מהיום עגלות לא מחויבות בתשלום גם במצב פתוח

• פותח הנושא s_h
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני לא לוקחת את הטענות באופן אישי... עדין לא פגשת אותי באוטובוס...;)
אבל אם אלו הטענות של אנשים מהציבור שלנו... אילו קללות נקבל אם הדרך תחסם למישהו שאינו בן תורה?
ולדעתי רוח הציבור צריכה להיות - שאין חובה לקפל את העגלה כלל!!! ומי שיכול ומקפל בשביל לפנות מעבר וכו' - אז כל הכבוד לו!
בדיוק כמו שאין כל חובה לקום ולפנות את מושבי באוטובוס עבור כל אחד שעולה לאוטובוס..
וגם אף נוסע שרואה אם עם כמה ילדים ודורש ממנה לפנות לו כיסא לשבת...
צל"ש לאם שתידחס למושב אחד עם שלושה ילדים כדי לפנות מקום לעוד גברת לשבת...
אבל אם שלא תעשה זאת לא תחשב לאנוכית ואגואיסטית!

אתמול בלילה נסעתי באוטובוס עמוס במיוחד, היתה כבר עגלה פתוחה. אני הייתי הפתוחה השניה [עגלה עם תינוק ועוד תיקים עליה...] ועלתה אחרי אישה עם 4 ילדים ועגלה... תוך כדי נסיעה וטלטולי האוטובוס ושמירה על 4 ילדים האם היא צריכה לקפל את העגלה? כיצד?
אז נכון, העגלה חסמה מאד את המעבר והפריעה לאנשים אחרים... אז שאגד תשלח עוד אוטובוס ולא נצטרך לנסוע 200 איש באוטובוס אחד...
בהמשך נרתם בעלי לסיוע וקיפל את העגלה ההיא כדי לסייע לנוסעים, אך אל לנו לשכוח שגם כך שכבה העגלה במעבר!

• הוסף לסימניות
אם הייתי רואה את זה, הייתי בטוחה שמנגנון הקיפול בעגלה שלו שבור.
מסכן, מה יכול לעשות.
יכולות להיות סיבות הגיוניות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1058108:
המשפט האחרון מקומם אותי, לכך בדיוק כוונתי שהשתמשתי בביטוי "אנוכיות"
ולעניינינו, אגד לא יכולה לדחוס עוד אנשים, אלא מה שקורה זה שהאנשים ברי המזל שהצליחו לעבור את המחסום, יושבים בנחת על שני מושבים, וכל השאר נמעכים בחלק הקדמי למרות שיש מושבים פנויים בחלק האחורי.
והצעה למי שלא רוצה לקפל, ניתן לנסוע במונית עם עגלה פתוחה..

האם אתה בכלל נוסע קבוע בתח"צ? באוטובוסים עמוסים? עם ילדים ועגלה ותינוק?

ואם אתה נוסע באוטובוס ורואה אישה עם כמה ילדים... אפשר להציע עזרה...

• הוסף לסימניות
בסופרבוס- מודיעין עילית לא גבו על עגלות פתוחות להוציא את שעות העומס. אם כי נדיר שיש פה שעה שהיא לא עומס.
פעם אחת נסענו באוטובוס פנימי ועגלת תאומים כבירה חסמה את אמצע האוטובוס באופן שכל עצירה היו צריכים עשרה איש ויותר לעלות ולרדת ולרדת ולעלות עד שהצליחו איכשהו להידחק פנימה מפה ומשם.
אודה ואתוודה שקצת התרעמתי בתחילה על הגברת שמעלה כרכרה כזו מראש לאוטובוס צפוף.
שתקפל, שתביא רק עגלה אחת. או לא יודעת מה. אני באופן אישי באופן קבוע מקפלת את העגלה, אפילו שמותר פתוח. פשוט כדי שיהיה מקום. (גילוי נאות- אני מקפלת כשהפעוט/ה התורן בן שנה +. עם תינוקות רכים אני לא נדחקת בהסעות ההמונים הללו נוסח הודו)
אני התרעמתי בשקט, והיו כאלה שהתרעמו בקול.
מה קרה בסוף? הגברת והכרכרה ירדו מהאוטובוס. היו לה תאומים תינוקות רכים, פעוט נתלה לה מצד אחד, פעוטה גדולה קצת יותר מצד שני, וילד היסטרי משך לה בחצאית בדרך למדרכה.
ריחמתי על האישה המותשת וחשבתי לי:בגלל שיש לה תאומים היא צריכה לגזור על עצמה מעצר בית? שתסע במונית? למה? ואולי אין לה כסף לזה?

בקיצור, עם הבנה והתחשבות זה בזה - נוכל להתעטף כולנו בטלית אחת.
(אני מקווה שאין צורך לבאר את מה עניין הטלית לכאן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058112:
האם אתה בכלל נוסע קבוע בתח"צ? באוטובוסים עמוסים? עם ילדים ועגלה ותינוק?

ואם אתה נוסע באוטובוס ורואה אישה עם כמה ילדים... אפשר להציע עזרה...
אני נוסע באופן יומיומי, באוטובוסים עמוסים.
ואני גם נוסע לעיתים די קרובות עם אישתי והילדים, בני 3 וחצי ושנתיים.
אין מצב שאני לא מקפל את העגלה, אין מצב שבו אני אשב ואישה עם תינוק תעמוד, רק לעיתים הדרך חסומה על ידי עגלות וגם אם אקום בשבילה אני לא אוכל לתמרן עד אליה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058109:
אני לא לוקחת את הטענות באופן אישי... עדין לא פגשת אותי באוטובוס...;)
אבל אם אלו הטענות של אנשים מהציבור שלנו... אילו קללות נקבל אם הדרך תחסם למישהו שאינו בן תורה?
ולדעתי רוח הציבור צריכה להיות - שאין חובה לקפל את העגלה כלל!!! ומי שיכול ומקפל בשביל לפנות מעבר וכו' - אז כל הכבוד לו!
בדיוק כמו שאין כל חובה לקום ולפנות את מושבי באוטובוס עבור כל אחד שעולה לאוטובוס..
וגם אף נוסע שרואה אם עם כמה ילדים ודורש ממנה לפנות לו כיסא לשבת...
צל"ש לאם שתידחס למושב אחד עם שלושה ילדים כדי לפנות מקום לעוד גברת לשבת...
אבל אם שלא תעשה זאת לא תחשב לאנוכית ואגואיסטית!

אתמול בלילה נסעתי באוטובוס עמוס במיוחד, היתה כבר עגלה פתוחה. אני הייתי הפתוחה השניה [עגלה עם תינוק ועוד תיקים עליה...] ועלתה אחרי אישה עם 4 ילדים ועגלה... תוך כדי נסיעה וטלטולי האוטובוס ושמירה על 4 ילדים האם היא צריכה לקפל את העגלה? כיצד?
אז נכון, העגלה חסמה מאד את המעבר והפריעה לאנשים אחרים... אז שאגד תשלח עוד אוטובוס ולא נצטרך לנסוע 200 איש באוטובוס אחד...
בהמשך נרתם בעלי לסיוע וקיפל את העגלה ההיא כדי לסייע לנוסעים, אך אל לנו לשכוח שגם כך שכבה העגלה במעבר!
טענות אינן קללות..
אם זו רוח הציבור הנדרשת מאיתנו, המצב חמור מאוד...
אדם נדרש לעשות כמיטב יכולתו בשביל שגם לאחרים יהיה נוח, נקודה. (אפילו בוויתור מסויים על הנוחיות שלו..)
כבר סייגתי וכתבתי מספר פעמים שייתכן שיש מקרים יוצאי דופן ובהם אין בררה ואי אפשר לקפל.
בור ברשות הרבים היה הלכה אקטואלית גם לימינו, ואם אדם ניזוק כתוצאה מהעגלה, בעל העגלה חייב בתשלומים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1058124:
בור ברשות הרבים היה הלכה אקטואלית גם לימינו, ואם אדם ניזוק כתוצאה מהעגלה, בעל העגלה חייב בתשלומים...

כפי שאתה טוען ורוצה שבעלי העגלות יסעו במוניות כדי לא להוות בור ברשות הרבים.
אמליץ למי שלא רוצה לנסוע באוטובוס עמוס - לקחת מונית! לשבת בנח ולנסוע בשקט!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058135:
כפי שאתה טוען ורוצה שבעלי העגלות יסעו במוניות כדי לא להוות בור ברשות הרבים.
אמליץ למי שלא רוצה לנסוע באוטובוס עמוס - לקחת מונית! לשבת בנח ולנסוע בשקט!
לא נראה לי שהבנת את האנלוגיה, כי קיצרתי מעט..
התכוונתי לומר, שייתכן שיש לאדם זכות ממונית לחפור בור ברשות הרבים, אבל הזכות הזאת לא פוטרת אותו מתשלומים במידה והוא לא כיסה אותו כראוי, גם אם הוא יצעק "זכותי לחפור בור" 40 יום בכותל, אף אחד לא יזכה אותו.
וכעת לנמשל:
א: שילמתי, זו זכותי...
ב: נכון, אבל את גורמת נזק לסביבתך, ומונעת מאנשים אחרים לשבת.
א: אבל מה אכפת לי, אני שילמתי, ומה אתה רוצה שאעשה? שאסע במונית?
ב: לא, אבל לפחות תקפלי את העגלה, כדי שהאישה הזאת שעבדה כל היום בחנות, וכבר עומדת לקרוס מעייפות, תוכל להכנס ולשבת.
א: אבל מה זה משנה? ממילא יש פה עוד עגלות, למה שאני אקפל?
ב: כי זה יפנה קצת מקום לעבור, וחוץ מזה, מה זה משנה מה אחרים עשו ויעשו, מה שמשנה זה איך אני מתנהג.
א: אז אל תטיף לי מוסר, מבחינתי תיסע במונית, ובכלל תעוף לי מהעיניים, אני שונאת אנשים כמוך שרק מטיפים לאחרים מה לעשות..
ב: הייתי שמח לעבור אחורה, נראה לך שהידית של העגלה שנתקעת לי בצלעות עושה לי הרגשה טובה יותר? אבל מה לעשות שאי אפשר לעבור?

• הוסף לסימניות
אמשיך:
א. איך אוכל לקפל העגלה כשאני תפוסה - יד אחת עם תינוק ויד שניה מחזיקה כדי לא ליפול מטלטולי האוטובוס?
ב: מה אכפת לי? תפני מעבר לאחרים.
א: לא תמיד אפשר וזה לא בטיחותי ואפילו מסוכן. אני בחיים לא אעמוד עם ילד על הידיים, וביד השניה אקפל עגלה ואסתכן .
ב: תתמודדי... כמו שהבאת ילדים לעולם...

אם יש ענין של חסכון כלכלי - שהוא משמעותי מאד למשפחות שנוסעות הרבה - אז עושים הרבה דברים לא נעימים בשביל לחסוך.
לדוגמא: לבקש מגבר לקום בשביל אישה עם תינוק כי הוא לא חושב לבד... לבקש טובה ממשהו לגשת לשלם... לבקש טובה ממשהו להחזיק את הילד כדי שאוכל לקפל עגלה.. לא לנסוע בכלל... ללכת רק ברגל... להשאיר את הילדים בבית...

אם אתה רוצה נסיעה נוחה, נעימה ובטוחה. יש לחוקק חוק שאין להעמיס אוטובוסים מעבר לאנושיות... ושנהג לא יתחיל נסיעה לפני שכל נוסע ימצא את מקומו בבטחה[גם מקום בעמידה].

• הוסף לסימניות
מה זה קשור לעומס באוטובוס? הרי החלק הפנימי ריק ואי אפשר להגיע אליו בגלל העגלות!

אדגיש, תלונותי מופנות רק למי שיכול/ה לקפל ולא עושה זאת רק בגלל שזה לא עולה לו כסף!

• הוסף לסימניות
עד היום היה מצוין (אם אפשר להגיד כך על התחבורה הציבורית בארצנו) בשביל מה צריך לשנות?
עד היום ידענו שמי שמשאירה עגלה פתוחה, אז כנראה שזה באמת חשוב לה והיא משלמת ע"כ.
השינוי הוא בעייתי בעיני, כי מהיום כולם ישאירו עגלות פתוחות, והבלגן יחגוג...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1058171:
עד היום היה מצוין (אם אפשר להגיד כך על התחבורה הציבורית בארצנו) בשביל מה צריך לשנות?
עד היום ידענו שמי שמשאירה עגלה פתוחה, אז כנראה שזה באמת חשוב לה והיא משלמת ע"כ.
השינוי הוא בעייתי בעיני, כי מהיום כולם ישאירו עגלות פתוחות, והבלגן יחגוג...

זוהי גם טענתי!!!
והמחוקקים הנחמדים לא נוסעים בתח"צ ולא מכירים את המצב שבשטח...

אבל לבוא כרגע, ולומר שמי שלא מקפל הוא אנוכי ולא מתחשב????
הכל תלוי בכל המצב מסביב... ונתוני האוטובוס...

כפי שאף אחד לא מחייב את הנוסעים ברכבת הקלה לקפל את העגלה כדי שיהיה יותר נח לאחרים לעלות!!! ואף אחד לא חושב שאם יש ברכבת אמא עם עגלה היא אנוכית/אכזרית/לא מתחשבת!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1058166:
אמשיך:
א. איך אוכל לקפל העגלה כשאני תפוסה - יד אחת עם תינוק ויד שניה מחזיקה כדי לא ליפול מטלטולי האוטובוס?
ב: מה אכפת לי? תפני מעבר לאחרים.
א: לא תמיד אפשר וזה לא בטיחותי ואפילו מסוכן. אני בחיים לא אעמוד עם ילד על הידיים, וביד השניה אקפל עגלה ואסתכן .
ב: תתמודדי... כמו שהבאת ילדים לעולם...

אם יש ענין של חסכון כלכלי - שהוא משמעותי מאד למשפחות שנוסעות הרבה - אז עושים הרבה דברים לא נעימים בשביל לחסוך.
לדוגמא: לבקש מגבר לקום בשביל אישה עם תינוק כי הוא לא חושב לבד... לבקש טובה ממשהו לגשת לשלם... לבקש טובה ממשהו להחזיק את הילד כדי שאוכל לקפל עגלה.. לא לנסוע בכלל... ללכת רק ברגל... להשאיר את הילדים בבית...

אם אתה רוצה נסיעה נוחה, נעימה ובטוחה. יש לחוקק חוק שאין להעמיס אוטובוסים מעבר לאנושיות... ושנהג לא יתחיל נסיעה לפני שכל נוסע ימצא את מקומו בבטחה[גם מקום בעמידה].
נראה לי שאני אומר את זה בפעם השישית או השביעית.
לא דיברתי על מצבים שבהם אי אפשר, דיברתי על מצבים שבהם אפשר. נקודה.
ולכן המשך הדיאלוג מיותר לחלוטין.
ב. אם קראת את ההתכתבות שלי עם "בטרם", תוכלי לראות את ההתייחסות לנושא הבטיחות, שאני עדיין מטפל בו מול לשכותיהם של חברי הכנסת, שלא כל כך טורחים להתייחס לפניות הציבור, וכנראה לא נוסעים באוטובוסים. והם גם לא טרחו לבדוק את נושא הבטיחות מול גורמים מקצועיים, וחבל.
אני מאוד מסכים עם השורה האחרונה שלך, ואף המלצתי לנוגעים בעניין לפעול כך.

• הוסף לסימניות
תחשבו על ערב שבת באוטובוסים פנימיים
מזוודות, עגלות פתוחות, עשרות אנשים + ילדיהם!!!!
הצילו!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1054883:
גם אני כל הזמן אומרת שקובעי החוק לא נוסעים באוטובוסים, ולא מכירים את המצב.
אמנם גם אני נוסעת עם ילדים ועגלה ואשמח לחסוך טרחה או תשלום.
אבל, תתכוננו 2-3 עגלות ואי אפשר לעלות לאוטובוס...
עגלה רביעית - וגם אי אפשר לרדת...
זו אותה כותבת?
מה השתנה מתחילת האשכול לבין סופו?

• הוסף לסימניות
אותם מילים:
החוק לא הגיע ע"י מישהו מהשטח... מהאוטובוס.
העומס באוטובוס יהיה לא נורמלי.

אבל אם אני רוצה לחסוך טרחה ולא צריכה לשלם על זה, למה שיקראו לי אנוכית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נורית;1058180:
תחשבו על ערב שבת באוטובוסים פנימיים
מזוודות, עגלות פתוחות, עשרות אנשים + ילדיהם!!!!
הצילו!!!!!!
אני לא מבינה. באמת לא מבינה.
האוטובוס עמוס? סוגרים את העגלה.
מה הסיפור? למה להפסיד את הנוחות שאפשר להשאיר את העגלה פתוחה כשהאוטובוס לא עמוס? זה נראה לי הדבר הכי נורמלי:
להשאיר פתוח כשאפשר
לסגור כשאי אפשר.

כל בנאדם נורמלי עומד בנוחות כשיש לו מקום, ומצטופף כשהמקום מצומצם. אותו הדין בעגלה.

נכתב ע"י sh12;1058212:
אותם מילים:

אבל אם אני רוצה לחסוך טרחה ולא צריכה לשלם על זה, למה שיקראו לי אנוכית?
אם זה על חשבון אחרים, זאת אנוכיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1058224:
אני לא מבינה. באמת לא מבינה.
האוטובוס עמוס? סוגרים את העגלה.
מה הסיפור? למה להפסיד את הנוחות שאפשר להשאיר את העגלה פתוחה כשהאוטובוס לא עמוס? זה נראה לי הדבר הכי נורמלי:
להשאיר פתוח כשאפשר
לסגור כשאי אפשר.

כל בנאדם נורמלי עומד בנוחות כשיש לו מקום, ומצטופף כשהמקום מצומצם. אותו הדין בעגלה.
הבעיה, שלי הנוסעת יש מקום כשעליתי, ולא כל כך נוח לי לקפל כי אני נוסעת רק 6 תחנות, רק שלאנשים שעולים אחרי אין כל כך נוחות...

חוצמזה, זה הופך להרגל, שלא זוכרים בכלל שיש אופציה לסגור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1058239:
הבעיה, שלי הנוסעת יש מקום כשעליתי, ולא כל כך נוח לי לקפל כי אני נוסעת רק 6 תחנות, רק שלאנשים שעולים אחרי אין כל כך נוחות...

חוצמזה, זה הופך להרגל, שלא זוכרים בכלל שיש אופציה לסגור...
עגלה אחת פתוחה לא מפריעה למעבר. אפילו 2 עדיין לא.
בשביל ההרגל אין פתרון אלא לב שומע (רואה, מרגיש).

באשדוד נהג אחד כבר לקח את החוק לידיים וקבע: רק 2 עגלות פתוחות. השלישי והלאה- מקפל!!
(הבעיה שבדיוק השלישי זה סוג של עגלה שתופס יותר מקום בקיפול...)
בקיצור עוד יוציאו אותי לוליינית...;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה