוחד מאד

• הוסף לסימניות
אה, ועוד משהו, בסגנון שכבר הזכירו
אם זה גמבה: לחתוך את הפלפל לחצי רבע (להוציא את הבפנוכו) לסדר בתבנית, לאפות עד שמתרכך, להוציא, לקלף את הקליפה, לחתוך לקוביות, לתבל: מלח, פלפל, קצת סוכר.
קל מאד להכנה!

• הוסף לסימניות
את יכולה לקנות צב :D
משום מה כל פעם פלפלים מזכירים לנו את הצב שהיה לנו בתור ילדים.
הצבים אוכלים את הפלפל בקצב יותר מהיר מההליכה שלהם..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1288921:
חשבתי ששקשוקה מגיע עם עגבניות, ובלי פלפלים. רעיון מצויין....

המטבוחה האמיתית היא יותר פלפלים מעגבניות,
כפול פלפלים מעגבניות!

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• 10303461_557691691008872_3245313188940305103_n.jpg
    KB 16.7 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1288977:
נשמח לקבל מתכונים

תמנתי העלתה פה:

"עוף סיני:

מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הצדדים [זה הכי טעים בחזה עוף אבל אפשר גם בכרעיים].
מוסיפים לטיגון גמבה אדומה ופלפל ירוק חתוכים לפרוסות, מוסיפים קופסה של פטריות שימורים ללא הנוזלים וממשיכים לטגן.
מוסיפים רוטב סויה, ו 3-4 כפות רוטב צ'ילי חריף.
מוסיפים 2 כפות שומשום.

אם זה חזה עוף חתוך לרצועות, אז 5 דקות טיגון נוספות יסיימו עם המתכון הנפלא הזה.
אם זה כרעיים, אפשר לשים בתבנית פיירקס, להוסיף כוס מים ולאפות כנ"ל באש בינונית 180 מעלות כ 3-4 שעות.

אני אוהבת כשעוף רך ונופל מהעצם."

אני עושה עם חזה. מתכון יפה וטעים.

• הוסף לסימניות
מתכון - אורז פפריקש
מתכון מעולה!
מצרכים

2 כוסות אורז לבן יסמין
בצל בינוני קצוץ
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כוסות מים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה
סוכר לפי הטעם

א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אופן ההכנה

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הפלפלים ולטגן עד שהם מתרככים, להוסיף את העגבניות ולטגן עד שהכל רך ולתבל.
2. להוסיף את המים, פטרוזיליה ואורז להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כ 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

• הוסף לסימניות
מוקפץ בפסטה - יש באתר של ניקי ב, מתכון מעולה בשם "מוקפץ צמחוני", אם איני טועה.

פלפלים בגבינות יש מתכון של מייזליק בספרה מתכונים חלביים, אינלי זמן להעתיק... ואותו - גם לא ניסיתי.

• הוסף לסימניות
לכל מי שהציעה פה- רוב הדברים לא מתאימים לפלפל בהיר, וזה מה שיש לה
הפלפל הבהיר אין לו הרבה טעם והוא גם דק ולא בשרני ולכן- נ. פלוס- נראה לי שחוץ מפלפל ממולא לא יתאימו לך רוב המתכונים כאן, ז"א אולי תוכלי לעשות אבל לא יצא כמו שאמור לצאת.

• הוסף לסימניות
היום עשיתי את השקשוקה של bracha יצא טעיםםםםםם!!
יש לי עוד מספיק לעוד דברים....
נעדכן בהמשך....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1289678:
לכל מי שהציעה פה- רוב הדברים לא מתאימים לפלפל בהיר, וזה מה שיש לה
הפלפל הבהיר אין לו הרבה טעם והוא גם דק ולא בשרני ולכן- נ. פלוס- נראה לי שחוץ מפלפל ממולא לא יתאימו לך רוב המתכונים כאן, ז"א אולי תוכלי לעשות אבל לא יצא כמו שאמור לצאת.

למה?
ללצ'ו הוא מצוין. גם לשקשוקה. לסלט של פלפלים קלויים - מצוין.

חני

• הוסף לסימניות
ראיתי 'מחפשים מזכירה, חרוצה, נמרצת, פלפלית ! אולי תציעו להם :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1289591:
המטבוחה האמיתית היא יותר פלפלים מעגבניות,
כפול פלפלים מעגבניות!

שרית, שקשוקה ומטבוחה הם שתי דברים נפרדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1289696:
היום עשיתי את השקשוקה של bracha יצא טעיםםםםםם!!
יש לי עוד מספיק לעוד דברים....
נעדכן בהמשך....

היא לא שלי היא של רות סירקיס (פחות או יותר).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה