ביקורת מהו מודל חתונות הילדים האולטימטיבי? והאם השינוי הוא בר ביצוע?!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם מדובר בסיפור שקרה לפני הרבה שנים
וכבר אז היה מדובר בגדול הדור הבא
האם יתכן שהיום הוא כבר גדול הדור הזה???????
אולי היום הוא מפורסם וכולנו מכירים אותו :unsure:
הבעיה היא שהיום הוא כבר עסוק במגביות לבנות שלו

• הוסף לסימניות
מה הכונה בזה שהישיבות מחיבות את הבחור לדרוש כך וכך כסף?
זה מקסימום לחץ חברתי וע''פ רוב זה אפילו לא נושא בישיבות כמה כל אחד קיבל
קראתי בפרוג הרבה פעמים שראשי הישיבה מעודדים את הבחורים לדרוש סכום מסוים.

• הוסף לסימניות
רוצה לספר לכם סיפור שאני שמעתי באוזני, חברה שלי אחת (מסמינר טופ! בירושלים) אמרה לי (בכיתה י"ד) שהיא רוצה דווקא רוצה שאבא שלה יתחייב על 800 כי ככה תיהיה לה דירה בלי שהיא תדרוש, אז זה שווה... (,וחוץ מזה היא גם למדה מקצוע נחשב)
ויש לי עוד חברה, אחת הבנות הכי נדירות שפגשתי, אהובה, צדיקה יראת שמים מוכשרת, באמת הכל, שההורים שלה לא התחייבו מעבר ל200 (מידיעה) אז היא "קיבלה" בחור עם איזה שהוא רקע קטן שהסכים "להתפשר" והיום היא נשואה באושר.......

• הוסף לסימניות
רוצה לספר לכם סיפור שאני שמעתי באוזני, חברה שלי אחת (מסמינר טופ! בירושלים) אמרה לי (בכיתה י"ד) שהיא רוצה דווקא רוצה שאבא שלה יתחייב על 800 כי ככה תהיה לה דירה בלי שהיא תדרוש, אז זה שווה... (,וחוץ מזה היא גם למדה מקצוע נחשב)
אז היא בחורה עם מידות רעות [ביטוי עדין]
סיפור הפוך , יש לי חברה [סמינר טופ בירושלים כנ"ל]
שהרבה לפני שהיא התארסה היא אמרה לי שהיא בעז"ה תשכנע את חתנה לא לקחת מאבא שלה את מה שהוא התחייב. [והוא לא התחייב הרבה - אזור 300-400]
למעשה אחרי שהיא התחתנה היא אמרה לי שזה לא ראלי ואין לה ברירה , קנתה דירה קטנה בפריפריה וחיה שם באושר

• הוסף לסימניות
את מדברת על 300-400 אני אורמת לך היא דברה על 800
ורק בגלל שזה פורום ציבורי אני לא אומרת עוד פרטים אבל זה בת ממשפחה של...
בקיצור הכי מיוחס שאפשר

• הוסף לסימניות
לא רוצה לסטות מדי מנושא האשכול
אבל זה בדיוק מה שאני אומרת
אם על 300-400 כך, על 800 על אחת כמה וכמה
ומיוחסת זה לא ערובה לכלום בטח לא למידות טובות

• הוסף לסימניות
לא מדברת אליך אליך ספציפית, אבל סתם הקפיץ אותי
אולי בחורה שמתחתנת אולי בגיל 20 לא בנויה מספיק להגיד לא להתחייבות של אביה, אבל היא ובעלה בתור זוג נשוי ומיושב בדעתו בהחלט מסוגלים להפעיל שיקול דעת ולרחם על ההורים.
מכירה הרבה בסביבתי שויתרו (מצחיק לקרוא לזה ככה) על ריהוט, השתתפות בדירה וכו למרות שהתחייבו לזוג.
ברור שלא אלי. אל אנשים שלוקחים כסף מההורים.
אם הורים לקחו אחריות והבטיחו סכום כלשהו, זה שלהם. איך אמרת? הם בנויים.
הם החליטו איך הם ישלמו. מהלוואה, מחסכון או מירושה. אבל הם צריכים לשלם.
ולוותר על זה, זה בחלט ויתור.

רוצה לספר לכם סיפור שאני שמעתי באוזני, חברה שלי אחת (מסמינר טופ! בירושלים) אמרה לי (בכיתה י"ד) שהיא רוצה דווקא רוצה שאבא שלה יתחייב על 800 כי ככה תיהיה לה דירה בלי שהיא תדרוש, אז זה שווה... (,וחוץ מזה היא גם למדה מקצוע נחשב)
תספרי לה שאין מה לעשות עם 800 בלי עוד קצת.

• הוסף לסימניות
מממ
לכן אמרתי שהיא עם מקצוע נחשב...;)
וחוץ מזה ברור שעוד קצת, אבל יותר קל להתחיל מ800 מאשר מ500
לא?

• הוסף לסימניות
מממ
לא?
מה הבעיה לרצות?
גם אני רוצה הרבה דברים.
אם היא מציקה לאבא שלה על זה זה בעיה.
אבל סתם לרצות? שתתפלל, בעז"ה תקבל.

• הוסף לסימניות
בחורה שההורים שלה לא נותנים, עלולה למצוא את עצמה ללא הצעות,
או עם הצעות לא רלוונטיות בעליל. ואני מדברת על בחורות סטנדרטיות. ולא כאלה שמחפשות עילוי.

ומה עושים ההורים שלהן כשהם מחתנים בן?
דורשים 500 אלף?

אם הם לא נותנים, שלא ידרשו אצל הבנים.
ואלו ישתדכו עם אלו.
ההורים שלי התחייבו על סכום נמוך בהרבה מהמדובר פה באשכול, וב''ה התחתנתי עוד לפני חברות שלי שההורים שלהם התחייבו על בערך כפול.
וכשאח שלי היה בשידוכים ההורים שלי לא דרשו כלום. כי הם מכירים גם את הצד של הכלה. וב''ה הוא נשוי באושר.

• הוסף לסימניות
מי שדורש כאלו סכומים מההורים שלו
אין לו מידות טובות.
חד משמעית

• הוסף לסימניות
מממ
לא?
התשובה היא לא!!

מי שהתחיל עם 500 קונה במקום שהוא יכול לשלם ונשאר עם דירה.
מי שהתחיל עם 800 מפנטז על דירה במרכז ונשאר בלי כלום.

עוד לפני שמדברים על אלו שלא מקבלים את מה שהובטח להם (מקבלים, אבל עכשיו בדיוק מחתנים עוד בת, תחכו חצי שנה שנתאזן וניתן לכם הכל) הניסיון מוכיח בשסכומים הגדולים זה מצוי הרבה הרבה יותר מבנמוכים.

ומקצוע נחשב... אוי כמה אני מכיר שיושבות בבית או משתכרות מינימום (גם אם היה להם משרה טובה כשהתחתנו).

בקיצור, מי שעדיין לא התחתן ואין לו עדיין משמעות לכסף אין לי איך לעזור לו.
ומי שהתחתן ויש לו משמעות לכסף יודע שלא ה-300K הנוספים יביאו לו את האושר.

פעם אמרתי לחבר שהשגיאה הכלכלית הכי גדולה שהוא עשה היה לדרוש 700, זה עיכב אותו עוד שנתיים בשידוכים ובזמן הזה מחירי הדירות המריאו כהוגן.

• הוסף לסימניות
התשובה היא לא!!

מי שהתחיל עם 500 קונה במקום שהוא יכול לשלם ונשאר עם דירה.
מי שהתחיל עם 800 מפנטז על דירה במרכז ונשאר בלי כלום.

עוד לפני שמדברים על אלו שלא מקבלים את מה שהובטח להם (מקבלים, אבל עכשיו בדיוק מחתנים עוד בת, תחכו חצי שנה שנתאזן וניתן לכם הכל) הניסיון מוכיח בשסכומים הגדולים זה מצוי הרבה הרבה יותר מבנמוכים.

ומקצוע נחשב... אוי כמה אני מכיר שיושבות בבית או משתכרות מינימום (גם אם היה להם משרה טובה כשהתחתנו).

בקיצור, מי שעדיין לא התחתן ואין לו עדיין משמעות לכסף אין לי איך לעזור לו.
ומי שהתחתן ויש לו משמעות לכסף יודע שלא ה-300K הנוספים יביאו לו את האושר.

פעם אמרתי לחבר שהשגיאה הכלכלית הכי גדולה שהוא עשה היה לדרוש 700, זה עיכב אותו עוד שנתיים בשידוכים ובזמן הזה מחירי הדירות המריאו כהוגן.
500 זה סכום נמוך?:rolleyes:.

• הוסף לסימניות
טכנית- צודק. אבל לא ממליצה באופן אישי לעבור למודל של חיתון נכדים. להיפך, כל אחד מממן את החתונה של עצמו
בחזרה לנושא המקורי

טכנית ממש לא צודק.
5 מליון לא מתחיל להספיק בשביל לחתן 50+ נכדים בעז"ה
כמו שאת אומרת, יותר הגיוני לעבור למודל שכל אחד מממן את החתונה של עצמו.
דא עקא, מחתנים אצלנו מוקדם. רוב הבחורות לא מספיקות לצבור ממון רב, ובחורים [גם אם עושים דברים מהצד] אפילו פחות.
למממן כל אחד את החתונה של עצמו זה אומר לעבור שנוי עמוק הרבה יותר- לא לקנות דירה מיד כשמתחתנים אלא לחסוך כמה שנים עד שמצליחים להגיע להון עצמי הגיוני לדירה... בעייתי מאוד כי צריך לשלם שכירות כל השנים האלה.
אז אולי הפתרון הוא לעבור למודל האמריקאי- בו באמת רק עשירים אמיתיים קונים דירות וכל השאר גרים בשכירות.
שזה נחמד בתאוריה, לא יודעת כמה זה מעשי, כי שם כל השוק בנוי ככה ומחירי השכירות הם לא מאוד גבוהים [יחסית, כמובן. כבר אמר לי פעם מישהו שהמחירים בארה"ב הם אותו דבר כמו בארץ+- רק בדולרים, כמו"כ המשכורות]

• הוסף לסימניות
וגם לברר איך יהיה עולם התעסוקה בעוד 15 שנה
או לחפש מישהי שמרוויחה מינימום למרות שיש אחת שמתאימה ומרוויחה יותר
מי שדורש כאלו סכומים מההורים שלו
הבעיה שדורשים מההורים של האישה
ולא דורשים
אלא לא ניגשים לשידוך שלא נותן את הסכום הרצוי

• הוסף לסימניות
או לחפש מישהי שמרוויחה מינימום למרות שיש אחת שמתאימה ומרוויחה יותר

הבעיה שדורשים מההורים של האישה
ולא דורשים
אלא לא ניגשים לשידוך שלא נותן את הסכום הרצוי
אמר רבה בר רב אדא אמר רב: כל הנושא אשה לשום ממון יהיו לו בנים שאינן הגונים, שנאמר בה' בגדו כי בנים זרים ילדו
(קידושין דף ע)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה