כללי מהי הדרך הטובה ביותר לבדוק צבעי CMYK?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

אני לא גרפיקאית (מאיירת), והתבקשתי להעביר איורים לספר בCMYK, האיורים כרגע בRGB - כשאני ממירה בפוטושופ, השינוי הוא מזערי (ונראה טוב למדי) - האם ניתן לסמוך על כך?
אני שואלת מאחר וכשאני פותחת את אותו הקובץ המומר (בגרסת CMYK) בתוכנת IrfanView הצבעים שונים ולא טובים (זוהרים, חזקים וכדו').

מהי הדרך הבטוחה ביותר לדעת? אני חוששת לעשות כאן טעות מהותית.

ממש תודה לכל מי שיוכל לעזור.

• הוסף לסימניות
הדרך הכי טובה זה לעשות אייריס.

• הוסף לסימניות
אם בהמרה ל CMYK בפוטושופ זה נראה טוב, אז כנראה שזה בסדר.

תוכנות של תצוגה הרבה פעמים לא יודעות להתמודד עם תצוגת CMYK.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העוזרים. מקווה שזה אכן יהיה בסדר. אם הבנתי נכון מגלבוע, בד"כ ניתן לסמוך על פוטושופ.

למי ששאל, צבעי המקור לא זוהרים - רק בפתיחת הקבצים בIrfanView הם מקבלים לפתע זוהר מלאכותי ואינטנסיביות מוגזמת.

ag למה התכוונת?

במידה ויש למישהו עוד רעיון שיכול לסייע לוודא מהם הצבעים שינתנו בתוצאה הסופית אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
השאלה אם את רוצה לוודא שזה cmyk
ואז מספיקה בהחלט ההמרה בפוטושופ.
זה שבתכנות אחרות זה נראה זוהר זה עניין כנראה של תצוגת תכנה.

אך אם את רוצה לוודא איזה צבעים יצאו,
תוכלי לראות זאת רק אם המסך שלך מכויל ממש,
וגם אז לא בוודאות של 100%... (כי יש כל מיני הגדרות כיול) אבל לפחות תוכלי לראות את הכיוון הנכון של הצבעים.

אם המסך שלך לא מכוייל, רק הוצאת איריס תתן לך הערכה מדויקת...
(אפילו של מדגם מהעמודים כדי לקבל אמדן)

• הוסף לסימניות
תודה לנדא, אשמח אם תוכלי להפנות אותי להסבר / להדריך אותי בנושא הכיול וכו',
כנ"ל אני לא גרפיקאית, לא מבינה בזה כלום...

אגב, בעיקרון הדפסתי בבית דפוס את הקבצים (לאחר ההמרה בפוטושופ ושמירה בJPG) ויצא טוב, אבל אין לי מושג מה יקרה כשהקבצים ייובאו לאינדזיין למשל וכדו'.

• הוסף לסימניות
לגבי הצבעים הזוהרים - כדי לבדוק שבאמת זה רק תצוגה תוכלי לעשות כך
המרה ל CMYK, המרה חוזרת ל RGB ופתיחה בתוכנה שמציגה צבעים זוהרים
אם עכשיו זה זוהר - כנראה שההמרה משובשת, ואם לא - כנראה רק התוכנה לא מסוגלת להציג טוב CMYK

• הוסף לסימניות
עשיתי כפי שהצעת אברהם וב RGB הכל מוצג תקין. מקווה שזו באמת בעיה של התוכנה ולא שלי...

תודה רבה לך ולכל העוזרים.

• הוסף לסימניות
השיטה הכי טובה היא להדפיס ולראות...

• הוסף לסימניות
תודה בנימין ולנדא.

כאמור הדפסתי ויצא טוב. כיול - אנסה...

שבת שלום ותודה לכל העונים. ממש מקווה שהכל יסתדר:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה