מהם התסמינים של מונו?

• הוסף לסימניות
מהם התסמינים של מחלת ה'מונו'? חום? כאבי ראש? איך מגלים שמדובר במונו?

• הוסף לסימניות
בבדיקת דם.
בד"כ עייפות נוראה, כאבי ראש, לפעמים חום ועוד.

• הוסף לסימניות
לפעמים גם כאבי גרון חלשים עד נוראיים (נראה כלקת גרון, אבל אנטיביוטיקה לא עוזרת).
בלוטות לימפה בצואר נפוחות.

• הוסף לסימניות
אצלי היה חום לא גבוה שבא והלך לסרוגין, ועייפות מוגזמת ביותר!

• הוסף לסימניות
בדיקות דם!!!
אין דרך אחרת משום שהתסמנים משותפים לכל מחלות הכבד, וגם אפשרי לעבור מונו בלי תסמינים מיוחדים.
עייפות או חולשה? זה הבדל ומשמעותי.
פעם הלכתי לרופא בתלונה שיש לי עייפות נוראה.
רפוא: מתי אתה קם בבוקר.
אני: שש וחצי.
רופא: מתי אתה הולך לשון: אחת וחצי.
כמה זמן את ישן בצהרים.
כלום.
אז מה אתה רוצה ממני?!
תבדוק טוב אם אין לך הצטברות של עייפות.
(סוף הסיפור ההוא שזה היה באמת מונו...... או בשם המקצועי של זה מחלת הנשיקה)

• הוסף לסימניות
יש הרבה סוגי מונו יש קשים שמרתקים למיטה ויש יותר קלים הבדיקה הכי נכונה היא בדיקת הדם, המונו עצמו הוא מחלת וירוס מדבקת והוירוס הזה פוגע בכבד, תקופת המחלה עצמה לא כמו שחושבים שהיא ארוכה אלא היא ככל וירוס ואולי קצת יותר ורק פוגעת בכבד אף לאחר שנסתלק הוירוס עצמו ולכן האדם חלש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;648607:
המונו עצמו הוא מחלת וירוס מדבקת והוירוס הזה פוגע בכבד, תקופת המחלה עצמה לא כמו שחושבים שהיא ארוכה אלא היא ככל וירוס.
נכון, ולא נכון, אני שמעתי על כאלו שהוירוס הלא חביב הזה חגג אצלם יותר משנה, ואצלי לדוגמא הוא היה חצי שנה. זה ממש לא דומה לשום וירוס שהיכרתי. ואת הנתונים הללו אני מביאה מבדיקות דם מוכחות שעשיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;648612:
נכון, ולא נכון, אני שמעתי על כאלו שהוירוס הלא חביב הזה חגג אצלם יותר משנה, ואצלי לדוגמא הוא היה חצי שנה. זה ממש לא דומה לשום וירוס שהיכרתי. ואת הנתונים הללו אני מביאה מבדיקות דם מוכחות שעשיתי.

אכן באופן נורמלי משך המחלה עצמה הוא בין שבועיים לחודש וחצי אך יש פעמים שהוא פעיל זמן ארוך יותר ובדיקת דם יכולה לבדוק את זה.

אגב לאחר מונו תהיה נוכחות תמידית בבדיקת דם רק שניתן לראות שהוא אינו פעיל.

• הוסף לסימניות
אצלי העייפות הייתה כל כך נוראית
שנרדמתי באמצע לדבר
ובכל מקום שרק יכלתי להשעין את הראש.
עבר אחרי כחודשיים
אבל מידי פעם יש התקפה לכמה ימים
אבל זה הופך לנדיר

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל הדואגים ולכל מי ששלח הודעות פרטיות.
כבר שבוע שהיו לי כאבי ראש חזקים ועיפות (משהו שמאוד לא רגיל אצלי)
הבוקר הלכתי לבדיקות, והיום במשך היום הרגשתי מצוין, אפילו יותר מתמיד...
כנראה שזו רק התוצאה של 2 הצומות האחרונים..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה