כללי מהי סקיצה?

• הוסף לסימניות
בית ספר פנה אלי בבקשה להכין לו עבודה גרפית.
הם שלחו לי בפקס דף עם מידות, כיתובים, שרטוטים ועוד.
בקשתם: תכיני לנו סקיצה להתרשמות המנהלת.

שאלתי: מה זה נקרא סקיצה?
האם עלי לעבוד ולהכין להם את העבודה או חלק ממנה רק לשם התרשמות?
ואם ההתרשמות תהיה שלילית - מה עם הזמן שהשקעתי???

הצעתי לשלוח להם עבודות שהכנתי - כדי להתרשם מהם,
אבל לא, הם רוצים להתרשם מעבודה מנושא הספציפי הזה.

אנא עזרו לי.
תודה.

• הוסף לסימניות
לפני שאת עושה סקיצה ושולחת - שלחי להם מחירון שלך: סקיצה ראשונה עולה כך וכך. שניה כך וכך (קצת פחות) וכן הלאה.
אפשר לכלול במחירון גם את עלות העבודה אם יזמינו.
ירצו - יקחו. לא ירצו - לא יקחו.
לא לצאת פראירית!

• הוסף לסימניות
לפני שאת עושה סקיצה ושולחת - שלחי להם מחירון שלך: סקיצה ראשונה עולה כך וכך. שניה כך וכך (קצת פחות) וכן הלאה.
אפשר לכלול במחירון גם את עלות העבודה אם יזמינו.
ירצו - יקחו. לא ירצו - לא יקחו.
לא לצאת פראירית!

• הוסף לסימניות
יש הרבה שלא לוקחים כסף על סקיצה. לעומת זאת הסקיצה היא ברמה של סקיצה......... לא הכי מושקעת. אלא בקו כללי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צורה וצבע;422804:

אנא עזרו לי.
תודה.

דובר על זה בעבר.

סקיצה היא למעשה תחילת העבודה והבסיס להמשך.
לכן צריך לשלם עבורה.

במילים אחרות: אין שום סיבה להתחיל לעבוד כל זמן שהמזמין לא מוכן לשלם עבור העבודה.
כבר סיפרה לנו מישהי מחברות הפורום על לקוח בעל "חוש עסקי מפותח במיוחד" שביקש ממנה סקיצה, ולבסוף לקח את הסקיצה וביצע אותה אצל גרפיקאית זולה.

לכן, יש להסביר ללקוח בטוב טעם ודעת שהכנת סקיצה היא חלק בלתי נפרד מהעבודה עצמה, ולכן יש לשלם עבורה.
אמנם אפשר להציע מחיר לסקיצה שאותו ישלם הלקוח במידה ויחליט שאיננו מעוניין בהמשך העבודה.
מחיר סקיצה יכול להגיע ל50% ממחיר עבודה שלמה.

אם הלקוח מתעקש לקבל סקיצה ללא תמורה וללא התחייבות, אני ממליץ שלא להתפתות לזה, קיים סיכוי סביר שהסיפור יסתיים עם טעם מר.

• הוסף לסימניות
חשבתי לשלוח להם דף עם תנאי עבודה כמו:
מחיר לסקיצה אם יקחו את העבודה
מחיר לסקיצה במקרה שלא ירצו.
יש למישו' דוגמא לדף כזה מנוסח?
פשוט עד עכשיו עבדתי עם לקוחות קבועים ותנאי העבודה היו ברורים ואחידים.
ועכשיו אני מתחילה בעז"ה לעבוד עם כמה לקוחות חדשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;422832:
דובר על זה בעבר.

סקיצה היא למעשה תחילת העבודה והבסיס להמשך.
לכן צריך לשלם עבורה.

במילים אחרות: אין שום סיבה להתחיל לעבוד כל זמן שהמזמין לא מוכן לשלם עבור העבודה.
כבר סיפרה לנו מישהי מחברות הפורום על לקוח בעל "חוש עסקי מפותח במיוחד" שביקש ממנה סקיצה, ולבסוף לקח את הסקיצה וביצע אותה אצל גרפיקאית זולה.

לכן, יש להסביר ללקוח בטוב טעם ודעת שהכנת סקיצה היא חלק בלתי נפרד מהעבודה עצמה, ולכן יש לשלם עבורה.
אמנם אפשר להציע מחיר לסקיצה שאותו ישלם הלקוח במידה ויחליט שאיננו מעוניין בהמשך העבודה.
מחיר סקיצה יכול להגיע ל50% ממחיר עבודה שלמה.

אם הלקוח מתעקש לקבל סקיצה ללא תמורה וללא התחייבות, אני ממליץ שלא להתפתות לזה, קיים סיכוי סביר שהסיפור יסתיים עם טעם מר.

מסכימה עם כל מילה!
הרי אין אפשרות להכין עבודה "מלמעלה",
ומה כבר אפשר לראות בעבודה שעשו אותה "בשתי דקות"?

• הוסף לסימניות
סקיצה אצלי = 90% מהמוצר המוגמר. בפחות מזה, הלקוח לא יוכל להתרשם כיאות, והמטרה לא תושג (ללקוחות אין דמיון, הם לא מסוגלים לתאר לעצמם ש"כאן יהיה כיתוב כזה, כאן יהיה עיטור כזה").

ה-10% הנותרים אלה דברים שחשובים לי מאוד (כמו דיוק של 100% בטיפוגרפיה) והלקוח לא ישים לב אליהם בכלל, כך שחבל לטרוח בשלב הסקיצה.

• הוסף לסימניות
יש טעות בהבנת המושג סקיצה:
סקיצה לא מיועדת כדי לבדוק האם אתה רוצה להזמין אצלי את העבודה. בשביל זה יש תיק עבודות.
סקיצה כן מיועדת כדי שתבדוק לפני שאני עובד קשה, האם כיוון הפרסום נראה לך, או שאתה רוצה כיוון אחר בכלל.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם נתי - אכן תיק העבודות שלך כמעצב נועד לאפשר ללקוח לבחון אם הוא מעוניין להזמין ממך עבודה או לא.
מעבר לזה, אני גם לא מבינה את הצורך בתמחור נפרד לסקיצה.
למה להניח מראש שדרכיכם ייפרדו לאחר שהלקוח יראה את הסקיצה?
הנחת העבודה צריכה להיות שהעבודה תימשך עד לסיומה, לשביעות רצון שני הצדדים. הסקיצה היא השלב הראשון בתהליך העבודה.

כדאי אולי להכניס סעיף בחוזה שמדבר על מה עושים במקרה שרוצים להיפרד אחרי שלב הסקיצה הראשונה. אבל כהנחת עבודה? ממש לא.

• הוסף לסימניות
מי מוכן לתת דוגמא לחוזה

יש לכם ממש טופס שאתה נותן ללקוח?

גם אני נתקעתי לא פעם עם חוסר ההבנה של הלקו, אבל לא היה איכפת לי לעבוד גם אם לא יקח כי זה נכנס לתיק עבודות..

• הוסף לסימניות
עמי, הידעת כי ישנו סטודיו מוכר לעיצוב והפקות דפוס בשם "עמיקס הפקות"? הסטודיו יושב בבית-אל וקיים כבר לפחות 10 שנים.
בהנחה שזה לא אתה, הייתי שוקלת לשנות את שם הסטודיו, כי זה מבלבל.

• הוסף לסימניות
אז שישנה את שמו..

א.אני עמיקס סטודיו
ב. since1995

;)

• הוסף לסימניות
למנטור

אשמח אם תצרפי לכאן את הקבצים

בקישור הם אינם קיימים כבר

ואשמח לדעת מה קרה בסוף הסיפור ואם הצק חזר
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ami18;423043:
אשמח אם תצרפי לכאן את הקבצים

בקישור הם אינם קיימים כבר

ואשמח לדעת מה קרה בסוף הסיפור ואם הצק חזר
:)

אני מטאור - עדין לא הגעתי לרמה של מנטור... עם כל הכבוד :)...

ומה קרה בסוף? הלקוח לא חזר וגם הצ'ק לא, למרבה הפלא, וכנראה עד עצם היום הזה הם מתווכחים...

קבצים מצורפים

• סקיצה חוזה.jpg
    1.6 MB · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
למטאור,
תודה רבה על הקובץ,
אשמח גם לראות את מה שהכנת לקובץ השכרת שירותי עיצוב

וכמובן קבלת רשות להעתיק נוסח זה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צורה וצבע;422804:

אנא עזרו לי.
תודה.

סקיצה היא חלק בלתי נפרד מעיצוב העבודה
סקיצה זה לא קו או שניים, אלא עיקר העבודה, בצורה ובגימור שיכול להיסגר לדפוס (בד"כ אחרי פינישים קטנים).
לא כדאי (לך, מקצועית) לשלוח ללקוח חצי עבודה, לוגו לא גמור או מודעה שחסרים בה טקסטים
(חוץ מיוצאים מהכלל ממש ממש נדירים)

דרך העבודה הכי טובה היא להבהיר ללקוח שאת מתחילה לעבוד רק אחרי תשלום מקדמה, שלא תוחזר במקרה שלא יקחו את העבודה (אלא אם כן ביטלת בעצמך את העבודה)
ברגע שקיבלת מקדמה זה אומר שהלקוח כבר התחייב, ואת לא תשרפי זמן לריק.
ואם בכל זאת הוא לא מרוצה - לא נשארת מקופחת.

מקדמה זה כל סכום שנראה לך, מקובל בד"כ 30-50% ממחיר העבודה הסופי.

אם כבר ביקשו סקיצה והסכמת... את קצת בבעיה
כי קשה יותר להתקשר ולבקש פתאום תשלום
צריך קצת חוש דיפלומטי, מטבע לצדקה, וכמה פרקי תהלים :)

ולגבי בתי ספר -
הם רוצים לשלם כמה שפחות
וכמה שיותר דחוי
ואם אפשר בחינם - הכי טוב :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה