'מהודר' - חוו את דעתכם!

• הוסף לסימניות
פרסמתי בפורום השכן - אבל חשוב לי לשמוע את חוות דעתכם המקצועית:

אני ממתגת עסק קיים העוסק בשיווק ומכירת תשמישי קדושה.

הקונספט שלי לאחר פיצוח הבריף הינו: 'מהודר'

חשבתי על השמות הבאים:

1. מהודר

2. הידורים

3. תגים (מלעיל)

4. יקר (י' בחיריק) - תפילין, וכן מלש' ליקר ולהדר במצוות.

מה דעתכם???

• הוסף לסימניות
הידורים מוכר כמותג של קפואים, לא מומלץ!

• הוסף לסימניות
ו"מהודר" מוכר כמותג של קמח מלא...

שני האחרים אולי מתאימים לקהל היעד, אני אישית לא הייתי מבינה אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1280753:
ו"מהודר" מוכר כמותג של קמח מלא...

שני האחרים אולי מתאימים לקהל היעד, אני אישית לא הייתי מבינה אותם.

שני האחרים בהחלט פונים לקהל היעד.

תגים זה הסריפים, השפיצים של הכתיבה היהודית. השם הזה גם מבטא לדעתי את הירידה לפרטים הקטנים, לכל תג ותג, וממילא המזוזות- תפילין- ס"ת מהודרים יותר.

השם השני הוא מקורי יותר. הוא לקוח ממגילת אסתר: "אורה ושמחה וששון ויקר" ורש"י מפרש ויקר אלו תפילין. יקר זה גם מלש' להוקיר ולכבד.

השאלה שלי לגבי השם האחרון, האם לאחר שמתרגלים אליו, הוא יהיה קליט וקל להיגוי, לדוג': יקר (בחיריק)- תשמישי קדושה מהודרים.

מה עדיף מבין השניים?

• הוסף לסימניות
יקר - נהגה כך בגלל ו' החיבור שלפניו, (י' אחרי אותיות ב'ו'מ'פ')
לא תקני להגות אותו כך כמילה בודדת.

• הוסף לסימניות
יקר לא נח בהגיה

• הוסף לסימניות
תודה על ההערה. חשבתי על כך בעצמי אך לא מצאתי דרך אחרת להגות מילה זו במשמעות הזאת.

אשמח אם תוכלו להחכים אותי.

• הוסף לסימניות
'תגים' דווקא נשמע טוב ומבטא את מה שאמרת. יכול להיות מאד קליט

• הוסף לסימניות
הידורים קיים בתשמישי קדושה - עצי חיים של גולדקנופף.

• הוסף לסימניות
יקר ללא הו' - הי' מנוקדת בשוא נע
לא יודעת אם נח לגלגל על הלשון...

• הוסף לסימניות
אני חושבת אכן ללכת על הכיוון של תגים. מי שמכיר את עולם תשמישי הקדושה, יודע שמדובר בהגדרה שמבטאת מאוד את מה שרציתי להביע. יותר מכך, ישנו בעל מקצוע הנקרא 'מתייג', שבודק את המזוזות- ס"ת (לבד מה'מגיה')

תודה לכולכם על התגובות. עזרתם לי מאוד!

• הוסף לסימניות
אני גם הייתי הולכת על תגים- גם מי שלא מכיר את התחום, מבין את השייכות.
לעומת יקר- שזו מילה קצת בנאלית, יכולה להתאים לעוד עשרות חנויות.

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם על התגובות החכמתם אותי מאוד!

• הוסף לסימניות
אחד היסודות במיתוג זה שהשם יהיה כזה שהמח יקשר בין השם למוצר ולכן אם כבר אז תגים זה הרבה יותר מתאים מאשר יקר כי שאני ישאל מישהו ברחוב מה זה יקר יהיה לו קשה לקשר את זה לתפילין מאשר תגים לתפילין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;1281319:
אני חושבת אכן ללכת על הכיוון של תגים. מי שמכיר את עולם תשמישי הקדושה, יודע שמדובר בהגדרה שמבטאת מאוד את מה שרציתי להביע. יותר מכך, ישנו בעל מקצוע הנקרא 'מתייג', שבודק את המזוזות- ס"ת (לבד מה'מגיה')

תודה לכולכם על התגובות. עזרתם לי מאוד!

תגים אכן מתקשר ישירות לתחום הסת"ם, אבל תהיי חייבת סלוגן חזק שמשדר הידור.

מתייג הוא מקצוע של מתחילים, ישנם סופרים שכדי לכתוב מהר יותר כותבים ללא תגים, ומעבירים את היריעות של הספר למתייג - בד"כ בחור או סופר שעוד לא ממש למד - שעובר אות אות ומתייג אותה

אין שום קשר להגהה של הס"ת לאחר מכן, שנעשית בידי סופר ותיק שעבר הכשרה מיוחדת להגהה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה