מהו צילום אמנותי בעיניך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359550:
בד"כ כשהטכניקה והקומפוזיציה וכו וכו (כלומר, הצלם) לא טובים, קשה לראות את החמידות של הפעוט...
זה ברור, אבל עדיין זה לא קשור לאמנות, זה גם תלוי אם המסך של הצופה מלוכלך או שהתמונה קרועה- לא דיברנו על רמה טכנית ירודה.
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359550:
אם הצלחנו להוציא וואו מהתמונה, (לא מהתלתלים/הבלונדיניות/הפרח הענק) כנראה צלמו אותה מספיק אומנותי.
ואם רק השכנות והדודות הוציאו וואו, וכל השאר העבירו את מבטם הלאה, הניקוד כמובן פחות.

ד"א, יש לציין שעוצמת הוואו- לא נמדדת בווליום ובטון שהיא נאמרה...
יוצא שאמנות נמדדת בעיני ההמון

• הוסף לסימניות
צילום מטושטש, בשחור לבן
בד"כ בעל איכות ירודה

שבכ"ד הדרך להסביר למה הוא כזה זה "כי הוא אומנותי"

• הוסף לסימניות
אמ.... קשה קשה.
אמנות בעיני היא הגשמת הרוחני.
כלומר ביטוי רעיון/רגש/תחושה בצורה שנקלטת בחושים גשמיים (ראיה ושמיעה בעיקר)

מכאן שצילום אמנותי הוא צילום שיש מאחוריו יותר ממה שרואים (כבר כתבו את זה)
(כמעט) כל תחום בצילום יכול להיות אמנות:
גם צילום ילדים- אם גם מי שלא מכיר את הילד ולא את התרבות שבה הוא גדל יוכל לראות בתמונה יותר מ"ילד יפה בלוקישן יפה" אלא לדוג" "ילדות", "תמימות", ילדות מאושרת", או "אושר" "שמחה" וכו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1359567:
צילום מטושטש, בשחור לבן
בד"כ בעל איכות ירודה

שבכ"ד הדרך להסביר למה הוא כזה זה "כי הוא אומנותי"
ומה זה צילום לא אמנותי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1359568:
אמ.... קשה קשה.
אמנות בעיני היא הגשמת הרוחני.
כלומר ביטוי רעיון/רגש/תחושה בצורה שנקלטת בחושים גשמיים (ראיה ושמיעה בעיקר)

מכאן שצילום אמנותי הוא צילום שיש מאחוריו יותר ממה שרואים (כבר כתבו את זה)
(כמעט) כל תחום בצילום יכול להיות אמנות:
גם צילום ילדים- אם גם מי שלא מכיר את הילד ולא את התרבות שבה הוא גדל יוכל לראות בתמונה יותר מ"ילד יפה בלוקישן יפה" אלא לדוג" "ילדות", "תמימות", ילדות מאושרת", או "אושר" "שמחה" וכו.
יפה
אנסה לנסח מחדש את החלק האחרון של ההודעה שלך, בהתייחס לנושא האשכול
"אמנות בצילום היא היכולת להעביר מסר לא מילולי באמצעות תמונה"
לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1359579:
יפה
אנסה לנסח מחדש את החלק האחרון של ההודעה שלך, בהתייחס לנושא האשכול
לא?
בעיניי אמנות אינה העברת מסר. אמנות עומדת בפני עצמה, גם בלי קהל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1359581:
בעיניי אמנות אינה העברת מסר. אמנות עומדת בפני עצמה, גם בלי קהל.
בעיני לא.
בלי קהל, האמנות נמשלת לעץ נופל ביער. (מספיק לי הקהל של היוצר עצמו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1359554:
זה ברור, אבל עדיין זה לא קשור לאמנות, זה גם תלוי אם המסך של הצופה מלוכלך או שהתמונה קרועה- לא דיברנו על רמה טכנית ירודה.
כן, ודאי שלא דובר על גורמים טכניים, ועל "פוטו רצח- כן או לא".
יש הסכמה מלאה עם זה שפוטורצח הוא לא אמנות?
יש הסכמה מלאה עם זה שפוטורצח גם של הפעוט הכי ורדרד לא גורם לאפ'חד ל"וואו"? (אולי על הסטיילינג של אמא שלו, אבל לא על התמונה.)
יש הסכמה עם זה שצילום פוטורצח אמור להיעשות בתנאים הטכניים המדויקים ביותר?
נבודד את המשוואה
אם כך, פעוט+תנאים טכניים מעולים !=(אינו שווה) וואו
כלומר, אם נשקלל את ההתפעלות מהתמונה פחות ההתפעלות (כבר כואבות לי הלחיים מלהגיד כל רגע וואו) נקבל את ההתפעלות מהאמנות. (במקרה של פוטורצח=0, ושל כל מיני תמונות משעממות ג"כ).

נכתב ע"י קקטוס;1359554:
יוצא שאמנות נמדדת בעיני ההמון
מזה יש לי שוב הסתייגות. יכולה להיות תמונה אמנותית בעיני פרפקט, ואף אחד חוץ ממני לא יסכים איתה. בעיני היא עדיין מליון אחוז אמנות- זה עניין האינדוודואלי שציינתי לפני.
עד כמה מבחינה טכנית אפשר לתת לתמונה ציון חוצות של אמנות- ודאי בעיני ההמון.
קיצר, יש שתי סוגי אמנויות...
אוף, אז מה זו אמנות???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1359579:

לדייק יותר- לא "מסר לא מילולי" אלא "מסר שלא ניתן לתמלל אותו".
אם אני מעביר ע"י הסוכנות בילוש שלי תמונה של בנ"א שנמצא בפתח החנות בדיוק חצי דקה לאחר שנעלמו משם מליונים, לא יצרתי אמנות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1359583:
בעיני לא.
בלי קהל, האמנות נמשלת לעץ נופל ביער. (מספיק לי הקהל של היוצר עצמו)
כלומר, אם יצירותיו של ואן גוך לא היו מתפרסמות הן לא היו יצירות אמנות? או שכוונתך שהיוצר עצמו הוא הקהל?

אם כוונתך היא האפשרות השניה - זוהי כוונתי, כאשר היוצר אינו רק יוצר אלא גם מקבל משוב מעבודתו.

אמנות היא אמצעי המשמש את האמן להביע את עצמו, עבור עצמו בעיקר, להוציא מהכוח אל הפועל את הכוחות שבו, ואחר כך היא גם כלי לבחון את עצמו כדי להתקדם. יצירה אמנותית נכונה היא יצירה שמכוונת גם את העתיד.

כל זה לא סותר את העובדה שאמנות יכולה לשמש כמחאה, כהבעת דעה מול קהל וכו', אבל זה כבר עניין משני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1359602:
כלומר, אם יצירותיו של ואן גוך לא היו מתפרסמות הן לא היו יצירות אמנות? או שכוונתך שהיוצר עצמו הוא הקהל?

אם כוונתך היא האפשרות השניה - זוהי כוונתי, כאשר היוצר אינו רק יוצר אלא גם מקבל משוב מעבודתו.

אמנות היא אמצעי המשמש את האמן להביע את עצמו, עבור עצמו בעיקר, להוציא מהכוח אל הפועל את הכוחות שבו, ואחר כך היא גם כלי לבחון את עצמו כדי להתקדם. יצירה אמנותית נכונה היא יצירה שמכוונת גם את העתיד.

כל זה לא סותר את העובדה שאמנות יכולה לשמש כמחאה, כהבעת דעה מול קהל וכו', אבל זה כבר עניין משני.
הבנת אותי מצויין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359590:
כן, ודאי שלא דובר על גורמים טכניים, ועל "פוטו רצח- כן או לא".
יש הסכמה מלאה עם זה שפוטורצח הוא לא אמנות?
יש הסכמה מלאה עם זה שפוטורצח גם של הפעוט הכי ורדרד לא גורם לאפ'חד ל"וואו"? (אולי על הסטיילינג של אמא שלו, אבל לא על התמונה.)
יש הסכמה עם זה שצילום פוטורצח אמור להיעשות בתנאים הטכניים המדויקים ביותר?
נבודד את המשוואה
אם כך, פעוט+תנאים טכניים מעולים !=(אינו שווה) וואו
כלומר, אם נשקלל את ההתפעלות מהתמונה פחות ההתפעלות (כבר כואבות לי הלחיים מלהגיד כל רגע וואו) נקבל את ההתפעלות מהאמנות. (במקרה של פוטורצח=0, ושל כל מיני תמונות משעממות ג"כ).
סיבכת אותי עם האלגוריתם הזה...
אין הסכמה מלאה שפוטרוצח זאת לא אמנות.
יש הסכמה שפוטורצח שלא במקומו לא גורם לוואוו.

את החלק האחרון של הנוסחה, לא הבנתי, משום שהניסוח של הנוסחה (הסוגריים והמשוואות) מסיחים את דעתי המוסחת בלאו הכי.
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359590:
מזה יש לי שוב הסתייגות. יכולה להיות תמונה אמנותית בעיני פרפקט, ואף אחד חוץ ממני לא יסכים איתה. בעיני היא עדיין מליון אחוז אמנות- זה עניין האינדוודואלי שציינתי לפני.
עד כמה מבחינה טכנית אפשר לתת לתמונה ציון חוצות של אמנות- ודאי בעיני ההמון.
קיצר, יש שתי סוגי אמנויות...
אוף, אז מה זו אמנות???

ציון חוצות...
אהבתי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1359614:
סיבכת אותי עם האלגוריתם הזה...
אין הסכמה מלאה שפוטרוצח זאת לא אמנות.
יש הסכמה שפוטורצח שלא במקומו לא גורם לוואוו.

את החלק האחרון של הנוסחה, לא הבנתי, משום שהניסוח של הנוסחה (הסוגריים והמשוואות) מסיחים את דעתי המוסחת בלאו הכי.
כנראה הסתבכתי בעצמי ולכן לא הצלחתי להתנסח כיאות.
יש צד שפוטורצח יכול להחשב אמנותי? הפוטו ההוא של הדרכונים והת"ז? הוא יכול להיעשות מצוין, להדגיש נכון תוי פנים ולהאיר נכון איפה שצריך. אבל אמנות??
או שאני לא יודעת מה זה פוטורצח?

בנוסחא המסובכת באתי לומר, שאם היתה התלהבות מתמונה בלי לכלול את ההתלהבות מהפעוט, אז אפשר להגדיר את התמונה כאמנותית במידת מה.

השתדלתי הפעם בלי סוגריים. היה קשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359633:
כנראה הסתבכתי בעצמי ולכן לא הצלחתי להתנסח כיאות.
יש צד שפוטורצח יכול להחשב אמנותי? הפוטו ההוא של הדרכונים והת"ז? הוא יכול להיעשות מצוין, להדגיש נכון תוי פנים ולהאיר נכון איפה שצריך. אבל אמנות??
או שאני לא יודעת מה זה פוטורצח?

בנוסחא המסובכת באתי לומר, שאם היתה התלהבות מתמונה בלי לכלול את ההתלהבות מהפעוט, אז אפשר להגדיר את התמונה כאמנותית במידת מה.

השתדלתי הפעם בלי סוגריים. היה קשה.
כשהצלם בוחר דווקא בגישה של פוטורצח, במטרה להעניק לתמונה אווירה מסויימת, או להעביר מסר מסויים, זה בהחלט נחשב בעיני לאמנות.

• הוסף לסימניות
הוא שאמרנו. אינדוידואלי.
יש כאלה שבשבילם מים הוא המשקה הכי טעים, ויש כאלה שלא ממש בעניין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלשקרקה;1359660:
הוא שאמרנו. אינדוידואלי.
יש כאלה שבשבילם מים הוא המשקה הכי טעים, ויש כאלה שלא ממש בעניין.
לא מדוייק
יכול להיות שאני לא אוהב את התוצאה, אבל אני מבין שיש כאן כוונה אמנותית, והמסר האמנותי עובר מצויין, והביצוע ממש מגעיל אותי.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאומנות יושבת ממש בתוך הבטן. כמו לפני לידה, או ארוע משמעותי
יש התרגשות אצל המצלם שאמורה לעבור אל הצופה..
ממש כמו במוזיקה.
כמובן, כשיש לך נשמה של אמן אתה מעריך אומנות..
וכשלא, אז פחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1359751:
אני חושבת שאומנות יושבת ממש בתוך הבטן. כמו לפני לידה, או ארוע משמעותי
יש התרגשות אצל המצלם שאמורה לעבור אל הצופה..
ממש כמו במוזיקה.
כמובן, כשיש לך נשמה של אמן אתה מעריך אומנות..
וכשלא, אז פחות.
כמובן שאמן אמיתי לא שואל את עצמו האם הוא יוצר אמנות
השאלה שלו היא האם האמנות שלו יכולה להיות מביעה יותר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה